Hirdetés

Aktív témák

• vati

senior tag

válasz steveetm #34 üzenetére

Én a saját példámat írtam. Annak idején -ami szűk egy éve volt- keresgéltem driverek után. Most ismét kedvet adtál hozzá, íme az eredmény:

- A CanonA40-es gépemet tavaly december óta (AMIKORRA LÉNYEGÉBEN KIFUTÓ TÍPUS LETT) valóban támogatja a gphoto2, de a movie-k támogatása máig necces. Egy éve még csak szívásokról olvastam.

- A sane-ről évek óta tudok, sajnos nemcsak a mostani hanem a kinézett jövendő scanneremet se támogatja. Jellemzően évekkel ezelőtt kifutott scannereket supportálnak. Acert, Umaxot egyátalán nem.

- az ADSL modemekre szintén leginkább panaszkodnak a fórumos userek, nálam nagyon nem müxött a dolog. Az integrált hálókártyámon keresztül kellett volna működnie de nem tudtam életre kelteni.

- A printeremet valóban -elvileg- támogatják bizonyos disztribúciók nem túl régóta, de nem alapból hanem ''válassz a listából egy hasonló típust és hátha megy'' jelleggel. (''works mostly'':)))

- a hangkártyámat szintén nem tudtam életre kelteni. (ECS lap, ld. aláírás) Aztán olvastam, hogy ennél a lapnál nem is lehet:(

Egyátalán amikor -egy éve- rákerestem a vasak+linux kombinációra, jobbára csak szívásokról olvastam. Innentől elment e kedvem az egésztől. Nagyon ki vagyok segítve hogy amikorra elavul az eszközöm, talán a linux is támogatni fogja, jó esetben.

Nekem kevés és drága a szabadidőm, ami van abban használni szeretném a cuccokat nem szívni az oprendszerrel. Elhiszem hogy lehet szívni win alatt is bőven, viszont az esetek 95%-ában működik a plug&play, a maradék 5% nagy része is könnyen helyretehető.

A winex mi??? le vagyok maradva pár körrel?
    Pasziánsznál fejlettebb dolgot sose tudtam Linux alatt életre kelteni.

Aktív témák