Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacc

aktív tag

válasz tordaitibi #734 üzenetére

"Valaki segítene, a képen mi a video-linux és a video-mesa?" - az nem video-mesa, hanem video-vesa a vesa interface utan - nem a fali konzolok szabvanya! :).

video-linux (es hozza kapcsolodik a video-vesa) a Manjaro sajat opensource vga driver implementacioja (az eredetit nagynak tartottak ezert jottek ki egy kisebb MB verzioval, de ez fejlesztesbeli gondokat okozott), a video-vesa meg hozzajott, mert bajok voltak a video-linux-xal, ironikus. Amikor a Manjaro-t hasznaltam es utana olvastam a sok bug-nak, akkor feltunt, hogy a video-linux drivert foleg a Radeonosok hasznaljak.

Megjegyzes: Ubuntu/Debian era viszont ezt a xorg-video-vesa package fejlesztest abba hagyta jo nehany ever, mert performancia gondok voltak vele. Nem tudom hogy milyen kapcsolat van ekozott es a manjaro fele fejlesztes kozott.

• kzs

tag

válasz tordaitibi #734 üzenetére

Köszi a välaszt Neked és csixy-nek is.
    Megoldàs még még nincs, de probalkozom: nouveau driver volt, most lecseréltem video-nvidia driverre... tovabbra sem megy.

csixy ötlete alapjan néztem mediainfo-val egyik nem lejatszhato fajlt. Ilyeneket latok:
    Format : Matroska
    Format version : Version 4
    Writing application : mkvmerge v26.0.0 (master: 2421163 / deflate: bf61384) [X86_64]
    Writing library : libebml v1.3.6 + libmatroska v1.4.9
    Video
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L4.1
    Format settings : CABAC / 9 Ref Frames
    Audio
    Format : E-AC-3
    Format/Info : Enhanced AC-3
    Commercial name : Dolby Digital Plus
    Codec ID : A_EAC3

Ez persze csak részlet, de nekem semmi gyanus (de nem értek hozza). libebml + libmatroska mindkettö telepitve van
    Probalkozom tovabb, de ha vannak még ötletek, konkrétan mit kellene megnéznem, szivesen veszem

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés