- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- GAI: Poor Volta...
- Fenyő: Ingyenes iskolai linux szerver disztrók a Sulix, Huedu utánra
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
válasz
radi8tor #317158 üzenetére
Az egészen biztos, hogy redundáns rendszereket alkalmaznak. Az elektromos gázpedál is három különálló rendszerből áll, amelyeket külön figyel az autó, és probléma esetén sikoltozik, de kettő jól működő és egy hibás körrel még akár az is elérhető, hogy ne nyomjon satuféket és vészleállást a pálya belső sávban.
Namost, ez már 2007-ben is így volt. Gondolod, hogy a fék szenzorikája és meghibásodási lehetőségei akkor nincsenek biztosra tervezve? Azt értem én, hogy nem lesz ezért 3 fő munkahehenger, meg ilyenek. Viszont az elektronika biztosan vehető, hogy legalább duplázva van. -
Szada85
aktív tag
válasz
radi8tor #317158 üzenetére
A fékeröelosztó/szabályzó úgy van felépítve, hogy a funkciója teljesen sosem eshet ki "saját hibája miatt".
Egyrészt amit írsz, a fékkörök "külön" vannak tehát egyik kör hibája esetén is a másik kör továbbra is teljesen funkcionál, illetve van "fall-back" kör is, amivel a fékeröelosztó bármilyen komolyabb hibája esetén is teljesen müködöképes marad a fék, legrosszabb esetben is "csak" a szervo-rásegítés szünik meg.
Emiatt van a cikkben is írt, hogy a fékpedált nagyobb erövel (ohne szervo) kell nyomni.
Akit vontattak már lerobbant autóval, annak ismerös lehet ez a fékpedál érzet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hálózati / IP kamera
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A9 Plus 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest