- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
válasz
ubyegon2 #12304 üzenetére
Igen, szokni kell még a linuxos gondolkodást, de most van idő rá... Pár olyan parancsot, meg megoldást ami működött már elmentettem doksiba, hogy később is emlékezzek rá. Igyekszem egyébként megoldani mindent parancssorból, hogy szokjam, de sokszor pl..
(#12305) Frawly: sajnos még midig nem megy az xprop
. Valamit biztos én nem csinálok jól, vagy nem értek. Menüből megnyitom a LibreOffice Calc-ot mondjuk, beírom a
xprop | grep COMMAND
parancsot, megjön a célkereszt, rákattintok a futó Calc ablakára, de még mindig üresen jön vissza a terminálMás:
Ha már említettétek, akkor itt is megkérdezném, mert a linux kezsőknek topikban még enm jött válasz, hátha itt lesz: a gép IP címét szeretném megváltoztatni DHCP kiosztásról statikus címre, majd vissza DHCP-re (itt az eredeti kérdésem a linux kezdő topikból).
Illetve nézegetem az egyes parancsok lehetőségeit terminálban a parancs után írt --help segítségével, de sok opció nincs is benne. Ti hogyan kezdtetek el ismerkedni a parancsokkal? Pl. scannelném a hálózatomat, hogy mi milyen címen van, erre az
nmap
parancsot találtam, ezzel kiíratva az értékeket:nmap -sP 192.168.1.0/24
, de parancskiadás előtt szeretem átnézni a --help-et, hogy próbáljam érteni is amit beírok, viszont az -sP opció nem volt benne. És nem csak az nmap ilyen, de most csak ez jutott eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Trollok komolyan
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hobby elektronika
- Magisk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest