Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bile Demon

őstag

válasz Zwodkassy #2955 üzenetére

Megadtam a ::81/64 címet a pool-ból.
    Lett is egy értelmes, globális címe a LAN oldali interfésznek.

Ez után, már kapott is IPv6 címet a Mikrotik mögötti PC.
    (Már akkor, amikor még a DHCPv6 szervert nem is engedélyeztem a LAN oldalon.)
    A felső 64 bit megegyezik a router LAN interfész címével, az alsó 64 bit, meg valami random (vagy MAC address alapján generált).
    Ennek ellenére nem működik.
    ping -6 google.com, a név feloldás működik (IPv4-en keresztül gondolom), de nincs válasz...

A DHCPv6 szerver engedélyezése után, nem történik semmi. (bindingsnél semmi), mondjuk ha jobban belegondolok, a pool, amit a WAN oldalon kapott a Ciscotool egy /64-es tartományt már teljesen el van használva, a LAN interfész címére (poolnál used prefixes: ether2-masterhez a teljes /64 tartomány).

Vagy ez nem gond, ebből kellene egyedi címeket osztania? (már ha működne)

A Mikrotiken belül a Tools / Ping-nél jön válasz az IPv6 szerverektől a pingre.

A PC-ről is tudom pingelni a Mikrotik LAN és WAN interfész címét (válaszolnak), de az interneten lévő szerverektől nem jön válasz.
    Már csak arra tudok gondolni, hogy a gateway beállítás nem jó, vagy a routolás, mert LAN-ról és netről is el lehet érni a Mikrotik interfészeit...
    Rosszat kereteztem be, de a két alsó cím megegyezik, a kék sorra mégis azt mondja, hogy "unreachable".

Új hozzászólás Aktív témák