Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Asszociációs játék. :)
- Hiányzik a gamer érzés
- Mára elég volt a reklámokból
- Szólánc.
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Biztonságosabb SSH
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz dvd_R+ #74553 üzenetére
Nem tudom mennyin járatod azt a procit,de én tuti nem váltanék.Olyan sok plusz kraftot nem kapsz,mint amennyi macerával jár egy platformváltás.Mondom ezt úgy,hogy 3570k-ról váltottam (4.5ghz max,nem túl acélos darab),de nekem kipusztult a lapom,régi platformba meg már nem akartam pénzt ölni.
Megpróbálhatod az MSI-t,de z170-ben most úgy fest az Asus&Asrock oldotta meg legjobban a házit.Alig van MSI lapot használó aktív 1151-es tag (bár pont Deicide fórumtárs hajt e G7-et és eddig nem panaszkodott),nehezebben fog jönni a segítség mint a "néplapok" esetében.
Giga is jó deszka (Gaming sorozat),de kicsit finnyásabb a memóriák terén.
Ez a Z170 még elég képlékeny,sok a kisebb anomália bios terén és amíg jönnek a biosok addig folyamatosan változik a helyzet. -
Milka 78
nagyúr
válasz dvd_R+ #74564 üzenetére
Ha vonz az újdonság és olcsóért tudsz váltani akkor mehet,de pl nem tudom milyen vga-t hajtasz és mennyit megy a mostani I5-öd (az adatlapod 3570k-t említ ).
Még mindíg az a véleményem,hogy ne is nyúlj hozzá,mert a mostani géped simán megteker egy széné oc-zott 980ti-t is.Max szerválnék egy tesztelt 4790k-t és röhögnék 2-évig mindenkin (a 6600k-t azért megfogja ctc).
Mondjuk a ddr3->ddr4 cserét hogy úszod meg 2 ropiból,főleg,hogy 8 vs.16gb azt nem tudom,de ha tudsz nekem is ilyet van 8gb Vengeance lpx 2666c16-os ramom a mi 3200c16-on megy és cserélném ugyan ilyen 3000 (vagy akár ugyan ilyen) 16gb-re,de én fizetek rá akár 10 ropit is
-
-
palfitom
félisten
válasz dvd_R+ #83598 üzenetére
A tuningos s1151-es MSI lapok nem tartoznak a legjobbak közé.
A felsoroltak egyébként mind "fölöslegesek" egy nonK 7700-hoz. Ha 40k fölött kiadna egy lapért, akkor inkább Asus Maximus Hero VIII, mely tudásában lekőrözi az említett lapokat, és sok (jó) tapasztalat van róla. (természetesen BIOS-frissítéssel tudja csak kezelni a 7. gen. procikat)Egyébként nonK 7700 alá ajánlható lapok:
MSI B250 PC Mate ~24k
Asrock B250M Pro4 ~24k
MSI B250M Mortar ~24,5k
Asus Prime B250M Plus ~24k
Asus ROG Strix B250G Gaming ~26,5kAz álatalad felsoroltak közül kb. válassza azt, amelyik a legszimpatikusabb neki. (a Z370-ről még nem igen van tapasztalat)
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz dvd_R+ #83600 üzenetére
Ez is nagyon jó!
(ha Z170-et vesztek, a megfelelő BIOS-ra mindenképp figyeljetek!)
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz dvd_R+ #83602 üzenetére
Igen.
Viszont ezek felső-kategóriás lapok, leárazva, mert kifutó szériák. A Hero pl. 70k körül volt még idén márciusban is.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz dvd_R+ #83607 üzenetére
Nekem már a 2. Hero-m van, ennyi pénzért brutál jó (és csalódásmentes) vétel, tehát a Hero-t választanám.
Ha számít a -5k, akkor a Rangert venném.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz dvd_R+ #89275 üzenetére
Az ACE valóban jó választás és van is aki használja 9900k-val, gond nélkül, ugyan akkor a Gigától a Pro-ra is igaz ez. Velük inkább bios szinten volt macera a kezdetekben, de mostanra rendberakták őket.
Én az Asusokat használható deszkáknak tartom, de tudásukhoz mérten túl vannak árazva.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz dvd_R+ #89281 üzenetére
Ha a Killer elég jó (amit álltalában más szidni szokott) akkor az Intel lan-al semmi gondod sem lesz.
Én sem vagyok oda a Giga termékeiért,de ami jó az jó és a Z390-be úgy fest nagyon beletaláltak. VRM szinten most a legjobbak és bios szinten is igyekeznek a gyengeségüket korrigálni.
Pl az Aorus Ultráról is jók a vélemények, de pl az takkra ugyan az a vrm rést kapta mint a Pro csak a körítés gazdagabb. Pl az Elite más kondikat és egyszerűbb vrm hűtést alkalmaz ezért az kicsit jobban melegszik mint a Pro, de majdnem egy árban vannak. -
Szabikaa20
őstag
válasz dvd_R+ #89278 üzenetére
Azért,mert nekem MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon van.... Az ACE meg nagyon hasonló.Nekem is itt ajánlották és meg is vagyok vele elégedve nagyon!Meg amit idáig olvastam mások is! A MysticLight progival olyanra állitod be amilyenre akarod.Tud akár piros alapon villámlást is csinálni bár az elég szem gyilkos! Nagyon sok fajta lehetőség van.Nekem most 1 ledcsik is rávan kötve és most ilyen halvány zöld és levan véve a világosság,hogy ne gyilkolja a szememet!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
ScomComputer
veterán
válasz dvd_R+ #97047 üzenetére
MSI Z490 Unify..... nagyon jó választás !
Nálam volt ilyen lap,szuper,nagyon jól kezeli a ramokat, a mostani " TridentZ RGB 3200 CL16" simán megy benne majd egy kis finom hangolással 3600Mhz-n....
Én most ennek a kis testvérét hajtom egy Z490 Tomahawk-ot,az nagyon b@szó lap,szóval nyugodtan vegyed a Unify-t.... -
ScomComputer
veterán
válasz dvd_R+ #97049 üzenetére
Igen a Unify nagyon "erős" lap több szempontból is jobb nyák,erősebb (1440A vrm.. ),stb...az asusnak kényelmesebb átláthatóbb a bios-a, de egy msi-hez szokott embernek a unify is gyerekjáték lesz,ahogy a neten olvasgattam az asus válogatósabb ram terén,de ez a cpu-ram huzalozás(ddr4 layout) miatt van,az msi ebben is jobb,de te tudod én az msi-t választanám....
-
ScomComputer
veterán
-
jeni
félisten
válasz dvd_R+ #97055 üzenetére
A lapban benne van, kivéve az Asus lapok!
u.i.:
a következő Asus Z490 lapok amik ver. 2.0 verziósak vagy 1.1 lesz azokban már a lapok kezelni is tudni fogják a a PCie. 4.0-t.
csak az Asus gyártó a 10xxx indult,ki,hogy minek is a lapokba a PCIe 4.0 támogatás ha a proci sem tudja!
ja VEGYÉL ÚJABB ASUS lapot majd 2021-ben.
Ez úgy értendő,hogy maga a proci 10700K vagyis a ma kapható összes 10xxxx PROCI NEM TUDJA a PCIe 4.0 kezelését.
Na most ,ha nem veszel másik procit akkor felesleges azon gondolkodni,hogy lesz -e később PCie 4.0 kezelés vagy sem!
Így az Asus STRIX Z490-E is megfelelhet neked,vagy a Z490 Tomahawk ill. az Unify is.[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz dvd_R+ #97055 üzenetére
Kovetkezo generacios CPU-k tudni fogjak.
Ha nem kesik az Intel vonat akkor ev vege/jovo ev eleje.
Azert erdemes most csak olyan 10xxx procit venni ami arahoz kepest megeri most neked azt az idoszakot amig a next gen nincs kinn.
Szemely szerint a 8/16 os a teteje ami er meg penzt, fole nem mennek, mert felesleges, foleg ha majd kell igy is ugy is a PCI-e 4.0 miatt cserelj
Plusz a next gen max 8/16 lesz amugy is[ Szerkesztve ]
...
-
Milka 78
nagyúr
válasz dvd_R+ #97077 üzenetére
Bár szubjektív, de szerintem nem hangos, de mint mondtam a hasonló kategóriájú ASrock megoldása hangosabb ami azért jó mérce és az MSI lapja nem nyeklik meg ha kikapcsolnád, passzívba is jól leadja a borda a vrm termelte hőt, ami amúgy sem egy túlfeszített hőrezsó mint pl a fent említett ASrockon lévő társa.
-
NomadND1
senior tag
válasz dvd_R+ #100173 üzenetére
Régen minden jobb volt
Ma már mindenben túlkinálat van. A középosztálytól felfelé már csak akkor érdemes venni bármit is, ha villogni akarsz vele, vagy optikailag megnyerő. A felsőkategóriás lapokra ráakasztanak minden szart meg jelzőt. Minőségben annyira minimális a különbség, hogy hacsak nem vagy top OC mester, nem fogod észrevenni. Az vedd meg, amit ki is tudsz használni.Régen annyival volt jobb, hogy ott még megvolt a határ a minőség szintek között gyártón belül. Ez ma már nincs meg.
-
dvd_R+
őstag
válasz dvd_R+ #105030 üzenetére
Update:
Közben jobban megnéztem az alaplapokat a tomahawk és a Z790-F kiesik mert az egyik nem támogatja a 7600 MHz memóriát a másik pedig M.2 gen5 nem tudja..
Tehát MPG Z790 Carbon Wifi vs ROG Strix Z790-E
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
ScomComputer
veterán
válasz dvd_R+ #105031 üzenetére
Hali...könnyebben is elértél volna nem ?
Én minkét lapot szeretem...DE az Asust vedd annak jobb a támogatása, bár most már elég jól ki vannak forrva a DDR5 biosok...
DE ha lesz oc akkor nem KF...legyen nem azért mert nem jó hanem azért mert elég nagy a szórása "binned" téren...de ha kellek tudod hol találsz !
Ja vmr és egyéb infót ITT találsz...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest