- potyautas: Norvég nyár
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
-
MMSZoli
tag
Meglesz a hétvégén a játékteszt is.
BF2, BF2142 ami biztos, esetleg egy kis UT. (gondolom Heroes of Might and Magic, Age of Wonders vagy egyéb stratégiától nem száll le a hajunk :-D )
Ahol közeli képet csináltam a VGA-ról, látható, hogy mekkora kretének voltak a tervezők.
(bocs, with all respect
)
A ház szélénél hagytak 1 slotnyi helyet a PCI-E x1 kártyának, a VGA-t meg rátolták a HDD keretre és CPU ventilátorra. Tudom én, hogy jó, ha közel van a nagysebességű busz a vezérlőhöz, meg minden, de ha ezt a két csatlakozót megcserélték volna, egy dual slot-os VGA is röhögve beleférne a gépbe. Nem beszélve a melegedésről, amit ugye sem a HDD, sem az alaplapi vezérlő nem szeret...
Ha okosabb a atervezés, akkor tisztelt felhasználón múlt volna a single/dual slot VGA döntés, és nem a tervezőn. Most egy HD5670 csücsülne bent, na mind1. (a PCI-E x1 egyébként is olyan "nemlétező" kártya, és ez már a fenti DELL tervezésekor is így volt.) -
profi
aktív tag
-
MMSZoli
tag
Megvan a HD5570 a Dell XPS 210*ben
Egyelőre ennyi, bár erősebbre vágytam :-)Csak a single slot ment bele, jelenleg ez legerősebb ilyen. Majd ha kell, frissítek.
Néha a TV nem ismeri fel a beállított felbontást (az 1920x1080-at lejjebb kellet mennem, kiestek a szemebim). Kikapcs / bekapcs segít.3D játékot még nem próbáltam, a BF2142 nem indult ...
A hang minden további nélkül átment a HDMI kábelen a TV-hez, nagyon profi megoldás (végre 1 db kábel :-) )
Majd beszámolok a játékok alatti teljesítményről is (emiatt cseréltem RAM--ot is az 533-ról 800-ra).
-
profi
aktív tag
-
HookR
addikt
-
profi
aktív tag
Sziasztok!
Melyik kártya az, ami single slotos, low profile és játékra is alkalmas? NFS éppen aktuális verziójával szoktam játszani. Tervezem egy mini-ITX rendszer építését és ehhez keresek vga-t, de csak akkor fogok bele, ha van is értelme a dolognak...
üdv.
-
HookR
addikt
-
MMSZoli
tag
UP
Nem fér be a HD5670. Elakad a dual slot venti műanyag burkolata hátul a Dell nagydarab CPU hűtőjében. Az Nvidia erősebb LP megoldásai túlzottan igénybe veszik ezt a tápot (amerikai fórumon olvastam), úgyhogy marad az 5570H DDR3.A memókat cserélem ddr2 800-ra az 533-ról, talán ezzel tudom egy kicsit kompenzálni a gyengébb videókarit :-)
Majd ha elkészült, dobok róla képeket. Tesztet nem ígérek, mert minek? csak egy normál E6400+5570H lesz.
Ha majd a 6xxx szériából lesz single slot low profile-os, majd ránézek
-
MMSZoli
tag
Az jó, mert lehet, hogy nekem is az lesz.
Ha már egyslotos, akkor azt hittem lesz GDDR5-ös belöle, de 1 hónap alatt teljesen eltüntek a low profile-os GDDR5-el szerelt HD5570-ek (gondolom a HD5670 LP térhódítása miatt).
persze kellett nekem kicsi gépet venni, de pont ettől jó, hogy nem egyszerü az élet. Kihívások nélkül nincs izgalom

-
DenverX
tag
-
MMSZoli
tag
Most méregettük, hogy az enyémbe befér-e a HD5670 dual slot... jó lenne

Ha nem, marad a HD5570 DDR3. Nforce csak a végső esetben

-
DenverX
tag
Nemrég énis sokat filóztam ezen a low profile.os dolgon, mert nekem egy optiplex 755-ös gépem van. Aztán végülis a sapphire 5570-mellett döntöttem és nem bántam meg. Pár ramsünit még azért rányálaztam hogy annyira ne füstöljön

-
HookR
addikt
-
MMSZoli
tag
De beállt a fórum... Semmi új a nap alatt?

-
MMSZoli
tag
-
MMSZoli
tag
Nem muszáj 45°-ban :-)
Lehet 10°-30° is, ahogy belefér a dupla slot-ba.
Egyébként vannak nagyon vékony, csendes ventillátorok is, amik elférnének a VGA-n, és meg tudnak mozgatni 10CFM-et messze 20 dB alatt, az pedig igen messze van attól, amit -mint hangorkánt- leírtak. 10CFM egy zárt csöben több mint elegendő lenne.Szerintem.
-
A_Jeges
csendes tag
-
HookR
addikt
-
MMSZoli
tag
Hehe, az az igazság, hogy én tudom erre a megoldást, nem is olyan bonyolult.
Nézem a PALIT 450 design-t ,és alpavetően (hiába állítják, hogy ez a legjobb, amileyn lehet), tele van körben lyukakkal, résekkel a műanyag ház --> a forró levegőjó harmadát biztosan a aPC-házba közvetíti. a használt ventillátor pedig nem hatékony a levegőmozgatás irányát illetően.
Korábban hosszú évekig egy gyárban dolgoztam, ahol alaposan melegedő, HDD-t és egyéb kütyüket tartalmazó lapos asztali készülékeket gyártottunk. függőlegesen volt belerakva egy 4cm-es ventillátor (az szívta ki a meleget), képzelhetitek a hangját, főleg este, TV-nézés közben. sok volt belőle a reklamáció is.
Az új generáció indításakor az architecture dizájnerrel söröztünk, vittem neki pár képet a videókártyák hűtéséről, meg PCI- kártyahelyre illeszthetö hűtőkártyáról (jó rég volt már, akkor még volt ilyen). Mutattam, hogy fektetve nagyobb átmérőjű és lassabban pörgetett ventillátor is megmozgatja ugyanazt a légmennyiséget. Elmondta, hogy gondolkodtak rajta, de a fektetett ventillátorra viszont nehezebb így kivinni a házból a levegőt, mert 90°-al el kell fordítani a légáramlást, és ez nem túl jó hatékonyágú, és ugyanott vagyunk (ettől szenved a fenti PALIT is). ebben maradtunk és elment haza.
A következő generációban alkalmazott megoldás messze felülmúlta azt, amire számítottam: kb 45 fokban elfektették a ventillátort, rászerelve egy műanyag burkolatra/keretre, aminek csak kifelé volt rése: így belefért egy asszem 6cm-es, viszont a vízszintesen fektetettnél sokkal hatékonyabban és nagyobb erővel lőtte kifelé a forró levegőt és nem kellett pörgetni sem különösebben.Úgyhogy ennyi kell: egy vékonyabb, rendes lapátos venti elfektetve 45°-ban, kis fordulatszámon meghajtani, és lezárni a réseket a műanyag VGA burkolaton, hogy csak kifelé fújjon.
Lehet, hogy írok a PALIT-nak is :-)
-
MMSZoli
tag
Öhm, tegnap írtam egy hosszabb hozzászólást, de elszállt :-(
Röviden: Hook, köszi a sok tippet és tanácsot, valamint a fényképeket is.
A második hátlap elhagyása adott, én is ezt terveztem. Remélem egyszerü lesz
A HDD keretet teljesen ki kell vennem, mert van az alján egy ventillátor is, jó nagy darab vas/műanyag cucc, remélem nem kell a chip-set hűtéséhez... A 2.5" HDD valszeg a kártyaolvasó helyére meg, mert a ház tápegysége benyúlik oda (L alakú) emiatt egy 3.5" HDD már nem fér oda. a Barracuda-m biztosan nem. vastagséga a hely inkább 2.5"ra utal szintén. a keret adott, csak 3 speciális fejü csavart kell behajtanomJövő hét elején viszem egy boltba, ahol hasonlóan barkácsolós kedvű számítástechnikusra leltem :-) ott kimérjük a részleteket.
HD5670 + 2.5" HDD-ben reménykedek. ha összejön, +800MHz-es memókkal nagyon komoly középkategóriás vas lesz ilyen méretben. -
alekszka
csendes tag
Szia,
köszi a választ. Picit elszomorítottál.
A bővítő kártya (fektetett) az sima PCI-os 2 slotos, de azzal nem szeretnék kísérletezni.
A barkácsolásra én is gondoltam, csak el akartam kerülni (mégiscsak egy nagyvállalat irodai környezetéről beszélünk).
A DVI+D-SUB együttes működését leellenőrzöm vagy írok az általad javasolt topikba.
Köszi, A
-
HookR
addikt
-
A_Jeges
csendes tag
Tul sok "élményről" nem tudok beszámolni mivel én nem játékra használom ezt a gépet.
Főleg blu-rayt encodolok amre a legjobb a cuda ezért kerestem vmi erősebb videokarit.
A 9600gt vel egy bd50-röl bd25-re encodolás hybrid sli+cuda+cpu 3,5-4 óra volt.
Most ugyanabban a configban gts450-el 2 óra alatt megvan
Az idő meg ugye pénz 
3dmark vantage-val csináltam tesztet a gpu 10320 pontot kapott. Ez nekem nem mond semmit de kiváncsi voltam
Hdmi-re ad ki hangot de ennek sincs sehol a képe az asztali blu-ray lejátszóhoz képest.
A ventillátora alapjáraton nem vészes de ha megterhelem a karit eszméletlen zajt tud csapni. ennek még csinálnom kell vmit mert elég kellemetlen hangja van....Igazábol ennyi...
-
HookR
addikt
-
A_Jeges
csendes tag
Szasztok
Kis kezdeti szerencsétlenkedés után megjött a palit gts450 lp kártyám.
Asus pundit-ba simán befért és birja a 350w táp is q9300 mellett...
Lényegesen erősebb mint a 9600gt volt.
Szoval csak bátran megéri az árát
-
HookR
addikt
"Tudtok javasolni olyan LP 1 Slot kártyát aminek DVI+DSUB csatlakozója van? "
Ilyen bizonyosan nincs, mert az 1 slot-os low-profile hátlapon nem fér el egymás mellett a DVI és a D-SUB.
Nem nagyon találok normális felbontású képet a szóban forgó masináról. Jól látom, hogy van rajta fektetve 2db teljes magas hátlapi kivezetés is, amibe a kártyákat riser card segítségével lehet az alaplaphoz csatlakoztatni? Ha igen, a riser card-ot milyen bővítősínbe kell dugni? Ebbe az irányba kellene elsősorban elindulni, mert feltételezem, a bővítősín sávszélességbeli korlátja jelen esetben kevésbé fontos.Másik lehetőség, hogy olyan low-profile VGA-t veszel, aminek a D-SUB csatlakozója kábellel van a VGA nyákjára kötve (A teljes magas hátlappal ellátott low-profil nyákos VGA-k többsége ilyen), így ameddig a kábel elér, máshol is kivezetheted azt a csatlakozót. Persze győződj meg róla, hogy mellékelnek hozzá low-profile hátlapot is! Illetve a gyári, rövid kábelt kis barkácsolással lecserélheted hosszabbra is, hogy pl. a fektetett hátlapok egyikén vezesd ki a házból. Feltéve, hogy érzel magadban kellő elhivatottságot.

Azt tudom, hogy DVI + HDMI (tehát a 2 digitális) egyszerre nem működik, de hogy a DVI-n keresztüli analóg jel DVI/D-SUB átalakítóval + a különálló D-SUB csatlakozó megy-e egyszerre, azt nem tudom. Ezzel kapcsolatban inkább az Azonnali VGA-s kérdések órája topikban érdeklődj!
-
alekszka
csendes tag
Hi,
kis segítséget szeretnék kérni: 2 monitoros megoldást szeretnénk alkalmazni egy IBM/Lenovo ThinkCentre M52 (type 8213) CTO asztali gépnél. Az egyik monitoron (22") kamera képeket néznének (felosztva több kis képre), a másikon (17") irodai jellegű alkalmazásokat (Email+Web+Word+Excel).
A PCI-X csatlakozója Low Profile 1 Slot (a támogatói [weboldalon]a következő kártyát javasolták: ATI Radeon x300SE 128MB, PCIe x16 adapter, DMS59)
Tudtok javasolni olyan LP 1 Slot kártyát aminek DVI+DSUB csatlakozója van? Néhány képet láttam ahol inkább az 1 slotos megoldásnál HDMI+DVI van, csak az a gondom hogy mind a két monitor CSAK DSUB-bal rendelkezik és nem nagyon akartam alakítgatni (de gondolom majd kell). Láttam még DVI+S-Video-t is, de utóbbit nem tudom hogy D-SUB-ra tudom-e alakítani.
Gondolom az alaplapi Intel 9xxx kártya + a PCI-X-es nem tud extended modeban működni (Win XP), így mindenképpen a bővítőkártya portjait kell használnom.
Köszi a választ előre is.
-
HookR
addikt
-
zoltanz
nagyúr
-
HookR
addikt
Most látom ezt a képet. Igen, a kártyaolvasó helyére - ha belül nincs útban semmi - tehetsz 3.5"-es HDD-t, és akkor 2.5"-es meghajtóknak sem kell feltétlenül rögzítést kialakítanod. Illetve lehet kapni 3.5"-es helyre illeszkedő beépítőkeretet is 2.5"-es meghajtóknak.
Tehát, ha gondolod, el tudsz helyezni a házban 1db 3.5"-es + 2db 2.5"-es HDD/SSD-t, vagy akár 4db 2.5"-es HDD/SSD-t is.U.I.: Háznak van saját előlapja, ezért külön 3.5"-es helyre takarólemezt szerezni nem feltétlenül indokolt, de pl. vehetsz a pcbonto.hu-n.
-
HookR
addikt
Ezt nem tudom mire írtad, de tudnál mutatni HD5770-et Low-Profile kivitelben? Mert bejelentve be volt, de tudomásom szerint nem került kereskedelmi forgalomba. Remélem nem a 'single slot' és 'low-profile' fogalmakat kevered te is, mert épp pár hozzászólással korábban írtam le részletesen melyik-melyik!
-
HookR
addikt
A nyákhossz önmagában nem lenne gond, mert a nyák síkjában a ház eleje fele van hely bőven. A problémát a dual slotos hűtők és a fém hátlapok jelentik. Azaz nem csak a ház eleje fele, hanem a VGA hátlapjánál is, ami mellett rögtön az alaplap hátlapi kivezetései találhatók (Kép1, Kép2). Következésképp:
- A gyárilag egybe dual hátlap nem jó neked. De lecserélheted magad egy slotosra, ha tudsz szerezni és illeszkedik a VGA-dhoz.
- A dual slotos hűtő sem a ház eleje felé, sem a hátlaptól számított kb. 20-30mm-be nem lóghat bele (Ezt mérd le pontosan.)A Sapphire HD5670 LP valószínűleg jó lenne, mert annak a hátlapja 2 részből áll, nem kötelező a másodikat is használni, illetve a dual slotos hűtő és a hátlap között van akkora távolság, amit jelen esetben szabadon kell hagyni. Illetve, ha kellő elszántságot érzel magadban, kísérletezhetsz a hűtőventilátorok levételével, úgy a hűtője csak egy slot-ot foglal. A túlmelegedést meg saját hűtéssel és/vagy alulfeszeléssel/alacsonyabb órajelre állítással tarthatod kordában.
A 3.5"-es HDD 26mm magas (de nyugodtan számolhatsz 30mm-nyi hellyel), amiben egymás fölött szépen elfér 2db 2.5"-es meghajtó (pl. egy SSD rendszernek, meg egy noti HDD tárhelynek), ami 102mm helyett mindössze 70mm széles, azaz a dual slot-os hűtő is elférne mellette. Persze a rögzítésükről neked kell gondoskodni.
Ha teheted, a VGA-t még vásárlás előtt próbáld bele a házadba, az a biztos. De ha jól tudom, a netes vásárlás is lehetőséget ad a vásárlástól való elállásra, 7 vagy 8 (?) napon belül, indoklás nélkül. Legvégső esetben se csüggedj, átveszem tőled féláron

-
zoltanz
nagyúr
A Radeon HD5770 LP -nél nagy előny a 4 way CF lehetőség.

-
MMSZoli
tag
én egy Dell XPS 210-et vettem, és most keresek bele low profile VGA-t.
A beépített X3000-el a BF2142 el sem indul, pedig többen állították a neten. (egy próbát megért :-) )
A gép nagyon csendes, és van benne x16 PCIeSajnos a HD5570 GDDR5 szinte elérhetetlen a piacon.
Amit meghirdetnek, arról is kederül hogy nincs, vagy GDDR3 igazából.
A buta tervezés miatt csak Single slot low profile VGA fér bele a HDD keret miatt, mert a mellette levő helyen egy x1 PCI "terpeszkedik".Viszont épp azt néztem, hogy a kiveszem a 3.5" HDD keretet (egy mozdulat), akkor majdnem bármilyen VGA belefér.
Viszont hová rakom a vinyót? a 3.5" HDD kilőve, viszont van egy kártyaolvasó a gépben. az még megnézem, hogy a gyorsrögztős helyre befére-e egy 2.5" HDD (+külső takarólemez) és akkor egy HD5670 GDDR5 vagy egy Palit GT430 talán belemegy. Szoros lenne a gép eleje felé, de talán...
Az 5670 szerintem hosszú bele, és a dual slot hütönek nem marad hely hátul.
[XPS210 belseje]
[másik link](mondjuk a jelenlegi DDR2 533 helyett egy DDR2 800 érdemes lenne, talán)
Ha egyik sem fér bele, akkor HD5570 GDDR3 marad, single slot.még mindig jobb mint az intel x3000 :-) (32" LCD-vel párostva tökéletes lenne)
A GTS450 ow profile már biztosan nem megy bele, mert ott a vaskos procihűtő és a GPU hűtő.
Egyéb ötlet?
-
Gaba
senior tag
Látezik egy Galaxy 9600gt 512mb ddr3 256bit és low profilos!
Ha valakit érdekel eladó! Dobozos .üdv
Gaba -
HookR
addikt
Egyszer már leírtam, de akkor fussunk neki még egyszer (remélem utoljára
):Ezek közül (fizikai kialakításukat tekintve) neked bármelyik megfelel, nem vagy korlátozva sem a low-profile-ra, sem az x1-es csatolófelületre (feltéve, hogy ilyen a házad, mint ami a képen van):
-----------------------------------------------------
Single slot: 1db bővítőhelyet foglal el (Függetlenül a magasságától) - Példa_1/A, Példa_1/B, Példa_1/C
Dual slot: 2db bővítőhelyet foglal el (Függetlenül a magasságától) - Példa_2/A, Példa_2/BLow-Profile: Alacsony magasságú nyák (Függetlenül attól, hogy single, vagy dual slot-os.) - Példa: 1/B, 1/C, 2/B
------------------------------------------------------A fizikai méreteit tekintve egyedül arra ügyelj, hogy ne legyen túl hosszú. Hogy szám szerint legfeljebb mekkora lehet, azt leméred a házadban.
A fentiekből következően igen, az általad linkelt kártya is jó (ami egyébként nem low-profile kivitelű, hanem teljes magas, de csak single slot-os).
Azt nem tudom, hogy a 7xxx-es és 8xxx-es, belépő szintű kártyák képességei hogyan viszonyulnak egymáshoz. Csodát ne várj tőlük, az áruk a legfőbb előnyük, nem a teljesítményük.
Kiegészítés:
- A low-profile (tehát az alacsony magasságú) kártyákhoz szoktak alacsony és magas hátlapot is mellékelni. Példa: 1/B, 1/C
- Ugyan dual-slot-os (hűtésű) kártyát is tehetsz a házadba, csak értelme nincs sok, hiszen a házad zárt burkolata nem engedné megfelelően szellőzni. -
mastodon
aktív tag
... és mást nem is kell néznem, csak hogy low profile PCI-E kártya? PCI-E verzió támogatása?
[Ez pl. jó lenne?] -
mastodon
aktív tag
-
toldy
őstag
-
HookR
addikt
A belinkelt GT440 LP (N440GT-MD1GD3/LP) az DDR3-as. (Ha nem arra írtad, akkor bocs)
Mármint még nem sikerült beszerezned a kiszemelt MSI HD5670-et? Csak mert a Sapphire 512MB GDDR5-ös, low-profile HD5670-e elvileg beszerezhető itthon, ha érdekel. -
toldy
őstag
Nem a legerősebb, de új, Nvidia GT440 ( msi lp). Sajnos az 5670 még mindig nincs meg, de 512mb gddr5el szerintem nem rossz kis kártya.
-
HookR
addikt
Néhány topikkal arrébb belefutottam egy frisebb tesztbe: AMD Radeon HD 5870 PCI-Express Scaling

Ez alapján nem tűnik olyan vészesnek a helyzet, azonban mindenképp szem előtt tartandó, hogy ez átlag, amit egyes játékok és a nagyobb felbontások miatti VGA limit erősen feljavít. Azaz a reálisabb kép érdekében érdemes átfutni a kiszemelt játékhoz tartozó grafikonokat.
Mindenesetre üdvös, hogy az újabb, combosabb VGA-k és játékmotorok esetén nem hogy romlana a helyzet, de kis mértékben még akár csökkenhet is a relatív, százalékos lemaradás az x16-os módhoz képest. -
HookR
addikt
Így az igényeid alapján akkor a memória sem fontos szempont, az 512MB is bőven elég. Ellenben az újabb technológiák támogatása (pl. a flash, vagy flashbe ágyazott videók hardveres gyorsítása miatt) előny, ezért a helyedben egy HD5450-est próbálnék megcsípni, vagy legalább egy HD4350-est. A PCIe-s leragasztás természetesen bármelyik VGA-val működik, az a PCIe szabványból adódik.
Ha mégis az árat tartod fontosabb szempontnak, akkor hardveraprón 7300-as kártya annyi van, mint égen a csillag...
-
mastodon
aktív tag
Aha! Nagyon hasznosakat írtál. Köszi, a HD 5450 bőven csúcs lenne (félek, horror ára lesz), nekem már valszeg a HD 2400 is javulást hozna. Nem akarok én komoly játékot futtatni, pusztán néhány webes alkalmazásnak nem volt elég a beépített kártya, plusz a fényképmegjelenítés és a videovágás volt lassú. Tehát 3D nem fontos. És persze, figyelembe kell venni, hogy a 18 ezer forintos gépbe max 4 forintért vennék kártyát. Ezért keresek használtat. Sajnos a legtöbb helyen nem lehet még a PCI és a PCI-E kártyákat külön szűrni (pl. Vaterán nem jól jelölik be), nemhogy az 1x és 16 PCI-E kártyákat különvenni.
Most vadászok egy ASUS 7300 GT-re, gondom, azzal ugyanazt meg lehet csinálni, mint a cikkben a ASUS 7300GS-sel, és működik a leragasztásos megoldás. -
HookR
addikt
Éppenséggel PCIe x1-es kártya akad (Pl. itt egy HD5450-es), ám ahogy alacsony profilra, úgy fizikailag x1-es csatlakozóra sem vagy korlátozva. Tehát fizikai felépítést tekintve egyedül a nyák hosszára kell odafigyelned. Tulajdonképpen rengeteg VGA szóba jöhet.
A kört szűkíteni elsősorban az x1-es sávszélesség alapján kell, hogy az mire elég, melyik az a kártya, amit nem korlátoz számottevően, mert annál erősebbet venni teljesen felesleges.
Másodsorban pedig - a ház kialakítása miatt - a mérsékelt fogyasztás/melegedés alapján célszerű.
Azaz olyan tesztet kell vadászni, ami a PCIe sávszélesség teljesítményre gyakorolt hatását vizsgálja. Hirtelen ezt találtam, de bizonyára akad másik is. Ebből kiderül többek között az is, hogy:
- nem mindegy milyen programot/játékot szeretnél futtatni. Van ami az elején tölti be a szükséges adatokat, textúrákat, azaz menet közben nincs szüksége akkora sávszélességre és van ami közben is folyamatosan (utóbbira a Microsoft Flight Simulator X ékes példa)
- érdemes eleve több memóriával szerelt VGA-t választani, hogy annyival is kevesebbszer kelljen a központi memóriához fordulni. -
mastodon
aktív tag
-
HookR
addikt
A kérdésed kissé offtopic, mert nem vagy alacsony profilú kártyákra korlátozva.
Beletenni bármilyen egy slotos, rövidebb nyákhosszú VGA-t beletehetsz, de az x1-es PCIe sáv és korlátozott szellőzés miatt csak gyengébb és egyben alacsony hőtermelésűnek van értelme. Talán a HD5450 szintjét kellene megcélozni, de erre vonatkozólag inkább a Milyen videokártyát 2 topicban érdeklődj! -
mastodon
aktív tag
BM S51 ThinkCentre 8171 Y13-asom, amelyben két bővítőhely van:
Slot 1: half length, 1 lane PCI Express (graphics) - PCI 1x
Slot 2: full height, half length, 32-bit PCI 2.2 (5v)
Milyen videokártyát tudok beletenni, amelyik jobb az alaplapi Intel GMA 900-nál?
köszi -
->Raizen<-
veterán
-
HookR
addikt
Hajrá!

Jó lenne tudni, hogy pontosan milyen hosszú a nyák és a végén a tápcsati merre néz.
-
->Raizen<-
veterán
-
HookR
addikt
Sparkle GTS 450 Low-Profile (SXS4501024D5LHD)
Core/MEM: 783 / 1804MHz 1GB GDDR5
Hosszabbnak tűnik, mint a Palit féle változat.
-
DonDragonka
őstag
-
->Raizen<-
veterán
Bőven el fog férni!

Én nagyon gondolkodom egy gts 450-ben de tudom hogy jön az utódja idén a gts 550 240 cuda maggal. Ha valahogy megoldanák hogy ez is max 100w-ot fogyasszon gts 550-et venném. -
HookR
addikt
"És még csak nem is megfizethetetlen..."
Ugyanúgy a Newegg-en a GTS 450 LP $20.-ral olcsóbb. Ha ebből és az itthoni 31500.- Ft-os árából indulok ki, akkor a HD5750 kb. 35500.- Ft-ra tehető.
-
DonDragonka
őstag
Nagyon örülök neki, hogy van még rajtam kívül is olyan aki ezt a Foxconn házat részesítette előnyben...
Rögtön itt egy kérdés a ház és a VGA viszonyával kapcsolatban:
Mindkét kártya beleférne szerinted? Én nézegettem otthon és nem vagyok benne biztos, hogy lenne elég helyem...
-
->Raizen<-
veterán
A palit gts 450 szerintem jobb választás mint az ati 5750. Mert kifelé fújja a meleget a házból nem pedig azon belül kavargatja. Nekem a 9600 gt a foxconn házamat felfűti 54 fokra hevül a winyó miatta hogy nem kifelé fújós venti van a vga-n . Meg nvidia tud CUDA-t fizikát. 2d-be 40-44 fok a hdd.
Foxconn DH841 házam van mint neked is! -
DonDragonka
őstag
Igazad van, de az ár/érték viszonyításban egy HTPC-t építgető, szépítgető tulajnak fontos szempont a fogyasztás is és én ehhez mérten tettem a kijelentésemet, némiképpen elhamarkodottan, mert azóta találtam egy másik versenyzőt...
PowerColor HD5750 1GB GDDR5 Low ProfileÉs még csak nem is megfizethetetlen...
-
HookR
addikt
"Véleményem szerint ár/értékben ez a legjobb ma kapható LP-s kártya"
Szvsz nem ennyire egyértelmű, sokkal inkább igény függő. A Palit GTS 450 LP mintegy ~65%-kal többet fogyaszt ugyan, és ezért jobban is melegszik, ám cserébe kb. dupla olyan gyors (játékokban) és CUDA támogatás is komoly fegyvertény, míg az ára 'csak' másfélszeres.
-
DonDragonka
őstag
Azt hiszem én egy ilyenre fogok beruházni...
Palit GeForce GTS 450 Low Profile Edition, 1024MB DDR5, HDMI, DVTeszt (ha volt már akkor elnézést...)
Itt még cseppet olcsóbban is meg lehet szerezni...
-
DonDragonka
őstag
SAPPHIRE HD5670 512MB GDDR5 Low Profile 21.400,- Ft
És hozzá egy jó kis teszt, bár azt hiszem, hogy ebben az összehasonlításban nem az LP-s HD5670-es kártya van, de viszonyításnak nem rossz...Véleményem szerint ár/értékben ez a legjobb ma kapható LP-s kártya
-
toldy
őstag
-
toldy
őstag
sziasztok
lenne egy olyan kérdésem hogy gt430 as kártyáknál vann-e előnye és ha igen mekkora a gddr5nek a 3al szemben? Mert nem találok tesztet erről vagy ahol tudnám hasonlítani.
-
FRENK1988
veterán
Ha érdekel bennetek ez a kis szörny mit tud akkor ajánljatok programokat amiket futtassak le és linkeljem ide nektek

-
FRENK1988
veterán
-
zodo
nagyúr
-
FRENK1988
veterán
-
HookR
addikt
-
FRENK1988
veterán
-
FRENK1988
veterán
-
HookR
addikt
Egy slot-os az.
======================================
Azt hiszem ez sem volt még a topic-ban:
SAPPHIRE HD5670 512MB GDDR5 Low Profile

-
FRENK1988
veterán
-
FRENK1988
veterán
-
FRENK1988
veterán
-
HookR
addikt
-
FRENK1988
veterán
Hát jónak jó csak a driver gondok vannak így mennie kell. (win7-et nem szereti az istennek se) főleg a 64 bitet. Közben be tudtam rakni igaz fűrészeltem kicsit h rá tudjam tenni a tetejét a gépháznak.
De meg vagyok vele elégedve minden játékot szépen visz akadás nélkül. Az elején volt egy fura szinbeütése CRT-n amit egy TFT-re váltás megoldott
Szóval most átnyergelek a zöldekhez egy gt430 személyében de van pár kitételem: LP-s
single slot és ventis legyen.
Míg eszemben van tudtok róla vmit? Asus GT430 LP hogy mégis milyen magas a hűtése? Mert nekem korlátozottan lenne helye -
zodo
nagyúr
A fenti linken lévő írásban rejlő további Linkek valamelyikén, megtalálhattad volna a választ is.
(válasz: nagyjából, igen)
Ebben a témában nem vagyok jártas, de a topik sem erről szól!
További kérdésekkel, fáradj át a HD filmek lejátszása /Olvasd el az első hsz-t!/ című topikba. -
kkohegyi
csendes tag
-
zodo
nagyúr
Ebből az írásból mindent megtudhatsz: HD filmek lejátszása
-
kkohegyi
csendes tag
Hello!
Egy monitorra mennének.
Kétségek azért vannak mert a videorendszerhez ajánlott gép
Processzor : Intel 950 i7 core -3.07GHz
Video : NVIDIA GeForce GTX260 896 PCIeDe lehet,hogy neked van igazad abban, hogy a több monitor miatt írták elő. Nekünk egy monitor lenne a cél.
Viszont nagyon hasznos, amit írtál ,hogyha valahová több mind egy monitor kell, akkor már normál kártyára lesz szükség.
Tökékeletes fUll HD kép kell,szaggatás nélkül.
ÜDv,
-
zodo
nagyúr
Ezt, hogy kell elképzelni?

Egy darab monitor kép és azon belül sok kis ablakban a megjelenítés vagy külön-külön monitor az egyes videó képekhez.
Előbbihez szinte bármelyik kártya megteszi a maiak közül, de a második variációban szinte lehetetlen a megvalósítás low profile videó kártyákkal.
Normál kártyáknál is csak az új "Eyefinity" technológiás kártyákkal (1 arra felkészített vga kártya max. 3 monitort képes kiszolgálni, önerőből) vagy 2-3 vga összekapcsolása az előbb említett több monitoros mód eléréséhez.Erre a feladatra szerintem vannak spéci kártyák vagy külső eszközök, de ne kérdezd, hogy hívják őket.
-
kkohegyi
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem megegyezik a topic címével.
HP SFF chassis kell vennem i7 860 procival és 6GB memóriával.
Feladat HD kamerák képeinek a megjelenítése, azaz 1-6-8 darab H264 video stream akár egyidejű megjelenítése is .Melyik a legerősebb kártya erre a feladatra?? Pl. 3D nem kell!!
Köszönöm!

-
zodo
nagyúr
-
Márton
nagyúr
-
zodo
nagyúr
-
FRENK1988
veterán
Noh vettem én is egy LP-s vga-t egy 5570 személyében. His a gyártója 1gb gddr3 ram van rajta. De a hűtése az valami nagyon rossz. Mert passzív és körbeöleli a VGA-t amivel így nem fér be a gépházba. Na de megoldottam

-
Márton
nagyúr
Üdv
2 kérdésem lenne egy Asus 4350 LP-vel kapcsolatban:
- dual link DVI-t tud-e? Néhány honlapon azt írják igen, de ha rákötök egy 720p 120Hz-es projektort hdmi-n vagy dvi-on, akkor nem enged 120Hz-et kiválasztani a legfrissebb catalyst sem. Ennek pedig tudtommal csak a dual link DVI a feltétele. Ugyanazzal a kábellel egy GTS250 vígan vitte a 120Hz-et. Ha nem tudja, akkor a 4550 vajon már igen?
- másik kérdésem elég speckó. 2 projektorral használom a dvi és a hdmi kimeneten extended módban. Viszont a videólejátszással gondom van a levels értékek körül.
A DVI-on csak 0-255 értékek mennek ki, a HDMI kimeneten választhatok, hogy 0-255, vagy limited 16-235 értékeket használjon-e. Namost nekem ez utóbbi kéne mindkét kimeneten, mivel ha 0-255-öt választok, akkor a sötét jeleneteknél eltűnnek a részletek.
Sajnos a lejátszóprogiban nem tudok ilyet állítani.Ezeket leszámítva tényleg nagyon jó kártya egy htpc-be mert passzív, keveset fogyaszt, tud hdmi-t, és mára igen olcsó lett.
thx!
-
zodo
nagyúr
Gigabyte GT430 1024MB OC beszámoló az Ipon jóvoltából.
-
zodo
nagyúr
-
NÉMÓ510
tag
-
zodo
nagyúr
Találtam egy pár GT430-as kari hírt.

MSI N430GT akár két fajta hűtővel.

Továbbá egy számomra, ismeretlen gyártótól.
Végére, de nem utolsó sorban a Sparkle GT 430-as kártyája vagy kártyái, mivel ahogy a képekből is kivehető lesz, három hűtőt is megálmodtak a készítők.
, de hogy a Zotac kártyáit se felejtsük ki a sorból azoknak itt a két féle "rövid nyákos" ill. a topik témájához illő, alacsony nyákra készített kiadás.
-
FRENK1988
veterán
-
FRENK1988
veterán
az ATi 55701g vagy a GT2401G az erősebb?
-
zodo
nagyúr
Nem igazán értelek, de úgy tudom, hogy minden szabvány kompatibilis csak az adatátviteli sebességekben különböznek. Wiki, lefordítva.
Nálam is csak 4x-es pci csati van az alaplapon egy MSI Hawk-al, de csak tesztekkel kimutatható a minimális sebesség veszteség.
Szerintem, strh-nál valami más probléma lehetett, amire nem biztos, hogy a Bios frissítés volt a gyógymód, mint olvashattuk. Chipseteknek nem tudom mi köze van a témához, de az ő lapja nem is egy ősrégi darab.
Remélem visszaír strh és megtudjuk mi volt a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- E-roller topik
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Autós topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Projektor topic
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- GAINWARD RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X PHOENIX Eladó!
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- BESZÁMÍTÁS! MSI RX 6750 XT Gaming X Trio videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte RX 7800xt 16gb ( 2 év ipon garis )
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Patriot Viper 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900 / RTX 3090 24GB / 32GB RAM / 1TB SSD
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BeQuiet! GAMER alap! i9-14900K / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámíTOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Főként, mert a jövőben én is ilyen vga vásárlását tervezem...

, úhogy maradt az 5570. De végülis 5670 ddr3- órajeleken üzemel, és elégedett vagyok vele. 

):
Ha ennél nagyobb lesz akkor a palit 450 gts lp-t fogom venni. Nem igaz hogy nincs egy normális oldal ahol letesztelték volna vagy méret infókat mondanának.