- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
Mivel az osszes levego-viz gep inverteres hajtasu, mindegyik aramkorei egyeniranyitoval kezdodnek. Édesmindegy, hogy miből lesz ez az egyenáram, amivel majd a kompresszor motorvezérlő elektronika dolgozgat szerintem.
Egyszerűen van olyan teljesítményszint ami felett nem nagyon van egyfázisú táplálás aztán ennyi, oda 3 fázisú kell. Amúgy önszívatás...
-
LOTR
addikt
ha nem féltek attól, hogy amikor tartósan mínuszok vannak, akkor nem 24 fokban ücsörögtök otthon, akkor ez még simán jó lehet, mint kompromisszumos megoldás - persze szerintem
esetleg ne csak annyit bővítsétek a radiátorokat, hogy 3 kamrásra, hanem pl x+20cm hosszú 3 sorosra mindenhol -
LOTR
addikt
nem olvastam vissza a teljes beszélgetést, tehát csak erre reagálok
nálunk CC energetikai besorolású házban már 2 telet kb fancoilok használata nélkül elment a fűtés valamennyire túlméretezett radiátorokkal, kb 45 fokos előremenővel (amikor hidegebb volt, akkor kellett kicsit feljebb is állítani, mert a hőszivattyú fűtési prioritása a hmv-n van és egyelőre még ez volt a legkényelmesebb vagy legegyszerűbb megoldás)
ha nálatok 1,5x túlméretezett radiátorok lesznek, és van szigetelés is, akkor azért - legalábbis így látatlanban - nem gondolnám, hogy bármi probléma lenne majd a fűtéssel
esetleg egy központi helyiségbe érdemes lehet egy fc-nek is kialakítani a kört -
4D4M
senior tag
Biztos átrágtátok ezt töviről hegyire', de őszintén szólva én ezt a kombót ajánlanám/választanám utoljára. Megelőznék a alacsony építési magasságú padlófűtések, fan-coilok (parapet, magasoldalfali, légcsatornás). De ha van hely 33K-s monstrumokra, akkor persze úgy-ahogy betölti a funkcióját.
a gázkazánhoz képest itt a csövezésben stb. van eltérés (mire figyeljek oda)
~
Többszöröse a térfogatáram, amihez nagyobb csövek szükségesek. Ha termosztatikus szelepek is kerülnek be, akkor be kell építeni túláramszelepet vagy puffert. Hagyományos szelepekkel van rá esély, hogy zajosak lesznek.
-> hidraulikát ne a kivitelező találja ki (így szoktuk szabvány alapján) -
4D4M
senior tag
Vetem egy lakást (földszint, 0 szigetelés, ablakok cserélve lesznek három rétegű melegperemesre)
~
És mi lesz a szigeteléssel? Ezen apróság önmagában 10x annyit befolyásol a komforton, mint az összes többi, amit felsoroltak a kollégák.Én is össze tudok javasolni neked mindenféle kérdezés nélkül 20M-nyi gépészetet, de azért jó lenne tisztázni hogy mik a vágyaid, és mik a lehetőségeid.
A klímás fűtés, - hacsak nem valami 20 éves matuzsalem - simán működhet állandó fűtésként és csak azért kidobni, mert valaki megmondta, hogy mi a tuti, szerintem pazarlás. Velelmezem, hogy még nem érte el az élettartama végét.
Ha most akarjátok kipucolni, még fűtési szezon előtt, szerintem az nem lenne egy jó ötlet, ha
karácsonyra költözés
lenne a szokásos terv.Azt tanácsolnám, hogy keress egy épületgépész tervezőt, akivel még tudjátok beszélni mik a lehetőségek és abból melyik találkozik a vagyaitokkal.
A mennyezethűtés és szellőztetés attól függően, hogy éppen milyen állapotok uralkodnak kint és bent, akár segítheti és akár gatolhatjak is egymás üzemét, tehát az az összefüggés, amit felvazoltak neked, nem állja meg a helyét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest