- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penguin95
senior tag
válasz
kushwavez #36187 üzenetére
Igen, ezek megvannak fejben, a CPU-t most fejeztem be, viszont az érintőképernyővel nem boldogulok (a boot ez után jönne, mivel ha valamit elszúrok, akkor elég asztalin korrigálnom). Határozottan emlékszem, hogy mikor a legelső (Big Sur) telepítőt csináltam, akkor a VoodooI2C kext volt benne, és az I2CHID, mivel a Windows eszközkezelőjéből azt szűrtem le, hogy ez jó lesz hozzá. Ekkor nem volt semmim az érintőképernyőn kívül, viszont most bármit csinálok, az érintő nem reagál. Linux alatt ránéztem a beviteli eszközökre, és akárhogy nézem, így kéne működnie a dolognak:
Érintőpad, billentyűzet, pöcökegér, pöcökegér gombok: PS2
(VoodooPS2Controller.kext)Érintőképernyő, és annak gombjai: HID
(VoodooI2C.kext, VoodooI2CHID.kext, esetleg VoodooI2CSynaptic.kext)Ezt a kombinációt viszont hiába próbálom, nem hajlandó életre kelni. Először arra tippeltem, hogy a kextekben lévő egy-egy VoodooInput akad össze, ezért a PS2 csomagot kicseréltem a Rehabman's félére, amiben ez nincs benne, de ez sem jelentett megoldást. Most még egyszer átfutom a Config.plist-et, de ha jól emlékszem, ott csak annyi a lényeg, hogy megjelenjen az összes kext a Kernel -> Add résznél, jó sorrendben legyenek, és engedélyezve legyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motoros topic
- Házimozi belépő szinten
- Hálózati / IP kamera
- Honda topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest