Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biztos én gondolkodok fordítva, de aki elsősorban videózni akar, az miért nem inkább videó kamerát vesz?
Vagy a számára megfelelő minőségűre már nincs anyagi kerete inkább a fényképezőgépe(ke)t "savazza", hogy milyen gáz már a videója?
-
Gyári Oly FL-600R-es vakum van, amit - több/kevesebb sikerrel - egy Lumiquest LQ-122 "fényterelővel" próbálok használni.
Ez az első külső vakum, így nem igazán tudok róla pro/kontra érveket írni. -
válasz
Peat;)
üzenetére
Ha kirakod a paramétereket egy - mondjuk - .xml fájlba, akkor azon mit tudnál hekkelni? Visszaolvasásnál csak azokat az értékeket venné figyelembe a program, melyeket felismer.
A frissítésekkel sem tudsz mit kezdeni, pedig azok végképp tartalmazzák a teljes programot binárisan.
(Szoftverfejlesztőként dolgozok.) -
Azt nem értem, hogy a beállítások exportálását/importálását SD kártyára/-ról miért nem oldják meg? Nem igényel valami bonyolult programozást, mivel már "alapból" benne van 4 saját beállítás elmentése. Csak ezt kellene egy kicsit kibővíteni.
Ezt a kérést írtam is az Olynak, de csak a szokásos "rizsa" jött, hogy "továbbítják"...

-
Ha frissítjük a firmware-t az Oly gépe(ke)n, akkor a személyre szabott beállítások mennek a levesbe?
-
válasz
totálkezdő
üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék...
-
válasz
Golota
üzenetére
Mivel kell az AF, ezért az adapterezés felejtős. Ami átviszi az AF jelet, az drága és a PL6-al még lassú is. Illetve pont nagylátószögűből nincs olyan, ami m4/3-ra adapterezve továbbra is nagylátószögű maradna.
Olcsó(bb) alternatívaként próbálkozhatsz a Sigma 19mm "nagyobb látószögűvel".Vaku gyanánt az itt pl. már többször ajánlott Meike mk-320-at tudom ajánlani. (Nekem nincs ilyen, de aki vett, az meg van elégedve vele.)
-
@csacsi77; @Mercutio_:
Köszönöm! -
Van (valahol) olyan topik, ahol a képfeldolgozáshoz használható/szükséges számítógép hardver feltételeit lehet kitárgyalni?

-
válasz
Ferenc1989
üzenetére
Na, ez nekem is jó lenne, de az a gond, hogy az USB az alapból 5V-ot használ (tölt), addig az BLS-5-ös akkuk 7,5V-osak. (A gyári töltőre 8,35V van írva kimenetként.)
Akárhogy is nézzük, ez 2-3V eltérés! -
Egy profi véleménye: Mért pont az Olympus?
-
S.O.S. OFF kérdésem lenne:
Hol/honnan lehet fotós táskába elválasztó(ka)t vásárolni/rendelni, ami 1 héten belül (jövő hét péntekig!) ideér?
-
"...ami nem igényel saját energiaforrást..."
Vigyél magaddal egy keverőt, az ellátja fantom táppal a kondi mikrofonokat a 230V-os tápfeszültségéről.

Szerintem nincs, mivel a fényképezőgépek levő jack csatlakozó nem mikrofon tápellátására lett tervezve. A dinamikus mikrofonok meg nem jobbak, mint a gépek beépített mikrofonjai.
Szerk: a mikrofonokra és a hangtechnikára van egy bizonyos szintű "rálátásom", de (fényképező)gépekhez sosem kerestem még mikrofon, mivel nekem ez nem igényem.
-
Jelenleg Oly oldalin csak az M10 II -nek e-shuttere?
A Pana raw-okból sok "mókolással" lehet Oly raw-okban meglevő színképet összehozni? -
válasz
hibavissza
üzenetére
"...egy havi magyar átlagbérnél többet nem vagyok hajlandó kiadni olyan fogyasztási cikkért ami nem munkaeszköz..."
Megértem a véleményed.
Még akkor sem, ha hosszú távra - 3-5 évnél tovább - tervezed az eszköz használatát? -
"Milyen fix obijaid vannak eddig?"
Előbb írtam: Oly 45mm és 75 mm. Közép/hosszú távon más fix már nem szerepel tervben, helyettük inkább Oly 7-14 Pro.
Egyébként eddig leginkább rendezvények (tánc, koncert, stb.) fényképezésével foglalkoztam lakóhelyemen és környékén hobbiként, önszorgalomból. Továbbra is ezt tartom elsődleges felhasználási területemnek a fotózás szempontjából. -
A közgyűrű beszerzése már megvolt. Egyszer használtam/kipróbáltam is többféle obival, de nem kaptam értékelhető eredményt.
Az a gondom vele, hogy pl. a fixek (45mm, 75mm) mögé felhelyezve azokkal nem lehetett fókuszálni. Zoomoknál meg - mivel nem vagyok pixel kukkoló - nem igazán láttam érdemi eltérést, csak azt, hogy a végeiken ezeknek is "elment" a fókuszálási lehetőség.Raynox előtétlencsét nem szeretnék pluszban, hogy rájöjjek, hogy az sem az igazi a dedikált obi(k)hoz képest. Szóval most már ott tartok, hogy vagy dedikált makró obi, vagy semmi.
-
Pont a közelpont és gyújtótávolság különbsége nem mond nekem semmit - a számszaki adatokon kívül -, hogy mégis melyik értékkel rendelkező változat milyen felhasználási célra ideális(abb).
(Mint írtam, még egyáltalán nincs semmiféle értelmezhető makrós tapasztalatom!)De a kérdésem feltevése óta eddig kapott pár javaslat alapján az Oly felé hajlok...
-
Szervusztok!
Véleményeket szeretnék kérni a Panasonic H-HS030E (30mm f2.8) vs. Olympus M.Zuiko Digital ED 60mm 1:2.8 makró objektívek tekintetében.
(Az ár most nem szempont, mivel a régi Oly kártya kedvezménnyel + pénz visszatérítési akcióval mindkettő hasonló árkategóriára jön ki.)Melyik a "jobb"?

Tudom, írjam meg, hogy mire akarnám használni. Hát makrózni!

De kezdő vagyok, ismerkednék a makrózással. Még nem volt semmilyen makrós obim, így még azt sem találtam ki pontosan, hogy mit akarnék fényképezni. (Valószínűleg a természet szépségeit: virágokat, rovarokat, stb...)Nem tudom, hogy melyik fókusztávolsággal/látószöggel fogjak neki...

-
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Szerintem csak akkor éri meg a különbözet, ha videózol is vele.
Ha nem akkor felesleges. -
Erről olvasott/látott bármelyikőtök további pletykát/spekulációt, mint amit itt írnak?
OM-D E-M1 Mark IIPl: a váz induló áráról...
-
válasz
Oly-Service
üzenetére
...hát ha valaki képes átmenni a város túlsó végére, mert ott akciós (és 2 Ft-tal olcsóbb) "vizes zsömle"...
Pont ezért írtam, hogy én ~5%-ért nem, inkább olyan helyen vásárolok, ami már számomra bevált.
-
válasz
Oly-Service
üzenetére
"A hírlevelet azért küldtük most ki a jelenlegi tagoknak, hogy legyen idejük még kiváltani a kártyát 15%-os kedvezményre."
Azt nem csak új ~200 ezer Ft-os ár feletti termék vásárlásával lehet?
-
Végigolvastam az új szabályzatot.
Nem ír semmit a klubkártya lehetséges hosszabbításától. Ez teljesen megszűnik? Gép vásárlásakor fix 3 év és ha az lejár, "újra dobhatsz"?Egyéb magán vélemény: 5% (egy egész számjegyű) kedvezményért nem biztos, hogy megéri "bohóckodni" még egy komolyabb amatőrnek sem...
-
válasz
Oly-Service
üzenetére
Klubtag vagyok, de eddig nem kaptam tájékoztató mailt. (A spamben is néztem.)- Ezt visszavonom.A honlapra mikor lesznek feltöltve az új feltételek?
-
válasz
hibavissza
üzenetére
Milyen elsődleges célra használnád? Talán ez is fontos szempont lehet a kiválasztás során...
(Nekem nincs Panám, csak fotózok Olykkal.) -
válasz
hibavissza
üzenetére
...és ugyan milyen gyógyszert írna fel a "panacollecticus" ellen? Olyszirupot?

-
Hátha van, akit érdekel, ezért megosztom új Oly-s "beszerzésemet".
Rendeltem innen egy BLS-5 -ős típusú akku adaptert, mellyel folyamatosan árammal lehet ellátni a gépet. Hozzá a "gyártó" által ajánlott tápot vettem (a linkelt oldaltól).
Az "akku házról" lehet érezni, hogy 3D nyomtatással készült házi barkács módszerekkel. A két oldalán pár tized mm-et le is kellett "reszelnem", hogy kényelmesen be/ki lehessen rakni/szedni a gépbe/gépből.
Ugyanakkor tökéletesen működik.Ezzel meg tudtam/-om azt oldani azt az igényemet, hogy felrakom a(egyik) gépet egy állványra és távirányíthatom, de az akku töltöttségével egyáltalán nem kell foglalkoznom. Kibír egy tetszőleges hosszú rendezvényt.
(A megfelelő kapacitású SD kártya más lapra tartozik, de mivel abból SDXC-t is kezel, így csak pénz kérdése.) -
válasz
domedee
üzenetére
Dobj kockát és vedd azt az obit, ami azon kijön!

Már a legtapasztaltabbak sem tudnak tanácsot adni neked, mert ők (is) másképp látják a dolgot, mint ahogy te - a hozzászólásaid alapján - szeretnéd/elképzelted.A 12-40 f2.8 illetve a 75 f1.8 beszerzésének minimális esélye van a használt piacon. Így ha ezeket akarod, inkább az új, bolti áraival számolj!
-
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Kérlek, ha már használtad, akkor írd le a tapasztalataidat róla!
(Engem is foglalkoztat ez a konkrét termék.) -
Jól gondolom - a képek alapján - hogy az M10 II-n a hátsó (alacsonyabb) vezérlő tárcsán nincs ténylegesen lenyomható (exponáló) gomb?
Ha igen, akkor szerintem ez egy feleslegesen kihagyott ziccer volt, mivel a tárcsákon levő gombokat tetszőlegesen lehetne paraméterezni a felhasználók kedve szerint, mint ahogy mindent. Persze lehet, hogy akkor nem csökkent volna 10 g-mal a gép tömege az elődhöz képest.
-
válasz
domedee
üzenetére
Én sem vagyok igazán megelégedve a táskafelhozatallal. Egy sincs igazán, ami MILC-re lenne tervezve.
Ez alatt nem azt értem, hogy 1 gép+objektív combo + 1 külön objektív, hanem komplett m4/3-as rendszert: 2-3 gép, 6-7 objektív, stb. A nagy hátizsákokban ez lötyögne és csak a Pro szériákhoz lehet plusz elválasztókat rendelni... -
Nekem olyat mesélt régen egyik munkatársam, hogy amíg a tűzijáték tartott, addig a tumultus miatt a(z autó) forgalom is megállt a hídon és felmásztak egy IFA platóra, mivel az takarta a kilátást. A vezető meg nem szólt, hanem ő is nézte a műsort.
A villamos forgalomról nem volt szó, így ez nem tudom, hogy azzal mi volt. -
válasz
silmatauki
üzenetére
...én még a külső vakupapucs hiányát is kizáró oknak mondanám... (Számomra ez és a RAW hiánya az.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- Milyen egeret válasszak?
- Spórolós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

"