Új hozzászólás Aktív témák

• Tomi925

újonc

Sziasztok!

Ahogy látom nem csak én szenvedtem meg a mandulaműtéttel!
    Én 24 éves vagyok, 09.18.-án volt az első műtétem, igen sajnos így kell fogalmaznom, az első,
    mert rá 4 napra, amikor már itthon voltam bevéreztem.

Én nekem kis korom óta az volt a problémám, ha beteg voltam, akkor tüszős mandulagyuladásban szenvedtem. De 1 hét kezelés után általában elmúlt. Nos így felnőtt koromra már nem voltam szerencsés, ugyanis tavasz óta szenvedtem a manduláimmal, 5 fajta antibiotikum és injekciós kezelés sem segített.
    Nagy elkeseredésemre már nem tudtam mit tenni, elmentem egy magán dokihoz, muszáj voltam magánorvost választani, mivel a munkám miatt nem volt időm fél napokat végig ülni egy általános rendelésen.
    Elmentem a magándokihoz, akinek elmondtam a panaszaim, és megvizsgált tükrözés és mintavétel volt.
    1 hét után megjött az eredmény, hogy strecptoccus C bacim van, ami nem volt valami meglepő, hiszen az minden torokgyulladás okozója. Aztán még 1 próbálkozás történt 1 heti antibiotikum kúra, az sem segített.
    Hát már ott tartottam, hogy saját magamnak is kivettem volna a manduláim úgy fájtak. Nos felkerestem a dokit aki megvizsgált megbeszéltük a műtét időpontját.

Eljött a nagy nagy 09.18 nem izgultam, minden rendben ment, mit sem mondjak a műtét utáni ébredés szörnyű volt, nekem azt mondták 1 órán át ne igyak semmit, majd 1 óra után jött az első korty víz, olyan érzés volt mintha kést nyomtak volna le a torkomon, de utána egyre jobbant a a dolog, ittam rendesen ahogy a nővérkék kérték. 1 éjszakát végig szenvedtem, sőt hánytam is vagy 4x, mert ugye a vért nem tudtam megemészteni. Majd reggel a doki alig nézett be a torkomba, azt mondta hazaenged, viszont akkor még mindig olyan állapotban voltam, hogy a saját nyálam nem tudtam lenyelni.
    Ekkor még mindig azt hittem, hogy ez normális, és a fájdalom duzzanat a nyakamon is, majd elmúlik.

Mikor itthon voltam a 4. napon feküdtem szenvedtem az ágyamban, majd csak azt vettem észre, hogy véres váladék jön a számból, aztán már elkezdett Ömleni a vér. Szüleimet mindenkit halálra rémítettem a látványommal, majd beszaladtunk a legközelebbi korház ügyeletére, ahonnan mentővel küldtek tovább egy másik kórházba. Ott helyi érzéstelenítésben próbálták elsütni a vérző eret, de sajnos nem sikerült, aztán műtőbe be és altatásban csinálták meg a második műtétet. Állítólag az orvos aki először műtött az nem csinált valamit megfelelően. Na 3 napi kórház után ismét hazaengedtek, 2 hét pihiből 3 hét pihenő lett.
    A héten már dolgozni is visszamentem, a nyelés még mindig nem az igazi a fájdalom viszont csökken.

Tényleg aki teheti az ne vetesse ki, kivéve, ha úgy van mint én voltam, hogy félévig nem szűnik a fájdalma.
    Viszont az előző hozzászólóknak jelzem, hogyha folyamatos gyulladásban van a mandulád, az már nem véd semmitől, az csak fájdalmas gócpont, amitől tényleg az izületeid fájnak és a hajad is kihullik.

Mindent összevetve, nem mennék már magánrendelésre és magándokihoz. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés