Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sNORh
addikt
válasz zsoleer #11396 üzenetére
GIGABYTE GA-MA790FX-DS5 ez jókis lap alá
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
sNORh
addikt
válasz zsoleer #11398 üzenetére
a DS5, valamivel jobb felszereltségű, és 25k
az MSI-t inkább hanyagolnám, ha gargondok nélkül akarsz alpot, Gigabyte-el nemlesz gondAz önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
78zolika
senior tag
válasz zsoleer #16492 üzenetére
Szia ! Nekem is volt ilyen bajom a 2 éves gépemmel Nálam JUMPER volta baj . Jumperek: Az alaplapon elhelyezett apró fémtüskéket áthidaló kapcsolók . Ezekkel lehet beállítani a processzor típusát és órajelét, a memória tápfeszültségét, kisütni a CMOS-t stb. Legalábbis nekem ezt mondták Vagy a videokáragya adta meg magát ?
[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
válasz zsoleer #37978 üzenetére
Hello!
Ha szeretnéd, hogy segítsenek, kérlek pontosítsd, hogy mit szeretnél! Mi a meglévő géped, ha abból szeretnél megtartani alkatrészt, vagy ki akarod-e cserélni az egész gépet, s a legfontosabb, hogy milyen elvárásaid vannak, mire szeretnéd használni a gépet. Milyen összeget szánsz a fejlesztésre? A középkategória meglehetősen tág fogalom, de példának írhatok középkategóriásnak mondható lapot ( de én csak lelkes érdeklődő vagyok, nem szakértő):
(Bocs a kontárkodásért, csak a segítő szándék vezetett! Tisztelet az igazi szakértőknek! )
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz zsoleer #50439 üzenetére
Hang szempontjából az Extreme6 (Realtek ALC898 Audio Codec).
De ha nem tuningolsz talán kicsit drágák a lapok. 30K-s keretből egy ugyancsak A85-ös jó lap , és egy külön hangkártya is kijönne.
pl.: F2A85-V + Xonar DG (meglehet van ebben az árban jobb én ezt használom és meg vagyok elégedve vele).(#50438) KAMELOT
Ok persze kinek mekkora a helyigénye.(#50441) Divi27
Egyetértek KAMELOTal ha 30K környéke akkor M5A99X EVO R2.0 hőcsöves hűtés jó felszereltség ....
De hanem lesz CF , SLI akkor az M5A97 EVO R2.0 is megfelel az FX-6300 alá (a megmaradt ~8K-ból meg mehet egy jó CPU hűtő ).(#50444) germinator66
Hát mivel pont az iGPU fejlődött sokat a Haswell-nél. Meglehet megérné várni.CPU téren nincs nagy árrés a két család között a belépő szintű lapok drágábbak még valamennyivel a Haswell alá.
Bár ahogy bandi0000 írta , az i3-3225 is elég irodába.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz zsoleer #56781 üzenetére
Szia!
Szerintem ilyen lapot nem fogsz találni. Alapból a Kaveri APU később jelent meg mint az FM2+ -os lapok ....
Esetleg az újonnan megjelenő példányok, vagy ha már az új/friss UEFI-vel van szállítva a lap. A választott üzletből tudsz érdeklődni ez ügyben (esetleg kérj összeszerelést).
20K-s kerettel pl. az ASRock FM2A88X Extreme4+.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz zsoleer #56792 üzenetére
Hát frissíted az UEFI-t. Jó esélyek gond nélkül meg tudod tenni a régi UEFI-vel is.
Vagy mint írtam összeszerepelteted a vasat, vagy érdeklődsz az üzletben ....
Esetleg kérdezz rá az AMD Kaveri topic-ban hátha valaki már meglépte a dolgot.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz zsoleer #56854 üzenetére
Pl. mATX méretben a Gigabyte GA-B85M-D3H.
(#56855) elerion
Ha kézzel állítod be akkor sem? Esetleg az alaplapi elem (pont most oldott meg egy másfajta problémát). Hát érdekes, de nem igazán tudok érdemben segíteni. Próbálkozz a linkelt topic-ban.
A "Cuccok" mezőbe másold a hardvereid így látjuk (nem csak én most) hogy pontosan milyen gépről is van szó ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz zsoleer #56857 üzenetére
Abban az ársávban végülis igen. Bordázott MOSFET-ek, ALC892 audio codec, 4db natív SATA3, 4db natív USB3 (2db előlapi kivezetéssel), ....
(#56858) zsoleer
Azt a keretedtől is függ és hogy később szeretnéd vagy nem Kaveri-re fejleszteni. Mert ha nem akár az FM2-es foglalat is megfelel de ha a Kaveri is képben van ugye akkor FM2+. Méretben ATX, mATX?Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz zsoleer #56860 üzenetére
Asus A88XM-PLUS elég jó választás 20K könyékén, már FM2+ foglalttal.
(#56861) zsoleer
Hát CPU erőben az LGA1150 jobban fejlesztető. Ugye teljesen I7-ig. Az AM2+ -ba pedig az új APU-k is mehetnek, amik iGPU-ban combosabbak, és ugye az A10-6800K tuningképes APU.
A két említett CPU: AMD A10-6800K vs Intel Core i3-4330
dVGA nélkül egyértelmű az AMD megoldása .... Viszont dVGA mellé talán az I3-at választanám főleg hogy később az I5, I7 is gond nélkül .....(#56904) SamS20
Fizikailag sem tudod beletenni. Szóval értelemszerűen csak DDR3 RAM-al működik.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok