Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy kompakt gépet amit könnyü hordozni,és állandóan az embernél lehet.
A 30.000 ft körül nézegettem és az alábbi gépek közül válogatnák.
Fujifilm finepix Av200
Fujifilm finepix JV100
Fujifilm finepix JV200
Fujifilm finepix AX300
Canon powershot A1200
Canon powershot 2200
Esetleg valaki tudna segíteni a választásban vagy jobb alternativát javasolni?
Elöre is köszönöm. -
barrasz
aktív tag
válasz themebuilder #26088 üzenetére
Köszönöm a válaszod akkor még nézegetk és olvasgatok.
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg van valakinek tapasztalata az Olympus VR 310-es géppel kapcsolatban? -
barrasz
aktív tag
válasz themebuilder #26120 üzenetére
Köszönöm az infokat eddig úgy nézz ki ez lesz a gyerő gép a jővő heti vásárlásnál.
-
barrasz
aktív tag
válasz themebuilder #26124 üzenetére
Igen ezeket néztem én is de mivel elég nagy a választék így nehéz dönteni.
Az ember nem is gondolja,hogy minnél többet nézelödik és olvasgat annál nehezebb a döntés.
Látom te sem alszol. -
barrasz
aktív tag
Demito és Themebulder!
Köszönöm a javaslatokat látom megint olvasgatnom kell és ismét sikerült kétely ébresztenetek bennem.
Na most akkor nézem a gépeket.
Köszi nektek, -
barrasz
aktív tag
válasz Denito #26133 üzenetére
Napi használatra kellen ami mindig nálam lehet ezért nem árt ha /zsebre lehet vágni/.
A nagy zoom lehet néha jól jöhet de nem elsödleges.
Lényeges a videó rögzités mert a gyerköcöket néha a legváratlanabb helyzetbe lehetne kellemesen megörökiteni.
Eddig talán a Canon powershot A1200 és a A2200 és az Olympus VR130-as a befutó de a jövő hétig még változhat minden. -
barrasz
aktív tag
válasz barrasz #26135 üzenetére
Magam is hasonlóan vélekedek bár az Olympus VR130 már ha jól emlékszem akár USB-ről is tölthető.
Ezzel kapcsolatban lenne egy hülye kérdésem.
Elképzelhető,hogy a szivargyújtóból is tölthető az aksija?
Abban viszont sok igazság van,hogy az AA ellemeket bárhol lehet venni ha esetleg szükség van rá.[ Szerkesztve ]
-
barrasz
aktív tag
válasz themebuilder #26137 üzenetére
Igen ezt olvastam én is bár nagy hiányosságot azért nem találtak.
-
barrasz
aktív tag
válasz themebuilder #26139 üzenetére
Köszi.
Most gyors nézelödés után van egy ujabb jelölt a Canon SX120-ról mi a véleményed a tesztek alapján elég jónak tünik. -
barrasz
aktív tag
válasz themebuilder #26142 üzenetére
Olvastam a linkelt tesztet és jobban megnézve a képeket nem muzsikál olyan szépen még a végén tényleg a Olympus lesz a befutó vagy a Canon álltalad is javasolt A3000IS.
[ Szerkesztve ]
-
barrasz
aktív tag
válasz Denito #26144 üzenetére
Köszönöm a kimeritő választ Nekem is egy kicsit a Canon felé húz a szivem ha tükrös gépet vennék akkor az a Canon kinálatából lenne.
A video nem lényeges,hogy hd vagy nem mert ugyis csak esetleg valami röpke jelenetszerű lenne így megörökitve.
Na akkor még törhetem a fejem.
De most el kell köszönök mert lassan itt a váltás és megyek haza aludni.
Köszönöm nektek a segítségeket. -
barrasz
aktív tag
válasz themebuilder #26146 üzenetére
Na még itt vagyok
Mi a helyzet a Fujufilm finepix JX300 és a JX350-es gépekkel? -
barrasz
aktív tag
válasz themebuilder #26148 üzenetére
A Kodakot ismerem nekem is volt egy Kodak Easy ZD 710-es gépem,elég zajos képeket csinált.
Mondjuk a Fujit nem ismerem és az ismerösök közt sincs senkinek. -
barrasz
aktív tag
válasz themebuilder #26150 üzenetére
Igen az egyik elöbbi hsz ben erre gondoltam én is amikor írtam,hogy nem muzsikál olyan szépen.
Már kezd körvonalazodni a dolog Canon A2200 és az A3300 között,bár lehet,hogy azt a kb 10.000 ft külömbözetett nem éri meg a 3300-as model,de ha öszinte akarok lenni akkor még talán játékban van az Oly is.
Na most már megyek és köszönöm a sok információt amit adtatok. -
barrasz
aktív tag
válasz themebuilder #26152 üzenetére
Na már itthon vagyok és megint feladtad a leckét akkor marad az A3300.
Ezek szerint van valami tapasztalatod az A2200-es canonnal?[ Szerkesztve ]
-
barrasz
aktív tag
válasz themebuilder #26154 üzenetére
Szia!
Akkor szerinted ez a két gép lenne az ideális ebben az ár kategóriában?
Már tényleg ott vagyok,hogy jobb lenne kevesebb választék.
Mondjuk kinézetre a nikon jobban tettszik.
Bár azért gondolom a canon szolgáltatás kínálata azért több dolgot vonultat fel. -
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Lassan pár hetes nézelödés után sikerült leszükitenem a kört pár gépre és ezek közül szeretnék tanácsot kérni.
Olympus VR310
Nikon S 5100
Nikon S3100
Canon A2200
Canon A1200
Fuji AX300
Az esetleges segitségeket megköszönöm,mert a jövő hét elején már kellene a fényképező.[ Szerkesztve ]
-
barrasz
aktív tag
válasz themebuilder #26256 üzenetére
Szia!
Már el is dőlt a dolog Nikon S5100-es lett a befutó még csak most kapcsoltam be.
Eddig egész jó kis gépnek tűnik. -
barrasz
aktív tag
Cigam és Themebuilder!
Köszönöm mindkettőtök segítségét amit a vásárlással kapcsolatban adtatok.
A géppel teljesen megvagyok elégedve és mondhatom,hogy a régi Kodak ZD710-es gépem képminőség terén köszönő viszonyban sincs ehhez a géphez.
Eddig csak egy kis Duna parti séta alkalmából lőttem pár képet és bevallom párszor elfelejtetem a tájképről vissza állítani akár közeli akár portré felvételre de a gép elég szépen megoldotta a képkészítést.
Eddig tartottam az akkumulátoros fényképezőktől de be kell látnom sokkal jobb megoldás az AA elemeknél.
Igaz vettem hozzá tartalék akkut a biztonság kedvéért.HeavyToys: szerintem nem fogod megbánni jó kis gép az én is nézegettem de maradtam az 5100-as Nikonnál.
-
barrasz
aktív tag
válasz olivera88 #26274 üzenetére
Szia!
Hasonló gondokkal voltam én is már ami a gépvásárlást illeti pont nekem is ez a két gép maradt fent a rostán és végül a Nikon S5100 lett a vásárlás eredménye,bár itt az egyik fórumtárs vett egy Olympus VR310-t és meg van elégedve a gépével.
Talán a 10x zoom ami döntő lehet de szerintem egy kompakt gépnél elég az 5X is.
Mondjuk ha lenne pénzem akkor lehet,hogy a páromnak megvenném már csak a kíváncsiság miatt is. -
barrasz
aktív tag
válasz stifi82 #27637 üzenetére
Szia!
Annak idején én is hasonló listát csináltam csak az Olympus VG-130 nem volt benne.
Sokáig az Olympus VR310 volt a befutó de végül halgatva az itt tanácsoltakra a Nikon S5100.as gépet vettem meg amit eddig nem bántam meg.
Szerintem jó képeket csinál és a videóval is meg vagyok elégedve,csak ajánlani tudom. -
barrasz
aktív tag
válasz stifi82 #27639 üzenetére
Szia!
Az Olympus VR310-es gépről lebeszéltek,mert állítólag a képminősége nem valami jó.
A Panasonic-ról nem tudok rosszat mondani máér gondolkoztam rajta,hogy a Nikon mellé veszek egy nagyobb zoom átfogású gépet ami nyaraláskor vagy kiránduláskor néha jól jönne.
Egyébként nagyon jó gépei vannak plMC-FZ45 amit nagyon dicsérnek.
Szerintem bármelyiket választod elégedett leszel. -
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Mivel sajnos a mostani gépem tönkre ment ami egy Nikon S5100-as volt így ismét segítséget szeretnék kérni tőletek.
Kinéztem a Nikon S4150 és a 6150-es gépeket ebben szeretnék tanácsot kérni,hogy esetleg valakinek van-e tapasztalata az említett gépekkel?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
barrasz
aktív tag
-
barrasz
aktív tag
válasz soldierboy #29963 üzenetére
Átlagos akár mindennapi használatra pl:családi események,kirándulás,tájkép és persze gyermekek videózása,meg ugye a nyaralási képek is ezzel készülnének.
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült leszűkítenem a kört 3 gépreNikon Coolpix S 4150
Nikon Coolpix S 6150
Panasonic Lunix DMC-FS37Ezek közül melyik lenne az ajánlott?
Előre is köszönöm. -
barrasz
aktív tag
válasz #71897088 #30060 üzenetére
Szia!
Megpróbálok válaszolni,mert régebben nekem is hasonló gondjaim voltak.
A szakik azt mondják,hogy a canon 1100D és az elődje nagyon műanyag hatást kelt és fogásra sem a legjobb mert a tükrös gépeknél azért ez fontos.
A Nikon 3100 egy kategóriával feljebb helyezkedik el és a szolgáltatásai is jobbak nem beszélve a 3 év hazai garanciáról ami ugye elég meggyőző.
Obikat persze hasonló árban tudsz mindkettőhöz venni mert ennek a két márkának van a legnagyobb használt piaca.
A képek minősége nem mindig magától a géptől függ,hanem sok esetben magától a fotóstól illetve a gép beállításától illetve az obi minőségétől is.
De azért a másik topikban vannak elég jó szakértők ők jobban ki tudják fejteni a véleményüket. -
barrasz
aktív tag
Boldog Új Évet Kívánok minden fórumtársnak és egyből egy kérdést is feltennék.
Valaki használ Samsung WB700-as gépet és mennyire van megelégedve vele írhatna pár sort.
Most éppen a manuális beállítások miatt néztem ki magamnak.
Valóban lehet mindent állítani rajta?
barrasz
aktív tag
Sziasztok esetleg valakinek van tapasztalata a Canon Powershot A3300 IS fényképezőgéppel kapcsolatban.
A képeken látszik,hogy van rajta P mód is ez pontosan mit takar?
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg valakinek van tapasztalata a Sony DSC-W630B fényképezőgéppel,vagy esetleg vélemény,hogy érdemes lenne megvenni vagy valami best buy olyan 40.000-ft-ig.
Előre is köszönöm.
-
barrasz
aktív tag
válasz Zozzer888 #34963 üzenetére
Szia!
Ha a Canon SX130-ra gondolsz akkor kilőve mert ugyan nem irtam ajándékba lesz és kérés volt,hogy könnyen lehessen hordozni.
Az SX 220 vagy a 230 jók lennének de sajnos azok már nem férnek bele a 40.000-es keretbe.
Még elgondolkoztam a Canon A3300 IS gépen bár még nem sok véleményt hallottam róla.
Esetleg alternativának még a Nikon sorozatból a
Nikon coolpix 6200
Nikon coolpix 6150
Nikon coolpix S3300
Ezekre esetleg javaslat.[ Szerkesztve ]
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Páromnak szeretnék venni egy fényképezőgépet de olyat amiben van teljes manuális mód mert szereti a háttér elmosódással készült képeket,Dslr-t és milcet nem akar.
Lenne esetleg valami javaslatotok amit előre is köszönök. -
barrasz
aktív tag
valakinek van tapasztalata a Fuji S4800 géppel kapcsolatban?
A véleményeket szívesen fogadom amit előre is köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest