- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okos Otthon kezdőknek
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
No de én sem mondtam ám mást.
Ha valaki, akkor pont én vagyok az aki mindig is azon az állásponton voltam/vagyok, hogy a DXOmark mérései igenis helyesek.
Amivel gond szokott lenni, hogy egyrészt nagyon kevesen tudják értelmezni az ott kapott értékeket, másrészt meg közel sem mérnek mindent. Így meg hogy nem mérnek mindent, így csak a DXOmark méréseiből nem kaphat senki teljes képet, a gyakorlati tapasztalatokat nem igazán lehet megkerülni.
Az amit te is elvégeztél az pl. nagyon hasznos, magam is összehasonlítottam most a Canon Eos7D MkII és az E-M5 II szenzorait és állítom, hogy messze nem olyan rosszak azok a Canon érzékelők, mint azt sokan gondolják.
Ebben a tesztemben csináltam egy olyat is, hogy 3 EV-t alulexponáltam alap iso-n, majd ezt utólag visszahúztam, pont az árnyékokban mutatott zaj feltérképezése végett. Ugyanezt elvégeztem az E-M5 II esetében is, csak az cikk annyira hosszú lett, hogy ez abból végül kimaradt.
Pedig elég tanulságos a kettőt összevetni. A nagyobb szenzor ellenére is, ha ezeken az alulexponált képeken csak a zaj mennyiségét nézem, akkor a nagyjából azonos szinten van a kettő. Azaz ez gyönyörűen visszaigazolja a DXO méréseit.
De itt jön képbe egy olyan tényező, amit nem mérnek. Konkrétan míg a Canon felhúzott képe színekben, kontrasztban nagyon egyben volt, addig az Olympus ugyanitt igen ronda (a LR színzajszűrésével együtt is) színtorzulást mutatott. Olyat ami már bélyegképen se valami szép.
Hozzáteszem ezt a tesztábrát kifejezetten kis mennyiségű műfénnyel világítottam és ezt exponáltam alul, azaz több szempontból meg lett gyötörve a szenzor.
Ennek ellenére szépen kijött, hogy a DXO mérései igenis pontosak, de ennek ellenére nem igaz, hogy a Canon APS-C szenzorainál ne jönne ki a soha nagyobb szenzor előnye.
Az ilyen extrém körülmények között mutatott azonos zaj szint, de nem egyformán egészséges összkép nekem azt sejteti, hogy azért a Sony szenzorok néha kicsit erőn felül ki vannak hegyezve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Autós topik
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Battlefield 6
- Parfüm topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest