Új hozzászólás Aktív témák

• ParadoxH

tag

Átjöttem a pc topic-ból. Kiváncsi vagyok a ti véleményetekre is ha nem veszitek tolakodásnak:

1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?

Netezés, autocad, egyszerűbb és közepes bonyolultságú fusion360 modellezés.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?

Jelenleg egy
    Fractal Design Pop Mini (mATX játszik csak)
    Corsair RM-X 650W 80
    Kingston A2000 500GB ssd
    van a gépemben ami egy
    MSI MAG B460M MORTAR - 10100 kit-re épül
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?

Szeretném az alaplapot / memóriát és procit lecserélni egyelőre viszonylag fájdalommentesen és érdeklődnék, hogy amd vagy intel irányba induljak inkább el. (Az ssd később jön)
    Ideális esetben az mATX lapom örülnék ha 2 ssd-t tudna fogadni és akár raidbe is használhatnám ha később úgy van kedvem.A procinak legyen gpu-ja Bővíthetőség is szempont és a DDR5 ram kezelése. Ez persze csak az én meglátásom, más tanácsokat is szívesen fogadok.

4. Mennyi a kereted rá?

150 000k úgy, hogy a b460m és 10100 és 32gb venegance 2400 ram használtpiaci ára nincs benne. A használtpiaci kit-ek is játszanak.

5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)

Itt csak az szempont, hogy egy passzív videókártyát később tudjon fogadni a lap. Nincs szükségem bivaly kártyára.

Én kiindulásnak egy 14100 ra + ASUS TUF Gaming B760M-PLUS-ra/ASUS PRIME H610M-A WIFI (a márka nem lényeges) gondoltam. (Esetleg ajánlanátok valamit AMD vonalon is ha ott valami ajánlottabb? Egyéb tipp?

Ha vannak felesleges bamu-s boostjaid kérlek támogasd bármelyik modellemet: https://makerworld.com/en/@ParadoxH

Új hozzászólás Aktív témák