Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Horvi

őstag

válasz Reggie0 #16784 üzenetére

Nem adtam hozzá plus masquerade szabályt csak ami az alap konfigban van:
     1    chain=srcnat action=masquerade src-address=192.168.0.0/16 out-interface=pppoe-digi 
          log=no log-prefix="" 

Akkor ha jól gondolom ide kéne felvenni egy szabályt és a src addressnek megadni a wg networkjét? A wg interface ebben a szabályban gondolom a bejövő interface lenne kimenőnek meg ugyanúgy a digit kéne megadni?

• Mr Dini

addikt

válasz Reggie0 #16784 üzenetére

A kolléga azt állítja, hogy már a handshake sem látszódik, így én nem a routingra gyanakodnék elsősorban.

A kérdezőnek:

Általában nem szükséges új interface, bár a hozzászólásodban idézett konfigban nem látszik a site to site része a konfignak, így elképzelhető, hogy van valami speciális setup, ami miatt indokolt. Nekem pl azért van 2 interfacere leválasztva a kettő, mert szerettem volna az egyik interfacen korlátozni a LAN elérhetőségét.

A tesztelés idejére legalább javaslok egy PersistentKeepalive beállítást a mobilos oldalon, így tudod nézegetni, hogy rendben van-e a handshake bizonyos időközönként.

Amire pedig tippelni tudok, az az, hogyha handshake sincs, akkor vagy tűzfal, vagy a kulcsok rosszak. Első körben megnézném, hogy a tűzfalnál nő-e a wg countere. Ha igen, akkor hogy a kulcsok rendben vannak-e.

Ha ezek egyike se válik be, akkor kiszedném router oldalon a "persistent-keepalive=1m" settinget. Road warrior setupban én ezt a mobilra szoktam hagyni, hiszen ő kapcsolódik IP-hez, a routerben nem is adtál meg endpoint addresst, az mit keepaliveoljon? Meg állandóan tegye ezt? Elég mobil oldalon megtenni, az meg pontosan tudni fogja, hogy kinek megy a keepalive és tényleg csak akkor, amikor kezdeményezel wireguard kapcsolatot mobil oldalon. Viszont el tudom képzelni, hogy ez összezavarja a mikrotik lelkét.

Új hozzászólás Aktív témák