- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
dízelracer
őstag
Aki iszik ne vezessen és pont. Ha mégis vezet akkor csak az első villanyoszlopig jusson el amit basszon telibe és dögöljön meg ott a helyszínen!
-
Skót
aktív tag
válasz
Calogero #20992 üzenetére
Ez a táblázat hol volt?
Csak mert ez elég kevés időt ad meg.
1 sörre ír 3 órát, de ahogy számolgattam annó az inkább olyan 5-6 óra mire _teljesen_ kiürül (az aldehid is amitől annyira fáj a másnap)
Szerk.: látom ott van az 1-3 óra pihenés javasolt utána, na azzal már kb megvan... nem szóltam
dragon: a máj alkoholfeldolgozása óránként 6-7g, ha beviszel 2 sört ami ~50g akkor azt kell osztani ~7 óra plusz a pihenés (7g/ óra feldolgozással számolva)
Persze ez nem azt jelenti, hogy másodpercre pontosan amint letelt a 7 óra pattanhatsz is a kocsiba, mert akkor még kimutatható, hogy ittál.Meg amúgy is, hogy ON is legyek, aki iszik egyértelműen ne üljön volán mögé, semmilyen körülmények között...
-
válasz
dragonfx #20990 üzenetére
Miert lenne a fold alatt, ezt mire irtad nem ertem.
Van ilyen is persze, az is szabalysertes, csak nem akkora sulyu es nem olyan veszelyes.
Szornyulkodoknek:
Fő büntetés: a pénz Ennek jelenlegi felső határa egymillió háromszáz negyvenezer (!) forint
-
-
jerry311
nagyúr
Aki vezet, ne igyon! (Ma sem ittam egy csepp alkoholt sem, pedig ez a nap nem a józanságról híres, mentem is egy 110 km-es kört problémamentesen Budapesten és környékén.)
Ha meg elmegyek szórakozni a barátaimmal és mindezt autóval, akkor bevállalom, hogy nem iszom alkoholt. Ha szeszt akarok inni, akkor hazafelé BKV vagy taxi visz.
Ha már 2-3 ember nagyjából egy irányba megy, akkor fejenként kb. 2k HUF-ból megúszható a taxizás. Ez a mai szórakoztatóipari árak mellett nem egy nagy összeg. Ha van pénz elinni 5-10-20k HUF-ot, akkor taxinak is illene beleférnie.
A taxizás még mindig olcsóbb, mint esetleg balesetet okozni/szenvedni. Akinek nincs szerencséje, annak ugrott a jogsija. Ha nagyon nincs szerencséje, akkor lezúzta az autóját is, esetleg másét is. Ha meg szopóágra került, akkor személyi sérülés is történt. Ha meg jött a nagy kék bálna és letolta a nagy kékerest a torkán, akkor valaki(k) meg is halt(ak).
Szerintem nem érdemes ezzel játszani. -
Calogero
addikt
válasz
dragonfx #20985 üzenetére
Ezt a táblázatot találtam
0,3 ezrelék=0,3/0,5 I sör vagy 2 kupica pálinka
0,5 ezrelék=0,4-O,8 I sör, 3-4 kupica pálinka
0,8 ezrelék=0,7-1,5 I sör vagy 5-7 kupica pálinka
1,0-2,0 ezrelék= 1,4-2,8 I sör vagy 8-15 kupica pálinka
3-5,0 ezrelék=3,6 I sör vagy 20 kupica pálinka 0,75 l-igilletve ezt
-
dragonfx
veterán
te szerinted igen.még milyne jo nem avgy ilyne rangban.ilyen alapona fél ország a föld alatt lenne 1 év alatt ha más területeken is ilyne törvényszabás lenne.
de van foglalman volt is benne részem szombaton.
mér ne autokázhatna ha valaki ugyis normálisabban vezet mitn valaki 2 ásványvíz után.feltartja a forgalmat.nem ismereteske számára a kuplung, fék, gáz, index, gyorsítás fogalmai....
-
válasz
dragonfx #20987 üzenetére
Emberseg?
Inkabb megvarod a bajt, mintsem megelozd? Vagy legalabbis megprobalod megelozni amennyire csak lehet. Honnan tudod, hogy nem teged fog elutni reszegen, hisz amig nem okozott bajt siman autokazhat beb*szva szerinted.
jaj ne gyere már az elmélettel.nem nő a reakcióidőm nem rédekel a matekönyvbőit olvasol ki. és a reflexeim is inkábbjvaulnak +2 redbullal.
nem fogok.
Ez ismetelten nem szorul magyarazatra.
Olyan szinten nincs fogalmad az alkohol hatasairol, hogy felesleges barmit irnom.
börtönbe??.mér mert volt 1 csücskös jó éjszakája....és ezért baxxad el az életét.jajj már etikátlan kegyetlen vagy.olyna mint a magyra törvényalkotás.
Igen, aki olyan reszegen szaguldozik, hogy nem tud se magarol, se a kornyezeterol semmit, az oda valo.
-
Calogero
addikt
Nem hasra ütésre születtek az 5 jegyű számok
Minden bűncselekménynek megvan a BTK szerint a napi tétel száma (ennyit kell börtönben ülni)
Ittas vezetésnek 100-350 nap (ebben nem vagyok 100%-os nem vagyok bíró)Pénzbüntetés összege = napi tétel szám * napi érték
Vegyük a 720 000 Ft-os példát (288 nap)
Ha a bűncselekményt 2010 január 1 előtt követte el. akkor a 720 000 Ft helyett csak 28 800 Ft lett volna. Ebben az évben napi értéket megemelték 100 Ft/nap-ról 2500 Ft/napraNekem sem tetszik ez a nagy emelés, de azé annak a 28 000 Ft nak nem sok visszatartó ereje volt, főleg úgy mindenki részletet kért (max 1 év, de 6 hónapot biztos megkapták) .
Részlet is megemelték max 2 évre, és kamatmentes.
-
dragonfx
veterán
nem no komment hanem emberség.
jaj ne gyere már az elmélettel.nem nő a reakcióidőm nem rédekel a matekönyvbőit olvasol ki. és a reflexeim is inkábbjvaulnak +2 redbullal.
nem fogok.
börtönbe??.mér mert volt 1 csücskös jó éjszakája....és ezért baxxad el az életét.jajj már etikátlan kegyetlen vagy.olyna mint a magyra törvényalkotás.
-
Calogero
addikt
válasz
dragonfx #20969 üzenetére
Elegem lett a maszek világból így kerestem egy nyugdíjas állás (válság ide vagy oda, bűnözők mindig is lesznek), átigazoltam Állami céghez Gazdasági és rendszer informatikus (Megyei Bíróság).
Én küldöm ki az ilyen csekket, könyvelem a pénzbüntetéseket/bűnügyi költségeket.
Én dolgom a részlet fizetés könyvelése, börtönre való változtatás, valamint a végrehajtó küldése.
Rendszergazdai feladatokÍgy eléggé benne vagyok a dolgokban.
0,3 az még nem bírósági ügy, rendőrség szablya ki büntetést
A jogsi már 0.1-től is ugrikAz ittas járművezetés bűncselekményi kategóriája akkor valósul meg, ha az elkövető olyan mennyiségű szeszes italt fogyaszt, amely alkoholos befolyásoltságot okoz. A szabálysértés megállapításához az kell, hogy az elkövető - csekély mennyiségű - szeszes italt fogyasszon. Az Országos Igazságügyi Orvostani Intézet 13. számú módszertani levele rögzíti a véralkohol vizsgálati eredményekhez kapcsolódó alkoholos befolyásoltsági szinteket. E szerint 0,30 alatt a vizsgálati eredményen negatív, míg 0,31-0,50 között az állapítható meg, hogy a vizsgált személy ivott, de alkoholosan nem befolyásolt. Ilyenkor - alkoholos befolyásoltság hiányában - bűncselekmény megállapítására nem kerülhet sor, nincs akadálya azonban a szabálysértés elkövetése miatti felelősségre vonásnak. A szabálysértési alakzat tényállási elemi között csak a szeszes ital fogyasztása szerepel. Ha tehát a jármű vezetője csekély - de mindenképpen 0,5 alatti - kimutatható mennyiségű szeszes italt fogyasztott, szabálysértést követ el.
-
válasz
dragonfx #20982 üzenetére
én ittas vezetést nem büntetném csak ha személyi sérülés történik.az hogy valaki lezuzza akocsiját..vagy kárt tesz az 1 dolog.kifizetetném.de bírság meg jogsielvétel ilyenért örültség.minek??ugyis inni fog.
No comment....
de azért különböztessük már meg aki 1 honapba 1 buliba iszik 3 sört.és nem akar 914é.zni és 60nal haza szeretne gurulni.
Es mi arra a garancia, hogy a 3 sortol duplajara nott reakcioidejevel, lecsokkent reflexeivel nem fog valakit elutni 60-al?
meg különböztessük meg azt aki 150nel megy a kocsmából kiesve, mert ő kemény és nem tud smemit felmérni.
Az ilyet meg bortonbe kell zarni, had gondolkodjon.
-
dragonfx
veterán
a felni jöhetne ütős, de amugy a matrica, kipufogó+a hátúl törött autó(fehér az ajtaja bontóból)..utala felhazsnálás jellegére.
biztos 50nel ment.
én ittas vezetést nem büntetném csak ha személyi sérülés történik.az hogy valaki lezuzza akocsiját..vagy kárt tesz az 1 dolog.kifizetetném.de bírság meg jogsielvétel ilyenért örültség.minek??ugyis inni fog.
de azért különböztessük már meg aki 1 honapba 1 buliba iszik 3 sört.és nem akar 914é.zni és 60nal haza szeretne gurulni.
meg különböztessük meg azt aki 150nel megy a kocsmából kiesve, mert ő kemény és nem tud smemit felmérni.ez nem igazságos.én nem avgyok alkoholista csaka jobb megoldást szeretném válazstani de a k****g orszég bekorlátozza a jogaimat.
hát ja minimálbér 300k lenne ok legyen 500k. bírság de így.......tényleg ne vágjunk már el egy embeir életet mert 1x egy éjszaka hibázik és semmi kárt nem is cisnál.mo. én így nagyon nem szeretlek.
-
-
Eagl3
veterán
Szerintem ha 150-re vágnák meg 500 helyett, az is igencsak elgondolkodtatná és lehet, hogy még csődbe se menne csórikám...
Elítélek minden ittas vezetőt és jogosan büntetik mindet, de azok az összegek amikkel dobálóznak egyszerűen nevetséges. Mintha át se gondolták volna az egészet csak hasraütve kitaláltak pár ötjegyű számot. -
Mint irtam is, az menjen elvonoba, ne vezessen. Az alkoholizmushoz mindenkinek joga van, ittasan jarmuvet vezetni viszont nem.
Engem nem erdekel az ittas vezeto hattere, legyen benne akkor felelosseg, hogy nem ul ittasan a volan moge egy csaladdal a hata mogott. Ot sem erdekli a masike, mert akkor nem csinalna.
Nekem sem az, csak azert kerdeztem ra, hogy ha soknak tartod, azt miert is. Realitas annyi van benne, hogy maskent nem lehet csokkenteni az ittas vezetok szamat, kell valami elrettento ero. Ha egyszer megvagnak valakit ennyire, tuti el fog gondolkodni legkozelebb.
-
Eagl3
veterán
"Es mi az akadalya annak, hogy ne igyon sort vezetes elott/kozben?"
Az alkoholizmus."Igen kiosztanam, ha az kellene ahhoz, hogy ne legyen ittas vezeto az utakon. "
Szóval simán padlóra küldenél sok száz családot mert a fater munka közben betolt három sört... ez ám a frankón átgondolt módszer."Nem valaszoltal a kerdesemre, hogy Te szerinted mennyi a realis buntetes?"
Nem válaszoltam mivel igen hülye kérdés... nem szakterületem, így inkább nem is írok semmit, de például fel lehetne mérni a család körülményeit és ezáltal kiszabni a büntetést, persze ez így elég bonyolult. Viszont ez a négyccázezer' meg nyóccázezer' igencsak vicc kategória, ha szerinted van bármi realitás benne akkor kérlek fejtsd ki, hogy mi az... -
Es mi az akadalya annak, hogy ne igyon sort vezetes elott/kozben? Aki nem birja megallni, az ne vezessen vagy menjen elvonoba.
Igen kiosztanam, ha az kellene ahhoz, hogy ne legyen ittas vezeto az utakon.
Nem valaszoltal a kerdesemre, hogy Te szerinted mennyi a realis buntetes?
-
-
Calogero
addikt
-
dragonfx
veterán
én nem szoktam de akkor is így vélem.szoktam de akkor nem vezetek.sajnos megfélellítettek ennyit már nem ér meg nekem a kockázat
hát ja 2 sör 2 rövid avgy ilyenek nem a világ...más kérdés ha mondjuk egy üveg fütyülös után ülnék be a bömibe....de akkor már inkább nem inkább elalszok benne mint lezuzzam az első kanyarban.
Amugy más:
ma dózsa vágány találkozásánál lila elöző polo fejtetőn..vad volt.elég érdekes lehetett hogy sikerült mert nulla forgalom volt esett az eső..gondolom azt hitte kw variante 3 van neki
-
-
zoo8800
veterán
Egy alkoholistának hiába mondják, hogy elveszik a jogsit meg kap egy pofaleejtős csekket. Továbbra is inni fog.
(#20953) csaba54
jó, OK, sose piálok vezetés előtt/közben, csak zavar, hogy fél sör után is kicsinálják az embert. Egy minimumot meg kellene engedni, amivel még tuti lehet vezetni. Kb. ahogy más országokban is van egy megengedett minimum. -
Eagl3
veterán
Igen ám, csak tudod úgy ahogy az imént te sem tudtad, hogy mennyit kell ittas vezetésért fizetni, miből gondolod, hogy az alkoholista kisnyugdíjas tisztában van vele...
Aki meg egyszer hibázik, mit csinál? Megmondja a gyerekeinek otthon, hogy sajnálom srácok, holnaptól nincs pénz kajára?Büntessünk persze, de ésszerűen. Aki meg megtehetné, hogy kifizet ennyit, az meg általában megússza a dolgot vagy a beosztása miatt, vagy mert olyan körökben mozog.
-
neduddki
nagyúr
válasz
Calogero #20950 üzenetére
HI!
Tamogatom, vegre vmi!!!
udv
neduddki
p.s. egy "kedves" opelos fuott amokot az m3ason most du a godolloi emelkedon, mngyart lemtem a kepeket a geprol es aszem utanna irok egy jo kis feljelentest, hamar megrangassak a grabancat en mar jobban erzem magam
mod: re: tegnap delben a hondaval nekem si megvolt az erlso ozuti ellnorzesem a falu hataraban, 2 perc mehttem is tovabb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest