Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Superman

nagyúr

válasz biker #28 üzenetére

Na válaszolok neked is, meg a kollégával is megosztok egy tapasztalatot, aki a topikot nyitotta: :) Szóval rossz tapasztalatok azért vannak, mert itt Miskolcon szinte bármilyen abszurd dolog előfordulhat. Példa: régebben kerestek informatikus-mérnököt a helyi Robert Bosch-ba és beadtam a pályázatomat, de egy bennfentes megsúgta, hogy túl "öreg" vagyok már, így esélyem sem lesz, igaza volt. Nemrégiben felhívtak, hogy keresnek tapasztalt embert, ezt ki is hangsúlyozta az illető munkaügyis, informatikus-mérnöki pozícióba és fáradnék be elbeszélgetésre, ha nekem is megfelel. Meglepődtem, de bementem. Rögtön a tárgyra tértek, s most nem csúsztatok, ezt mondták: minimálbért tudnak fizetni, 3 műszak, mint a gyártósornál, bármikor behívhatnak, éjjel-nappal, van némi bónusz, amivel 85 ezer nettóra jönne ki a fizetésem havonta, plusz még állják a buszbérletemet.Talán ismerős az a szituáció, amikor valakinek túladagolják a Lidocaint és szinte lemerevedik, mert én ezt tettem. Ha rámütöttek volna, azt hiszem porrá hullok szét. Lehet, máshol ez nem így van, de az én környékemen az ilyen ajánlatok mindennaposak. Szóval tényleg van rossz tapasztalatom elég.

Egyébként UP a kollégának és a topiknak, gyűljenek a szakik. :)

• edipqe

senior tag

válasz biker #28 üzenetére

JA, jó sokan vannak. akik a dejólbeszóltam kat.-ba tartoznak.
    A Missisipibe se férnének bele! :C

• edipqe

senior tag

válasz biker #24 üzenetére

Köszönöm a kultúrált viselkedést! Ritkán látni a többi totyikban! :R

DE egy lényeges dologra figyelmet fokuszált:
    NEM VAGYUNK ÁZSIAI CÉG!
    Sztünk az alkalmazott a legnagyobb érték!
    Mi beléjük fektetjük az értelmi és az anyagi tőkét, mert elvehetik a gépeidet, elvehetik a pénzedet, de ha az ALKALMAZOTTAID megmaradnak akkor mindent vissza tudsz szerezni néhány év alatt!

Ezt nem én találtam ki hanem a General Motors egy korábbi elnöke, és nagyon igaza volt!

tetszik a példád biker, nos igen ez nagyon genya, de meg lehet érteni, ha egy cég ilyen trükkös feladatsort ad a jelentkezőknek :DDD

• edipqe

senior tag

válasz biker #21 üzenetére

lehet hogy szted Ő nem érti, viszont TE meg félreérted:

fiatal kezdő: hogy ne legyenek beidegződései, amik nem jók, ha azokat nem egy világcégnél szerezte.... :U
    rugalmas: hogy a multinacionális (nagyon az) munkakörnyezetben, tudjon alkalmazkodni félpercenként a kultúrális különbségekhez.
    képzeld rugalmas vagyok és mégis reggel 8-tól 4:30ig dolgozom, és a túlórákat lecsúsztathatom! Sok helyen ingyé várják el a túlórákat! MI nem! :K
    Csapatjátékos: mert egy nemzetközi csapatban és a mai modern munkafolyamatok miatt esélytelen az aki nem jó csapatjátékos! Igenis ELVÁRJUK, hogy beszóljon, elvárjuk hogy folyamatosan megkérdőjelezzen mindent ami csak körülveszi, és kötelező, hogy mindenről meglegyen a saját gondolata. Ha nem így tennénk, nem lennénk innovatívak!
    Kommunikatív: ne makogjon, ha vmi baja van! Tudjon kiállni a véleménye mellett, ha azt alá tudja támasztani és azt érzi, hogy igaza van. Ha vmi nagyon nem tetszik, akkor el is küldheted a főnököt vhova, ha igazad volt és neki nem, akkor teljesen jogos!

A szóban forgó cég NEM ázsiai munkamorálu és nem ázsiai tulajdonban lévő cég! Mert amiket feltételeztél az kb azokra illik rá. Dolgoztam olyan helyen is és ott is hagytam! :P

Új hozzászólás Aktív témák