Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Anakin007

aktív tag

Szevasztok!

3 napja telepítettem a mandriva 2008 64bites változatát és hát.... kivok bourulva idegileg :(
    Rakás hulladék, ezt többször fagyott reset gombig 10perc alatt, mint xp 1 év alatt se :( Sehol semmi hiba a logban, kde és latest nvidia X driver van alatta. Valszeg a kde vel lesz vmi nyűg, mert pl. sima xterm-ben nem tudtam lefagyasztani, xorg-ban kicseréltem az nvidia drivert nv-re és úgyis megfagyott. Teljesen rapszódikus az egész. Van, hogy pl. csomagtelepítés közben egyszercsak megfagy az egész, még hálózatról is leesik. 1x sikerült olyat elérni, hogy kapásból be ssh-ztam a gépre, még login előtt. Nah 1x amikor íluenkor fagyott meg, pont nem esett le a lan-ról, csak az X fagyott meg az egérrel és klaval együtt, de nem sikerült feléleszteni. kill-el kilőttem mindent szinte, ami X, folytattam pár nemfontos kiszolgáló folyamattal, de semmi. A folyamat eltűnt, de a monitoron továbbra is a lefagyott kde látszott. init 6, de semmi, init 0, semmi, shutdown és lelőtte az sshd-t, gép meg úgymaradt, úgyhogy jött a reset gomb :( Foggalmam sincs, mit csináljak vele. Firefox is ratyi, azzal már egészen pontosan tudom, hogy kell kinyírni a gépet: cib.hu és klikk a netbankra. Úgy lefagy minden, hogy pingelni se lehet utána. Nem vas hiba, ez fix csak. 5let, hogyan deríthetném ki mi van? Vmi debugger kéne v. ilyesmi. Régen debianhoz volt, csak már nem emléxem ;)

Előre is kössz!

Új hozzászólás Aktív témák