Keresés

Aktív témák

• Volt szerencsém az én HD6770-esem helyett öcsémnek vett vadonat új HD6770-est betenni a gépbe, hogy megnézzem, mi a szitu. Leszedtem az enyém driver-ét, kiszedtem, betettem az öcsémét, gyári DVD-ről driver install, majd frissítés 12.4-re. Egyik nap nyomtam kb 10 óra Heroes VI-ot egy huzamban, és semmi baja nem volt. Másnap leültem 1 órát SC2-őzni és amikor a játékból ki akartam lépni, az exit gombra dobott egy PFN_LIST_CORRUPT kékhalált, amit korábban akkor dobált, amikor úgy volt a WIN feltelepítve, hogy eleve benne volt a VGA és nem lett a prociban lévő GPU drivere feltéve. Azóta nem volt újabb kékhalál.

Egrészt arra következtetek, hogy ha egy vadi új VGA és egy kb fél éves mellett is képes halálozni, akkor nem a VGA karimmal van gond. Marad akkor az alaplap - proci - memória - táp a körben.
    Ismerősök szerint ha random a kékhalálozás gyakorisága, akkor a leggyanúsabb a memória, vagy az alaplap. Tápot és procit nem tartják valószínű oknak.
    Azt is olvastam, hogy az, hogy a memteszt nem jelez hibát, még nem jelenti, hogy a memória jó. Tehát kb szumma 22 pass után sem lehetek semmiben biztos.

Azért elég nehéz így menni a boltba garit intézni, hogy nem tudni melyik istenverte alkatrésszel van a gond, és úgy, hogy nem is tudom nekik reprodukálni a hibát, mert néha napokig is jó, máskor meg egy nap többször is elhal... :W :( :O

A memória vétele kapcsán kérdeztem a fórumon is meg a boltban is, hogy a kiválasztott CORSAIR 10 év garis cucc jó lesz-e, vagy mit vegyek. A válasz mindkét helyen az volt, bármelyik jó lesz. Most nézem, hogy az alaplap honlapján van olyan, hogy szupportált memóriák listája, és abban nincs benne, de a kinézett kingstonok egyike sem lett volna benne. Ez lehet gond?

Aktív témák

Hirdetés