Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• A_ScHuLcZ

addikt

válasz bacus #6369 üzenetére

Minden port vlan-ba fog kerülni, mindenkinek a saját vlan-beli vlan interface lesz a gateway-e, olyan kliens nem lesz, aki simán a bridge-be kerül vlan nélkül. A példában egyelőre az ether2-t és ether3-t és egyetlen vlan-t, konfiguráltam, hiszen amíg ez nem megy, addig felesleges tovább haladni.

Ha sikerül összelőni, akkor 3 vlan-om lesz az alábbi felosztásban:
    ether1: ISP
    ether2: trunk (vlan 2 tagged, vlan 3 tagged, vlan 4 tagged, vlan 1 untagged)
    ether3: vlan 2 untagged
    ether4: vlan 3 untagged
    ether5: vlan 4 untagged
    (az ether2-3-4-5 ugyanazon bridge tagjai)

ekkold: ott hozzáadtam a bridge alá, ahogy az oktatóanyagban is található. Természetesen oda fel kell majd venni a többit is, de amíg egy nem működik, addig feleslegesnek éreztem.

Core2Duo6600: MAC alapon se megy, miután bekapcsolom a vlan-filteringet a bridge alatt. Ha kikapcsolom, ismét elérem a MAC cím segítségével. ether3-ba volt a gép, ott a vlan 2 untagged módban jön ki, és tudtam is pingetni a router vlan interfészét (192.168.2.1) a vlan-filtering bekapcsolása után, tehát ez a rész látszólag jól működött.

A jelenlegi eszköznél csak 2 vlan-t használok, de ezzel a módszerrel anno gond nélkül sikerült beállítani mindent, a vlan-ok közötti átjárást a tűzfal szabályozza.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés