Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rattan

tag

Még egy tipp, ami nekem nagyon bejött: a Flector port (1 tasakot) sosem egyszerre ittam meg, hanem 1 literes üvegbe öntöttem bele.
    Így folyamatosan ittam, lement sok víz, és közben a fájdalomcsillapítás is folyamatosan tartott.

• rattan

tag

Sziasztok,

Június 21-én altatásban koblátorral vették ki a mandulámat, ma vagyok a műtét utáni 11. napon.
    Mivel én is sok hasznos információt szereztem itt ezen a fórumon, ezért gondoltam megosztom az én tapasztalataimat is, hátha valaki más számára lesz benne hasznos információ.
    Szóval én 38 éves férfi vagyok, sportosnak mondanám magam, mert azért havonta egyszer maratont szoktam futni.
    Ennek ellenére a mandulám egy ideje rendszeresen begyulladt, az elmúlt egy évben eljutottam oda, hogy havi rendszerességgel voltam mandulagyulladással/torokfájással beteg. Sokszor elég volt egy pohár hideg ital, vagy egy gombóc fagyi és másnap reggel már bedurrant torokkal és lázzal ébredtem...

Szóval ezért döntöttem a műtét mellett, előtte voltam sok vizsgálaton, vérkép is volt többször, ami alapján egyértelműen javasolt volt a műtét. Sokáig hezitáltam, végül májusban véglegesen rászántam magam. Az altatást mindenképpen akartam, ezenkívül volt választási lehetőségem, hogy sima, vagy koblátoros vágást akarok, én ez utóbbit választottam.
    Helyszín: Medicover magánkórház, csak jókat tudok mondani.
    Az összes laborvizsgálatot leszervezték egy 1,5 órás vizitre, ezután már csak az altatóorvossal kellett külön találkoznom.
    Szóval múlt héten szerdán be reggel éhgyomorra, bekísértek a szobámba. Na ez tiszta szálloda, modern bútorok, tisztaság, külön fürdőszoba, állítható klíma... Sokat azért nem volt időm nézegetni, mert jött is egyszerre a nővér, kaptam nyugtatót, amitől bealudtam. Arra ébredtem, hogy tolnak a műtőbe, ott átfeküdtem egy másik ágyra és már benn is voltam. Megkaptam a branült a kézfejembe, és innen a következő emlék, hogy már a szobámba fekszek és köpködöm a vért. Egy darabig ez ment, aztán mivel nem csillapodott a vérzés, ezért újra irány a műtő. Ismét altatás, következő kép, hogy ébredek és már csak nyálat köpködök.
    Ez volt kb dél, tehát a két kör kb 3 órát tarthatott, ebből sokra hál istennek nem emlékszem.
    Egy óra múlva jött a nővér hozta a teát, meg vizet. Estig sikerült is vagy 3 litert meginni, de enni nem kaptam, nagyon éhes voltam. :))
    Aznap alig éreztem fájdalmat, flectort nem is kértem. Éjszaka beállítottam az órát és 3 óránként ittam, meg elszórakoztam az ággyal. Tök frankó elektromos támlás ágy volt, gombbal lehetett állítani.
    Másnap reggel végre kaptam enni, gyorsan meg is ettem mindent, és sokat ittam. Délután hazavitt a feleségem a kórházból, de alapvetően nem éreztem nagy fájdalmakat. Reméltem, hogy én majd megúszom nagy fájdalmak nélkül. Este evéshez kellett egy fél flector, de semmi komoly. :)
    Persze nem így lett, már hajnali 3-kor megébredtem és elég komoly fájdalmaim voltak. Nem is a torkom, hanem ahogy kisugárzott a fülembe, az elég erős volt.
    Ez így ment a 3-4-5 napon, napi 4-5 Flector Rapid simán lement. Volt olyan éjszaka, hogy 11-kor, 1-kor 3-kor, 6-kor is megébredtem a fájdalom miatt...
    A 6-7 napon az adag 3 Flectorra csökkent, a 8-9 napon kettőre.
    Tegnap volt a tizedik nap és 1 Flector elég volt, ma pedig az első nap, hogy nem érzek fájdalmat, nem kellett Flector :C
    A sebszépen gyógyul, igaz még mindig vannak apró fehér részek, de most már alig láthatóan.
    Az első napokon csak erős idegzetűek nézzenek a torokba!!! :N

Nyelvcsapom tegnap állt vissza oda, hogy tudok orron át levegőt venni fekvő helyzetben is.
    Amíg nem ment, addig félig ülve, oldalra fordulva tudtam csak aludni.
    Ma megvolt az első tüsszentés, hááát, nem kellemes, eddig mindig el tudtam kerülni, hogy az ingerkor az orromat felfelé nyomtam...
    Ételek: első 5-6 napban pépes kajákat ettem, tésztát, meg sok joghurtot, illetve nagyon puha héjú kenyeret.
    Most már keményebb ételeket is meg tudok enni, viszont pl. a paradicsom eszméletlenül csípi még a torkomat :)

Szóval összességében ha nem is volt kellemes ez a másfél hét, azért simán kibírható, és nagyon reménykedem hogy a sok betegeskedésnek ezzel vége.
    A következő hét még kimélő üzemmódban telik, aztán remélem ismét mehetek sportolni, már nagyon hiányzik. És végre ihatok egy jó pohár hideg sört is :DD

Aki előtte áll, no para, előzetesen a leírások alapján sokkal rosszabbra számítottam.
    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés