Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
atus
senior tag
Ha mindenképpen CD-re akarsz menteni, akkor cseréltesd ki az olvasót íróra. Nem hinném, hogy ez az akció 20k felett végződne. (utána mondjuk nem néztem)
szerk: Na most kerestem egyet, íme: IBM UJDA745 slim DVD olvasó CD író/újraíró
IBM / ASUS notebookba 24 500 Ft. , és akkor DVD olvasód is van.
www.computerek.hu -
zaba
tag
jóvanna! De mindenkinek igazat adok! Pendrive rulez!
A pendrive helyett én (szakmából adódóan) CD-RW-t használok. 100 MB-s fotók és 3d-s renderek nem férnek el pendriveon. Ezért nem esett le. Amúgy meg igazatok van, és én sem vagyok tudor, csak nem vagyok halál láma, legalább felhasználói szinten értek ahhoz amivel foglalkozom.
[Szerkesztve] -
Bagoly
senior tag
Akkor ugye erre mondhatjuk azt is, hogy akinek a pendrive nem esik le elsőnek, mint lehetséges output az mé' tartja magát számítógéptudornak (vagy expertnek, vagy mittommén)? Szerintem egyébként egy PIII-as T21 125000-ért ,pc-boltban ,kis garival nem irreális ár. Abszolút a főnök a hunyó. Azért arra figyelj majd, hogy ne daewoo matizt vegyen, ha majd egy terepjárót akar!
[Szerkesztve] -
Mazlee
aktív tag
''Ez a pendrive dolog ugyanis zseniális. A ciki, hogy ez nekem nem jutott eszembe azonnal. A gáz az egészben csak az, hogy senki nem kérdezett meg engem, aki a cégnél a legtöbbet foglalkozik a számítáastechnikával. ''
Hát bocsi , de akkor Veled se mehetnek sokra ha a LAN, pendrive, USB dolog nem jutott eszedbe és te vagy ott a számtech ész :) -
csiga997
őstag
A T21-ekben - általában - alapban van LAN és modem. A floppy cserélhető a CD-rommal, viszont az alap konfigurációnak nem része. Mondjuk aki floppykra akar lebackupolni egy 20G-s wincsit az se tejjesen komplett.
Bill-t lehet rá kötni, csak egy spéci elosztó kell hozzá sajnos, mert egyben van az egércsatival. Vagy pedig venni kell port replikátort, kb 15khuf körül és abba bedughatsz mindent.
A felelősség kérdéséről pedig, a főnököd hülye vevő volt, a boltos meg g*ci eladó. Egy ilyen leosztás alapesetben bármely boltban rendkívül hasonló végeredményt hozott volna. Megoldás: más boltot (és boltost) kell választani, vagy pedig rá kell tanulni.
Nameg annyit úgyse tudtatok bukni rajta, mint amennyit nyertek a lopott windózzal meg ofisszal... :D -
karib
addikt
Az IBM T-szériás gépek nagyon jó masinák, ha tisztességes állapotban van, akkor 125e Ft egy teljesen korrekt ár egy T21-ért (mondjuk pontos paraméterek és állapot azért érdekelne). Az, hogy nincs benne FDD ma már teljesen természetes dolog, cserébe majdnem csak 2 kg a gép, ami viszont szerintem sokkal fontosabb. Az adatmozgatást legegyszerűbb egy pendrive-val megoldani, ha pedig kell külső billentyűzet és egér, akkor arra is ott az USB. Cipelni úgysem érdemes, egy olcsó hub+bill+egér kijön 5-8 ezer forintból, így akár otthonra és az irodába is lehet egy szettet venni, és elég csak a hubot bedugni a gépe oszt csókolom.
-
Flashy
veterán
a régi gépbe meg lehet venni PCIos USB vezérlőt.
-
zaba
tag
Végerdeményben mint itt is felvetődött, lesz rá megoldás. Ez a pendrive dolog ugyanis zseniális. A ciki, hogy ez nekem nem jutott eszembe azonnal. A gáz az egészben csak az, hogy senki nem kérdezett meg engem, aki a cégnél a legtöbbet foglalkozik a számítáastechnikával. A másik gépmeg , amivel kommunikálni kell, egy őskövület, tehát valójában a pendrive is csak félmegoldás, a későbbiekre.
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
''a vásárlási szándéktól való elállás törvényi lehetősége minden vevőnek!'' miután megvett egy laptopot amit megnézhetett előtte, és rá is bólintott? ilyenkor már késő sirni. a boltos mitől lenne hibás, biztos vagyok benne hogy a kedves főnök minden infót megkapott, legfeljebb nem tudott mit kezdeni azzal, hogy ''se floppy, se CD író'' mert mint a topicnyitó hozzászólásból is kiderül, egyáltalán nem ért hozzá. Aki ennyire mókus az ne menjen el vásárolni. a nyálkás párizsi az más, ott gondolom nem közölték veled előre hogy romlott:)
és a cseregarit mivel indokolod? elnézést hülye voltam nem kértem bele floppyt, CD írót? -
klepto
addikt
Persze, hiszen azért főnök. Csak tudod én utálom az olyan főnököket, aki azért mert pénzük volt, azt hiszik, hogy mindenkinél okosabbak! Az ilyenek meg is érdemlik, hogy szarba kerüljenek. Az igazi vezetők (vagyis főnökök) nem véletlenül tartanak tanácsadókat, vagy kérik ki esetlegesen a beosztottjaik véleményét, hiszen ők csak a munkalehetőséget adják, és az ő dolguk annyi, hogy biztosítsák a termeléshez szügséges berendezéseket, a tőkét, és a megtermelt javaknak piacot szerezzenek. Én szabó vagyok, de teszemazt az építőiparban vállalkozok, akkor nem fogok fakanalat venni malteros kanál helyett, hanem megkérdezem az alkalmaotta, hogy mire van szügsége, elmegyek, és megveszem, vagy megvetetem vele, és a megvett eszköz bemutatása után, a számla alapján kifizetem neki. Az nem lesz az ő tulajdona, hanem az enyém, de ő használja, ő ért hozzá, ezért nem nekem kell eldönteni, hogy mi jó neki! Ez vonatkozhat a jelen esetre is, ha szügségem van egy laptopra, de tök hülye vagyok hozzá, akkor egy hozzáértővel megyek el megvenni, vagy vele vetetem meg. Szerintem ez a logikus, és az igazi főnöki magatartás, vagy nem? Dirigálni mindenki tud, de jó főnöknek, vezetőnek lenni, csak kevesek képesek :U
-
klepto
addikt
Nem akarok belekotyogni, de ha a félk laptopot liecseréli, akkor már olcsóbban járt volna, ha egy normálisat vesz, mondjuk 140k-ért, nem :F
És, hogy a címre is válaszoljak :U
A boltos azért ilyen, mert ah a raktáron van egy régi, eladhatatlan darab, és valaki bemegy, de nem tudja, hogy mit akar csak laptop legyen, de hogy az mijen arról már fogalma sincs, arraq mindent rá lehet sózni :U És ha eladja beszeráron, akkor is jól jár, mert legalább nem maradt a nyakán kárnak örökre. Sajnos sok boltos így vélekedi, de ez nem csak a számtekben van így, vettem én már penészes kenyeret, és romlott (erősen nyálkás, és szagos) párizsit is egy más jellegű boltban :O A különbség annyi, hogy nekem volt pofám visszavinni.
Én a főnököd helyében is visszavinném, mert 3 nap hejszini cseregari, vagy a vásárlási szándéktól való elállás törvényi lehetősége minden vevőnek! Adjon helyette egy jobbat, az árkülömbözetet viszont ki kell fizetni.
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
4 portos USB hub kisebb, mint mondjuk 3 floppylemez.
Pendrive-hoz szintén nem kell targonca... :DD
Egérből van notihoz való, szintén nagyon kicsi.
Bill. pl. összehajtogatható, befér a noti mellé a táskába, vagy a noti billentyűzete is cserélhető, vagy átmatricázható (esetleg airbrush, és akkor még ''moddolt'' is lesz. :D).
CD-ROM szintén cserélhető. -
faster
nagyúr
USB-n se lehet másik billentyűzetet rákötni?
-
Sanyo
senior tag
PCMCIA csatoló csak van benne, onnan kezdve lan, modem, usb, akármi mehet bele. :)
-
zaba
tag
Most beszéltem a boltossal, azt mondja:
''Fel sem merült bennem, hogy a floppy igény!''
Akkor,tessék mondani, mi a módja annak, hogy egy gépről adatot távolítsak el, vagy biztonsági mentést készítsek a munkámról - és kizárólag arról - ha nincs benne erre alkalmas eszköz? Ilyen hozzáértéssel miért tetszik boltot üzemeltetni?
Természetesen a boltos ''takarózása'' fals, de a főnök a hunyó. Szerintem mindketten hibásak. Ki-ki a saját területén.
A gép fizikailag amúgy 100%-os, csak funkcionálisan nem az (értsd nem használható arra, amire kell).
És ennyi pénzért egy PIII 700 Mhz gép 256MB rammal, 8 MB-s VGA-val kicsit drágának tűnik. De ez már az én véleményem. Akkor is, ha IBM. -
BobMaster
senior tag
A főnököd a hunyó. Ha nem kérdez meg senkit, hanem önállóan dönt akkor vállalja azt a kockázatot, hogy csak később döbben rá az író hiányára.
Arról, hogy a gép mit tud, és mit nem (pl. német bill), nincs kétségem affelől, hogy mind tájékoztatták, ezért a boltot én nem vonnám felelősségre. Kivéve abban az esetben, ha a nem 100-as megjegyzésed hibás működést takar. -
zaba
tag
Jó, lehet, hogy unjátok már a témát, meg ezer ilyen topic van, ahova beírhattam volna, de az a baj, hogy sosem lehet megszokni.
Az van, hogy eladtak a főnökömnek (aki akkora láma, hogy a gépet épphogy csak áramtalanítani tudja) egy laptopot. IBM Thinkpad T21-et. A gép csodás, de se floppy meghajtó, se CD-író nincs benne, tehát a rajta keletkező információ nem távolítható el a gépről. (CD olvasó van benne).
Azért sajnálkozom, mert nyilvánvalóan látszott rajta, hogy nem ért hozzá, erre rásóznak egy antik modellt, drágán (125k) és még csak nem is működik 100%-osan. Ráadásul német a klaviatúrája, és nem lehet rákötni külső billenyűzetet.
Mondjuk fel sem merült benne, hogy engem megkérdezzen, de itt a végeredmény.
A cég, csak, hogy el ne hallgassam a nevét: Computer-patika, Budagyöngye, Budapest.
Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest