Aktív témák
-
Egzee
őstag
Egy másik gépben szállt el egy szar codegen 300w régi gép p4, 66gt, 1gb ram és ha az én jó tápom rádugom akkor elvileg csak nem indul be a gép, ha nem a codegen a hibás?!
-
Egzee
őstag
Valaki help plz! Elszállt egy gép és tápra gyanaxom mert nyomod a gombot az semmi, és nem tudom, hogy akármi más elszállt-e benne! Ha elszállt benne más is, és rádugom a saját tápom akkor lehet valami baja az enyémnek??? THX! Bocs az offért!
-
Egzee
őstag
Szasztok! Itt üvölt mellettem a Chifi GPS-550-es tápom, mert vérzik a ventillátorának a torka... Beremeg az egész asztalom... Gondolom cserélik garba és ha cserélik akkor melyik hasonló árkategóriájú tápot válasszam ezek közül? (ezek vannak a bótban)
Cooler Master eXtreme 550W
Cooler Mater Real Power 520W
Corsair 450W v2.2 CMPSU-450VXEU
Enermax ELT400AWT, 400W, LibertyAz enermax 2 ropival drágább és 400W-os, de moduláris és cross-fire képes. Valaki, aki TÉNYLEG ért hozzá, győzzön meg, hogy meik jó. Vagy hagyjam az egészet és hozzak egy ugyan ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
Egzee
őstag
Én meg nagyobb tápot vennék... Mert csak! Jönnek a zabáló VGA-k, és még az is lehet hogy meglepődhetsz 1 év múlva!!! 400W okat esznek a high-end vga-val szerelt gépek... A négymagos is megeszi a magáét, szerintem egy 500-550W-os Chieftek vagy FSP táp kéne a mai időkben...
-
Egzee
őstag
-
Egzee
őstag
válasz GF király #8316 üzenetére
GF király: Én már úgy voltam vele, hogy megveszem a tápom 17K-ba, nem érdekel lexarom, de az hót zicher, hogy meg is tartom egy nagyon jó ideig... Most azt néztem, hogy a 3870X2 fogyasztása 408W-ra rúgott fel load-on... Hát volt itt pár nagyokos fórumtárs, aki mondta, hogy 550W??? Minek vettem akkorát? Pénzkidobás... Én meg tényleg azért vettem, hogy akármit tehessek a gépbe, ne kelljen félni, hogy nem bírja el a gép... Nomeg a gépem leghalkabb eleme a tápegységem... Pedig egy 12centis CM ventim 800-900RPM-el pörög, és még az is hangosabb nála... Én csak minden alkalommal, mikor ránézek a tápra vagy a dobozára, újra és újra megünneplem magamban, hogy jól választottam! Volt ebből 450-esem is, csak borzalmas nagy villám bebaxott a szomszédba, és az elektromos kisüléstől még a hátamon is végigfutott a szőr... Szégény gépem teljesen meghalt... Még jó hogy friss volt, mert visszavittem mindent...
Végszóként: Az alkaromnyi vastagságú villámnyalábtól, semmi sem véd... Csak a szünetmentes táp, de az is kihal tőle...
[ Szerkesztve ]
-
Egzee
őstag
Mé??? És a barátom jobb? Aki egy 8800gt, 6000+, 4gb ram mellé akart venni egy olyan házat amelyikhez adnak egy 400W-os házat??? Úgy kellett elpofáznom neki 3x, hogy vegyen valami normálisat, mert sírni fog... Néhány napja néztem meg a végeredményt... Vett valami aluházas 520W-os tápot, aminek a nevét életemben nem is hallottam... Mondtam magamban: Nah GZ te hülye balf*sz!
-
Egzee
őstag
Sziasztok! Én nem szeretnék a barátommal szembeszegülni, de egy ilyen konfigot szeretne egy ASUS 350W-os táppal üzemeltetni:
Asus M2N32-SLI Deluxe Wireless Edition
2x Kingmax 1024MB 800Mhz
Amd AM2 6000+ Athlon64 X2 Box
Samsung 500GB Sata II 7200 RPM 16MB
Inno3d 8800gt 512MB DDR3 128 Bits DVI TV
Nec 20x Ad-7191s Lightscribe SataÉn azt mondtam neki, hogy majd eldurran minden, aztán majd a faxa is eldurran...
Jól mondtam??? Ez azért egy 350-esnek nagyon sok... Főleg egy Asusnak...
-
Egzee
őstag
válasz venember83 #4931 üzenetére
Köcce!
-
Egzee
őstag
Pillanatra szeretnék zavarni a nagy fórumozásban...
Mi a vélemény az LC Power tápjairól??? Toom, hogy új meg minden, de ki mit hallott róluk?
-
Egzee
őstag
Bocsi, de itt van egyedül élet... Valaki tudna ajánlani egy jó 14Cm-es ventilátort? Mert gondolom ebben a méretben már mind1ik halk de mégis meiket???
Előre is kösz, bocsánat az offért!
-
Egzee
őstag
Nah az ilyen előlapi panelek nagyon pontosak ám...
Szten Márs: Utálom a hipotéziseket... Amiket írtál, megdőlni látszanak, ha igazat mond az előlapi paneles forma... Ugyanis abban csak 1 VGA található és úgy fogyaszt annyit...
Hát nem toom... Jelentkezzen már innen, aki mondjuk számtech nagykerben dolgozik! Vagy egy akármilyen PC boltnak a szervízese..Az Asus is rak 350W-os tápokat a gépjeibe... De ez olyan mint az 512MB ramos 8600GT... 256MB ramot képes lekezelni a chipset... Parasztvakítás... Hozzá nem értő emberkéknek raknak bele valamit, hogy lássák, hogy az jobb mert abban van...
Tehát! Te összeraknál egy olyan gépet mint pl az enyém (nem egy nagyágyú) egy olyan táppal... De egy akármilyen 350W-os táppal... GZ... Biztos IMBA lenne, ha ledermedne a játék mert nem elég erős a táp... Ugyanis nekem már volt olyan... 300W-os táppal... SocketA-s 650Mhz es procim volt 512 rammal és kicseréltem a voodoom egy 440MX Nvidiára... És fagyott is a NHL... Tápcsere volt és ment is mint a golyó... Ennyit erről... Álmodjatok szépeket, én mentem aludni...
[ Szerkesztve ]
-
Egzee
őstag
válasz Szten Márs #3109 üzenetére
Te pedig olyan linket adtál wazze... Az igen... 167W-ot mértek... Hát hót zicher, hogy nem maxon mentek az alkatrészek, mert a 6800GS (MSI) például 83W-ot fogyaszt... (prohardver szerint) A 3000+-os processzor pedig 89W-ot fogyaszt! ezt összeadva nekem alapból 172 jött ki... Jééééé... Nééémá! (Jó persze, én a full-max értékeket néztem)
De akkor sem számoltam bele az alaplapot a ramját a két winyóját és a két optikai meghajtót...Várom mielőbbi válaszotokat! De én jelzem, nem kötekszem és nem veszekszem... Ütöttem már meg ilyen vita miatt bokám szóval inkább előre jelzem!
-
Egzee
őstag
válasz venember83 #3097 üzenetére
Igen... Wattkalkulátor... És akkor mi van??? HUH??? Azért vettem nagy tápot vakegér, mert én fejlesztek is a gépen... És gondoltam a jövőre... Mivel a 6000+-os AMD már 125W-ot fogyaszt! És mert egy komolyabb VGA is ennyitt vagy többet... És táp témába nem szeretnék többet beszélni magamról... Annyit mondok, hogy egy megbízható tápot szerettem volna, ami miatt nem fogok kifagyni, ha fejlesztem a gépet... És nem fogom vakarni a fejem, meg olcsópénzért eladni a tápot, mert anno nem vettem meg a nagyobbat...
-
Egzee
őstag
Ok... Ez nem olyan újítás ami komolyabb tápot igényelne... Sztem mostmár azért minden új PC megérdemel egy 400W-os tápegységet, kivétel ami nagyon low... Nem, az 512-es és az 1gigás nem fog dualban eggyütműködni, az 512-es is csak akkor fog nagy valószínűséggel, ha zsír ugyan-olyan... Én 400W alatt nem ajánlok tápot senkinek... A jelenlegi gépem fogyaszt 360 vagy 370W-ot asszem... Sztem vegyél egy 400W-osat... De te döntesz...
-
Egzee
őstag
Nah most abból az 500W-ból tood mennyit teljesít... Ahhogy látom az aqua-ban egy 550W-os Stability Power kemény 6 rongy... Hát tesó nem vágom, hogy körülnéztél-e már, de minden táp, ami hasonló teljesítménnyel bír, több mint 15 rongy... Az lenne az 1. kérdésem, hogy szeretnéd-e majd ezt a gépedet bővíteni, újítani... És ha igen, akkor van-e már elképzelésed mivel... Mert akkor úgy ajánlok tápot... Nekem egy 550W-os chieftec-em van ami 16K-volt és adtak rá 3 évet... és nem is hiszem, hogy lesz is vele problémám... 1 szó mint 100, felejtsd el, és inkább regéld el amiket kérdeztem...
-
Egzee
őstag
válasz mazda626 #3052 üzenetére
Figyu... Elvileg a garancia nem vonatkozik elemi kárra... A szomszéd parabola antennájának a fejébe b.szott bele a villám miközben nagyban gameltem, és elszállt a chieftec 450W-os tápom... Visszavittem kicserélték, ráfizettem 550-esre. TUlajdonképpen majdnem meg tudta védeni az egész gépet egy 20 méterre lévő elektromos kisüléstől... Csak az alaplapomnak a hangvezérlő chipje ment gajra... Azt is cserélték... Ennyit erről... Manapság tudjátok mit jelent a garancia memóriák, alaplapok, tápok körében??? Összedugják megy? Nem megy... Jó csere... Sztem max a procinál nézik, hogy volt-e húzva meg a VGA-knál... egyébként sztem sehol.
-
Egzee
őstag
Sziasztok! Aláírásomban leírt konfigomban, lesz kicserélve a proci egy 6000Mhz-esre, és a videókártya egy a jövőben érkező 8800GT-re. 100%, hogy ki fogja bírni? Igyekeztem olyan tápot venni, amire azt mondják már, hogy nah! ez jó! 18K-mba fájt, mert lebeszéltek a sok kis fosi codegen meg lcpower meg ilyen tápokról... Remélem jó választás volt... Szerintetek?
[ Szerkesztve ]