Hirdetés
- hcl: Amúgy mi a terv?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- arabus: Sokkal rosszabb mint gondoltam,készletes 256Gb memória ára az 10400euró jelenleg
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
1. kerdeskor:
1.Debiant.
Hogy miért?
Nos , legelső próbálkozásom a Suse volt.Hát hogyismondjam, nem indult jól, nem azt csinálta amit kéne, egy nap alatt le lett zúzva (Igaz ennek már jóideje, kb 5 éve)
2.a Redhat volt, mindenkinek tudom ajánlani , aki csak most ismerkedika linuxszal.nagyon jó ki sgrafikus telepítője voltak, és volt benne minden ami kell egy kezdő emberke hardverkonfigolásához.Kb 1 évig használtam/tuk, amikro ajánlották nekünk a Mandraket.
A mandrake első ránézésre meggyőzőtt.Akkoriban még ingyenes volt minden ami mandrakekkel kapcsolatos (7.1 volt az utolsó , amit használtunk).Nagyon kézre állt, az egyik legjobb telepítője van, és nagyon jók benne a különböző drakek. (harddrake, menudrake, stb).Ezekkel nagyon jól lehet konfigurálni, tehát egy kezdőnek ezt is sívesen ajánlom.
Viszont egy idő után rájöttünk, hogy okosabb akar lenni nálunk.Ha átírtunk konfigfájlokat, fogta magát és visszaírta (pl. a hostnamet)
Besokkaltunk , is átváltottunk debianra.
Első lényegi különbség az volt, hogy az előzőekhez képest teljesen ''fapados''.
Első nekifutásra csak nagyon merész , bátor embereknek ajánlom.Nem nehéz egyébként kezelni, de teljesen más mind a telepítő, mind maga a packegekezlés, mint a többinél.
Erre lehet azt mondani, hogy na ez az, amiből az ember olyan rendszert rak össze, amilyet tényleg ő akar.Viszont ehhez nem elég csak kattingatni, sőt nem is lehet.
Én szinte tökéletesen elégedett vagyok a debiannal, egyedül az zavar benne, hogy ha újra kell telepítenem, akkor kicsit nehéz emlékezni, hogy melyik konfigfájlba mit is kell írni , stb.Jó lenne ha lenne hozzá grafikus ''vezérlőpult''.
De talán ez az egyetlen hiányossága.
Beost használtam egy ideig (4.5), elsőre nagyon királnyak tűnt, de sok funkciót hiányoltam belőle.Többször fagyott stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest