Hirdetés
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckay
aktív tag
válasz
lionhearted #23445 üzenetére
köszi, végül is összejött
sokadik resetre is szükségem volt...
végül "hibrid" módon jutottam el a végéig:
1. lépésről lépésre mentem Ekkold tanácsai révén, kerülve a Quick Set menüt
2. végül, amikor connectálni kellett a meglevő AP-ra, akkor viszont mégis a Qucik Set menüben található "CPE" mód képernyőn található Connect lehetőséget használtam
(és valóban, miután használtam, látom, hogy az interface alatt a wlan módját átállította "station pseudobridge" módra, tényleg)köszi az útmutatást!
jó lett a sebesség is :-)
-
mckay
aktív tag
válasz
ekkold #23410 üzenetére
nagyon szépen köszönöm a jótanácsokat!
logikusan hangzik minden, de sajnos nem bírtam vele
valahogy mindig két szék között a pad alá esem, és eztán nem érem el az eszközt, és marad a resetugye ez egy olyan eszköz, hogy egyetlen fizikai ethernet port van rajta
és ha megpróbálom, hogy a bridge kapjon DHCP-vel ip-t, akkor elveszi a képernyőt (tehát valamit végrehajt), de aztán a helyi hálómon nem jelenik meg sehogy
és tudom, le van írva a skory-s összefoglalóban, hogy felejtsük el a Quick Set opciókat - de bevallom, próbáltam azzal is
elvégre kinek készülne ez a menü, ha nem pont nekem!
de itt is pad alá esek: kiválasztom az elérhető wifik között az enyémet, és abban a pillanatban elveszi a képernyőt (érthető, hiszen én addig az ő "Mikrotik" hálózatán voltam)
így nem tudom összehozni, hogy DHCP-vel ip-t kapjon..ehh, valamiért ez a >>kliens AP<< módi sokkal egyszerűbb egy soho eszközön...
-
mckay
aktív tag
Sziasztok,
kéne gyorsan egy jó access point, és a sarki PC boltban (vidéki vagyok...) egy darab soho cucc sincs éppen, pedig én ahhoz vagyok szokva.
Viszont van: [RBcAP2nD]
Azt olvasom itt a topic összefoglalóban (köszi érte!!!), hogy böngészőben konfigurálható, vagy a Winbox-szal.
És íly módokon vajon be lehet állítani úgy ezt az eszközt, hogy Wifi-n csatlakozik egy meglevő hálózatra, és etherneten keresztül hozzáférést ad?
Bocsi, hogy lámaságot kérdezek, de eddig még csak ilyen TP-Link szintű dolgokkal volt dolgom (igaz, azokkal többféle topológiát csináltam már), de Mikrotik mélységekbe még nem merészkedtem.
Kerülném, hogy
- RS232 porton kelljen baszkurálni
- plusz egy eszközt kelljen venni az irányításáhozSzóval ez 17 ezerért a sarki boltban megtenné erre a célra?
Nyilván lehetne bármi megszokottat rendelni, de az jövőre érne csak ide...
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32" ívelt Monitor 32MR50C-B
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 7390 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RTX 2060S 8GB Rampage SHIVA 600W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256 GB Fekete 1 ÉV GYÁRTÓI Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest