Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
Új hozzászólás Aktív témák
-
gandhy
csendes tag
Hét éve van Plextorom, Plexwriter 8432A-val kezdtem, most Premiummal írok, de még mindig megy a 8x, két Ultraplex SCSI romot használok mellettük, amik helyett sajnos már nem kapok újat, pedig ritka jó elérisi idejük volt, van.
Volt Yamahám, Panasonic, Mitsumi, nem is minősítek. Plextor a csúcs. -
greenface
aktív tag
Ez inkább a vinyókra igaz, optikai megajtók terén még nem az igazi a Samsung....
(Azért íróm, hogy még, mert a Samsung fel szokott jönni egy idő után, ha bővíti a termékei körét. Lsd. monitorok, vincsik.)''Mit ér az erő, ha nem a tiéd?'' - "Pénz legyen, a többit megvesszük!"
-
Ice-dancer
tag
Ez igaz. A Samsungban és a Sony-ban semmi pénzért nem bíznék meg. A Phillips meg már pár ezerrel magasabb helyen áll.
A legértelmesebb dolog az OFF-topic szétOFFolása. Tehát hajrá!
-
Grunya
aktív tag
Szerintem az Lg esetében sem lehet olyan egyértelműen beszélni erről az ár/érték viszonyról, mert ebben a kategóriában szinte egy árban van egy csomó másik íróval. Samsung, phillips, sony,stb. aztán van egy nagy szakadék és jön a Plextor a 2x-es árával.
-
greenface
aktív tag
Az LG CD-írói ár/érték aránybne kifejezetten jók, nekem és ismerősi körnek is csak jó a tapasztalataik vannak.
Én azt mondom, ha nagyon prof. felhazsnálésra kell, akkor Plextor, de ha átlagos, havi 10-20 CD home célokra, akkor jó az LG.''Mit ér az erő, ha nem a tiéd?'' - "Pénz legyen, a többit megvesszük!"
-
Flashget
félisten
Nekem 2001 09.27 óta megvan az LG 8120B tip. CD íróm vagyis már több mint 3 éve (most néztem a számlán a dátumot) Igaz ez max 12x írásra képes viszont 4x a legkisebb rajta így az mp3-t és más zenét még jól kilehet vele írni.
Nem kellett még sose!! tisztítani pedig van por rendesen a gépben 1 hónap elteltével mindig. Nem számoltam de lehet még nem érte el az 1000 DB cd lemez megírását. 1 nagy hátránya van hogy utálja a philips lemezeket..eddig jó szerivel csak azt rontotta el még a kezdetekkor így maradt a tdk lemez azzal nincs baja.
Én azt mondom anno ez jó vétel volt mert semmi baja csak a technika előre haladtával (olcsó dvd írók megjelenése) teszi aktuálissá a lecserélést egy pio 108 vagy A08 dvd íróra.
Tudom nem ez a csúcs márka és író de anno ez dobozos változatban 23K volt a plextor ha jól emlékszem 40K körül.
Zenék kiírására asszem meghagyom.Realme GT Master Edition
-
Ice-dancer
tag
Nekem sem jelent túl sokat. Nem tudom, hogy kell egy ilyen ábrát kielemezni.
-
Grunya
aktív tag
Pl. ezen az oldalon megtaláltam az íróm írási minőségének a tesztjét:
Bővebben: link
Azonban számomra ez semmit nem mond... Valaki elmagyarázná mit jelent ez? -
Ice-dancer
tag
Fogalmam sincs. Talán azért, mert úgy gondolják, hogy a nagyobb márkás csak jobb lehet. Szerintem egy kis LG is tökéletes lehet, amíg boltban veszed, és újonnan.
-
Grunya
aktív tag
válasz Ice-dancer #56 üzenetére
Hát éppen ez az! ezt boncolgatnám én is a kérdésemmel... Akkor minek 2x annnyiért Plextor??
-
Ice-dancer
tag
Az én cd-íróm LG. Nekem bejön. Még sohase volt vele problémám. Pedig már néhány cd-t megírtam.
-
Vangelis
félisten
csakis plextor
van eladó egy év garral kell? 10k
dobozos, fullFogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
Grunya
aktív tag
Adott egy audio CD. Lemásolom két különböző típusú CD-íróval ugyanolyan alapanyagra. Mindkettő CD-t olvassa minden meghajtó és minden lejátszó. Hogyan tudom akkor megállapítani, hogy melyik író a jobb? Milyen programmal? Ill. az kideríthető, hogy a kettő közül melyiken ''tartósabb'' az adat?
Egyébként az én Optorite DVD íróm SANYO belsejű... Ez milyen kategóriának számít? Nem túl elterjedt az biztos...
[Szerkesztve] -
VVoid
aktív tag
Plextor rulez.
-
PapaMaci
őstag
Ha a legjobb kell, akkor ld.: konfig!
Szvsz egy sima (nem premium) Plextor, nem sokkal drágább, egy LG, vagy Samsungtol, viszont garantált minöséget kapsz....mint az közismert...
-
Zsu_
senior tag
Plextor
bár picit drágább, mint a többi, de megéri... egy Plextor az nagyon sokáig cd-író marad... -
PPeter
addikt
Ha jól tudom akkor abban is Pioneer belső van, talán a Pioneer DVD-121 utódja (122?), ami már ATA66-os, de nem biztos. Ha látsz, akkor vegyél egy Pioneer DVD-121-et, a Toshiba SD-M712 eltűnésa óta sajnos nincs más ami szóba jöhetne.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Egon
nagyúr
PPeter: Hátha még visszanézel ide... Kicsit off, de DVD-olvasóból mit tartasz perpill jó vételnek? Kellene vennem valamilyet. Az Asus 16x-os olvasóját (DVD-E616P1) néztem ki, de nem tudom, jó vétel lenne-e. Nem tudod véletlenül, milyen gyártótól származik?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
szucsi
őstag
Péter!
Megnéznéd ezt a topicot?
Bővebben: link
Px482448. Nem mondhatom, hogy túl hepi vagyok vele. Lehet, hogy ismered a problémát.
[Szerkesztve] -
bbchris
senior tag
Szerintem , az LG árteljesítményben nagyon jó pl itten van a 4081 , 4082 és most a 4160-as egy összvér , legalább tudja a Ramot is , ez sem utolsó szempont mivel kimondott DVD ram író az még nagyon drága . Nem mondom hogy a minősége jó , de legalább az ára igen és most már ez tudja a Dual Layer-es DVD-t is . Nekem pl megírta a Dualos DVD-t rendesen gond nélkül . Szerintem CD íróban is jó mert nekem előzőleg kb 2 évig ment gond nélkül . Nem igazán dobott vissza egy CD-t sem .
-
PPeter
addikt
Asus vett mindenfelől írókat, főleg a CD-írókkal volt kavarás, már nem emlékszem, de majd megnézem a régi PCgurus/Gameres cikkeimet, azokban talán megvannak ezek az infók - újabban DVD-írók terén a Pioneert favorizálják, ez viszont jó döntés .
A TEAC-nek most például két 16x-os DVD-írója van, az egyik LiteON, am másik Pioneer belű.
A TDK szinte minden generációval gyártót is vált, volt már SANYO, Plextor, NEC belű írójuk, meg sok minden más, szóval náluk a LiteOn se lesz sokáig, szerintem a következő sorozat megint más gyártótól jön majd.PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
PPeter
addikt
Philips/Benq jelenségek: furcsa írási sebességek a 2x-es DVD-R és DVD-RW lemezeken (2.4x-esen próbálkoznak ilyen esetben, ami meg ugye a DVD+R(W) szabvány alapsebessége), érdekes olvasási problémák, meg ilyesmik. Mondjuk a Philips régebbi írói még borzalmasabbak voltak, szóval ez mindenképp előrelépés, de azért nem az igazi...
A LiteOn cuccok tényleg jó, de annyira azért nem (pl. én rühellem, ha egy 4x-es lemezre csak és kizárólag 4x-esen enged írni, 2x-est fel se ajánlja), az meg hogy sok cég őket választotta, egyrészt a minőségi javulásnak, másrészt a hihetetlen alacsony OEM áraiknak köszönhető... de azért nekem kissé furcsa, hogy egy mostani Pioneer vagy NEC író súlya olyan 1kg körül van, ezek a pöttöm LiteON 16x-os írók meg 80 deka alattiak, nem szeretem ha egy ilyen finom cuccból kispórolják a masszív alkatrészeket.PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
neduddki
nagyúr
HI!
NA eszt probaltam elmagyarazni en is vkinek, de nagyon nem gyutt ossze, eze kirtem vona vmit PP-tol hatha annak jobban hisz a kollega, de alobb meg meg ken tanani hogy kki es hol????:- ))))))
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
HI!
Na nem is tom miert nem egybol Toled kerdezem:- )))
HItvitat fojjtatam erre fele vkivel /csak tudnam kivel es hol???/ hogy - az allitasom szeritn - az asus csak matricazott, tehat vkitol vette a meghajtoit, na msot ugy latom Te is ezen a velemeneyn vagy, nincs egy reszletesebb infod, hogy mejjikd drive kinek a termeke volt????
koszi
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
PPeter
addikt
válasz Zordkaszás #22 üzenetére
Yamaha a CRW-F1 meghajtóval két éve kiszállt az optikai adattároló piacról, legalábbis a kommersz fejlesztésekből mindenképp.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Majstor
senior tag
Köszönet Totyi-nak meg minden hozzászólónak
A Topicot be lehet zárni...
Kösz!http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
-
Zordkaszás
senior tag
Ez nem túl jó kiindulási helyzet, ha gépet akar az ember felújítani/bővíteni
Na mindegy, csak azért akartalak LG-ről rábeszélni valami jobbra, mert a baráti körben vegyesek a tapasztalatok vele, van akinél megy évek óta, van akinél meghalt gari lejárta után 1 hónappal, nagy a szórás. Akinél megy az isteníti, akinél meg meghalt az szidja...█ Egyszer elmegyek érted!! Érted? █
-
Majstor
senior tag
válasz Zordkaszás #22 üzenetére
Mit te ZordKaszás Kárpátoknak...Pénz nincs...vagyis csak annyi hogy van egy gépem amelyiket így is kel majd fellújítani...és így a pénztárca könnyebb...
http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
-
Zordkaszás
senior tag
peace man!
Úgy indulta topic, hogy a legjobbat, és hacsak nem voltam megint vak akkor nem volt árkategória
Ha meg minimum lovetta van, és nem csak kizárlóga CD-t akar írni, akkor azt mondom: türelem! És karácsonyra vegyél egy dual layer-t támogató DVD írót█ Egyszer elmegyek érted!! Érted? █
-
-
Majstor
senior tag
válasz Zordkaszás #14 üzenetére
Ja...de nem mindenkinek kifizethetö az igazi ''Best Of'' cucc...
Pl. Plextor...
''Közép'' katégóriára gondoltam...http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
-
Totyi
őstag
A zaj néha idegesítő;de nem olyan vészes.Íráskor nem is annyra rossz.Nem tom,hogy jó-e vagy sem;annyit tudok mondani,hogy 2 éve van meg;és semmi para nem volt vele.
Zordkaszásom,hogy nem a legjobb,de a srácnak nincs másra píze.Ha lenne lovettám,én is plextort vennék;vagy egy jó pio DVD írót. -
PPeter
addikt
Samsung az egyik legnagyobb trágya sajnos, most összeálltak a Toshibával, de úgy látszik mind a két cég csak a gyengeségeit adta a házasságba, az eredmény borzalmas.
Asus nem saját gyártó, ha szerencséd van, akkor jó helyről vették az aktuális terméküket, ha nem akkor meg... Asusból tessék megaradni a VGA kártyánál meg az alaplapoknál.
LG közepes, de nem igazán terhelhető, írási minőségben erős átlag - átlagos felhasználásra viszont tényleg oké, mondjuk az ára alapján pont ilyesmire szánják: a kommersz piacra. Az olcsók között viszont így is a legjobb.
MSI sajna szintén nem saját gyártó, és bár eleinte jól indult az ODD részlegük, mostanában rosszué választják meg a gyártóikat/termékeiket.
BenQ/Philips: közös fejlesztés, közösen bérelt gyártókapacitás, erősan átlagos meghajtókkal, néhol egészen furcsa viselkedéssel, főleg a DVD-íróikra értem ezt.
TEAC befejezte a saját gyártás, újabban Pioneer és Lite-On cuccokat csomagolnak, az új CD-íróikról nem tudok semmit, csak a DVD-írókat tesztelgetem.
NEC CD-író nem nagyon fordul elő itthon, DVD-író annál inkább, a 2500-as sorozat óta nem tudnak hibázni, jók a cuccaik.
LiteOn szépen kinőtte magát, egyre jobbak a cuccaik, sajnos hozzánk közvetlenül nem jutnak el a termékeik, illetve csak a legeslegolcsóbb gagyik jutottak el korábban a rossz irányban ''megalapzva'' a márkanév'' itthoni renoméját.
Pioneer csak DVD-íróként kapható ma már, saját gyártó, saját fejlesztő, szuper termékekkel.
A Plextor Premium 52x-est azért javasoltam, mert kimondottan CD-írót keresett, és a legjobbat. Az ára valóban magas. De 2 éb garancia van rá, és az EU-ban igen jól működik a Plextor RMA...PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
neongorack
senior tag
Hi!
Nekem Samsung-om van és eddig nem volt vele gond ''kipp-kopp''
40x12x40 -
Saft
csendes tag
Vegyél LG-t. Még ha meg is pusztul 6 honap utan, még mindig van másfél év gari!
-
Majstor
senior tag
CD-RW LG 52/32/52 OEM 2 év garancia 6990.- Bruttó
Ez jó vétel/márka???http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
-
PPeter
addikt
Ha tényleg a legjobb CD-író kell, akkor a Plextor Premium 52x-es. Nekem kettő ilyen dorombol az egyik gépemben, és vettem tartalékba is, mert ha leállnak forgalmazásával (és úgy általában a CD-írók forgalmazásával, gyártásával) , akkor legyen még a jövőben egy normális, igazi CD-íróm. A DVD-írók között még nem találtam olyat, ami ezt ki tudta volna váltani a CD-írás minősége és sebessége terén egyaránt.
-
Saft
csendes tag
Nekem anno volt egy LG 48x24x48x os íróm. Másfél évig szolgált tökéletesen mígnem eladtam.. Vettem helyette egy pajó107-est.
-
Majstor
senior tag
Lenne egy kéedésem mivel soha nem volt Cd íróm és akarok venni egyet:
Szóval melyik márka a legjobb...(szerinted-szerinte)???
Nem hangos,gyorsan ír,megbízható...illetve nem mond búcsút 6 hónap múlva...http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Politika
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 7
- További aktív témák...
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest