Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szg88
őstag
Én nem ismerem személyesen a fujikat, de a nagy zúm még nem minden. Főleg ha a zúm végén már pocsék a képminőség. Meg a nagy zúmot meg is kell tudni tartani, nekem 15-nél már úgy reszket a kezembe, hogy értelmes kép nem lesz belőle. Esetleg állvánnyal. De akkor az már nem kompakt annyira
-
Czibor10
tag
Kategóriájukban jók, de a 2 közül az s2950-et érdemes megvenni, persze ha nem csak távcsőnek szeretnéd használni. EVF nélkül még ott a canon sx130.
AMD Power:
Ezt hívják kiégésnek, és igazából nem nagyon lehet ellene tenni, még a dslr-eknél is előfordul, ez a kis dinamikaátfogás miatt van, nem tudják a gépek bemérni (valószínű nem helyes szó) egyszerre a sötétebb és a világosabb részeket, pl. az említett erdő felett világos égbolt. Ez csak filmes gépeknél nem jön elő, azoknak hatalmas dinamikaátfogásuk van. Meg kell vele békélni, vagy utólag beszínezni, de az idő, és nem ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
Czibor10
tag
S2950-t vett egy fórumtárs nemrég, neki bejött, pedig konica minolta z20-ról váltott. Az s3200-ról és s4000-ről viszont rosszakat mondanak a cikkek, azoknál nagyon a nagy zoomtartományra ment a fuji, az s2950-nél azért visszafogottabb volt, és a 18x is bőven elég (nekem 3-mal sincs bajom, igaz az 34mm-től indul), de olyan nagy különbség nincs, általános használatra mind2 jó.
-
-
-
-
scarabaeus
őstag
Nálam az utángyártottak (Pana FZ20, Samsung EX1 és Canon SX220 esetén, a kis Fuji F30-nak sose kellett, töltőt se vittem vele külföldi utakra (igaz, másodgép volt), akkora kapacitása volt az akkujának, valószínűleg azt is elszúrta a Fuji, de javított később, az utódmodellekben szépen meg is felezte sürgősen az akkukapacitást, a Canon S40-hez pedig eredetit vettem még akkoriban) kb. addig, vagy majdnem addig bírják, mint a gyári. Persze vannak átverések szép számmal, én nem futottam ilyenbe bele.
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Karajev7
tag
Cserélheto objektiveset szeretne, de mivel egyenlore az nagyon nem fér bele a 60ezres keretbe, ezért kellene valami más amivel tud dolgozni az iskolában. pl. ezt nézte ki magának: Fujifilm FinePix S4000 Csak itt az a baj h ennél nincs manuális fokusz, ami neki nagyon kell. Ja és a kereső is...
Az h kompakt vagy bridge azt nem tudom mit jelent, de mondjuk ez egy kompakt gép és jónak tunik. [link]Ma végre azt csinálom, amit a legjobban szeretek,, Semmit...
-
-
kivlov
aktív tag
Mert mondjuk nézz meg egy 4 éves gépet mit tudott egy maihoz képest? Full HD video, HDR, HS system, a gyengébb fényviszonyok közti fényképezéshez...
Ne mond, hogy neked is még egy 4-5 éves fényképeződ van....mert, ha valaki megnéz egy mai gépet a tudásával együtt és most itt ne a 20 ezres kategóriát nézzük az úgyis elcsábul és cserél, akinek meg sok százezres gépe van az meg alapból nem foglalkozik AA elemekkel szóval nem ide sorolandó -
-
akos3
addikt
nah találtam webshopokat árulni még, de ahogy látom ez már ink. az az 50-es kategória. ami már tuti nem fér bele a keretbe Ennyivel olcsóbb az sx150?
mondjuk találtam 46-ért is, de ahogy az SZ-14-re azt írtam, h félő h 44-ért már nem fér bele, akkor sajnos ere is igaz lehet.
[ Szerkesztve ]
-
mefistofeles
addikt
Na megvannak az első tapasztalatok -és képek- a Canon SX130IS gépemmel. Szerintem nem ártanak néha ilyesféle tapasztalások olyan arcoktól akik nem profik és még igazi összehasonlítási alapjuk sincs, csak úgy "szűzen" értékelnek.
A gép nagyon tetszik!
Az eddigi kis kompakt gépem (vagy 8 éves) leg bonyolultabb feladata az exponálógomb megtalálása volt (ezzel kb. ki is merült a beállítások száma) így természetes, hogy itt egyenlőre el tudok veszni a beállítások és lehetőségek tárházában DE ennek ellenére tökéletesen kezelhető, és még számomra is érthető és gyakorlatilag egyből használható a menüje! Kicsi de kényelmes és egy kézzel könnyedén elérek mindent.
Eddig az egyetlen (szerintem) rossz és idegesítő tulajdonsága, hogy ha "lövöldözés" közben megnézném a képeidet akkor a képnézegetőből való kilépéssel alapból ki is kapcsol a készülék!
Feldobok mindjárt egy linket is az első képekről.....Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
őstag
Indexen láttam a bannert, és szerintem a 4 új pesti üzletükre vonatkozik.
Mi az Arénában vettük, még volt kb 30 db kitéve belőle halomba tegnap. Mindhárom színből volt. ezüst, fekete, bordó.Fehérváron, ahol lakok, nem volt a médiában...
tegnap este csináltam pár képet, de csak lakásba, majd hét közepén dobok fel párat, mert meló van.
egyetlen negatívuma van így elsőre, az az akksi töltője, mert nem lehet beletenni az akksit, hanem usb kábelen keresztül tölti a gépben lévő akksit.
de már néztem, lehet venni hozzá töltőt...
[ Szerkesztve ]
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
-szabi-
addikt
Jó, hogy említed keresőt én is használok.
Hiányozna.Másik versenyző Nikon Coolpix L810
Video tekintetében elmarad az olympus mögött.üdv
szabi[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
lassan már nem merek írni, teleposztolom a topicot
ne haragudjatok, csak most vunk benne a gépnézegetésbenEz a pentax megéri a plusz költséget? (azon kívül h 18xos a zoomja)
Egyébként furi h az ilyen kompakt gépekbe alig tesznek tárcsát. pedig sokkal kezelhetőbb lenne és megérne néhány ezres plusz pénzt.
-
mefistofeles
addikt
Tesztképeket szinte nem is (vagy nagyon keveset) találtam és kevés helyen is kapni a műszert. Annyit tudok, hogy a hagyományos filmes korszakban az egyik leg nagyon prémium márka volt de pár éve felvásárolta a Nikon (aszem?)......
Kezdőként azt mondhatom, hogy nekem nagyon tetszettek a vele készült képek szép élénk, éles képek voltak és a videó is szép volt de az inkább csak fix helyzetből.....[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
mefistofeles
addikt
Ha ilyen szempontok is számítanak akkor a pentax felülről nekem kicsit gagyinak tűnt, persze ennek semmi köze a minőséghez.......
Kicsit elmerültem a 130-asom menüjében......de ijedten kihátráltam! Még sok nekem!
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay
- Battlefield 2042
- Windows 11
- Projektor topic
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózatokról alaposan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest