Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz szucstom #11345 üzenetére

Na várjunk, akkor a Mint feltelepült és jól fut a megjelenítő is, nincs gond, ha jól értem! ;] Vagyis nem volt, amíg nem kezdtél Windowsos fejjel utánajárni, milyen drivereket kéne levadászni!

Találtam valami angol nyelvű leírást, ami alapján nekiláttam a Wine felrakásának, plusz írták, hogy érdemes a vulkan drivert is felrakni.

A wine az OK, ha Wines programokat akarsz futtatni és ettől függetlenül a vulkan is jól jöhet, de vagy Windows vagy Linux vulkan-nal!

Kérdés, milyen verziójú drivert találtál az nVidia oldalán. Sajna sosem volt nVidia VGA-m, de annyit tudok segíteni, hogy a weboldaluk szerint a 430-as driver kell a VGA-hoz és ezt normál tárolóban nem látom. Ilyenkor szokták javasolni a hivatalos PPA tárolót felvenni és onnan telepíteni a nvidia-430 drivert és abban a PPA tárolóban van vulkan is, de ezekből mit kellene felrakni azt nem tudom, persze értelemszerűen azt, aminek a nevében ott a 18.04, de a többi vulkanos dolog kell-e...... nVidiások ezt majd megmondják pontosan. (le van írva minden, de ha a PPA felrakásával elakadsz, jelezd inkább itt)

Amit fontos megjegyezned, hogy az általad használt Mint az Ubuntu 18.04-en alapul, így driverek és egyéb programok, amik nem tárolóból kellenek majd, gyakorlatilag Ubuntu 18.04 névvel szerepelnek sok helyen, ezek lesznek jók.

Azért is gázos neked egyből különböző leírások alapján nekiugrani a rendszernek, mert a leírás szólhat egy előző kiadásról is és már meg is fekteted a rendszert.

How to Install Nvidia Drivers on Ubuntu 18.04

Ha nem játszol, elméletileg a nyílt driver is elég, ami fenn is van már, de ez hardverfüggő, sok esetben jóval takarékosabb a zárt driver, notebooknál ez számíthat.

Hirtelen laikusként ennyi jut eszembe, ha elakadsz, írj, addig meg próbálkozz mindennel! ;] A különböző leírásokkal meg csak óvatosan.

Ja igen, akartam kérdezni, miért a Mint 19-et raktad fel? Már van 19.2 is. Minden jóval frissebb benne. (na jó nem minden, még a rollingerek belekötnek ebbe)

Tiszta volt ez így nagyjából? :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés