- A TLS, mint OSINT (nyílt hírszerző) eszköz
- Ég veled, KEndre! :(
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Pi-hole, a reklám blokkoló (Bevezető)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egyszer régebben láttam ezt a képet, szerintem ez szemlélteti a legjobban a viszonyokat. Az első állomás a Factory, ez nem is egy önálló disztró, hanem a legfrissebb csomagok repója (kb. olyan, mint Debiannal az experimental). Ebből készül a Tumbleweed, és abból a komplett SUSE Enterprise (SLE) termékvonal, majd ez visszajut a közösséghez, aki hozzárak még pár csomagot, és így lesz a Leap.
Aztán szintén a TW-ből alakul ki a többi MicroOS, a Slowroll és a többiek.
Igen, kb. ugyanaz a viszony az OpenSuse rendszerek (leszámítva a Leap-et), mint a Fedora és a RHEL között.Közben megtaláltam Bernhard M. Wiedemann egyik Reddit posztját, amiben megerősíti, amit írtam korábban, hogy a SUSE többféle módon támogatja az OpenSuse projektet. Wiedemann szintén SUSE alkalmazott, ő készítette és tartja karban a Slowrollt.
https://www.reddit.com/r/openSUSE/comments/1baelw6/comment/ku3f3hr -
Én ebbe azért nem mentem bele, mert hivatalosan valóban nem a SUSE rendszere, DE
- Richard Brown, az Aeon fő-fő embere mai napig SUSE alkalmazott ("SUSE Distribution Architect & Aeon Dev")
- az Aeon gyakorlatilag a MicroOS asztali változata, a MicroOS pedig tulajdonképpen egy de-brandelt SUSE Linux Enterprise Micro
- az összes OpenSuse rendszer a SUSE infrastruktúráját használja
- és tudtommal a SUSE anyagilag is, és más módon (pl. konferenciák rendezésével) is segíti az OpenSuse-t, ha nem így van, akkor FIXMEEzt a "nem a mi kutyánk kölke" játékot a SUSE már többször is eljátszotta, de valahogy sosem sikerült, ami nem olyan meglepő, lévén a fizetős SUSE rendszerek és az OpenSuse rendszerek olyan 99,8%-ban megyegyeznek
Ez a mostani OpenSuse átbrendelés is megbukni látszik, hónapok óta nincs róla semmi hír. Annyi látszik, hogy "felmenő" rendszerben már csinálják, az új rendszerek (Aeon, Kalpa, stb.) már nem használják az OpenSuse nevet.De egyébként igazad van, át is írom a cikket, hogy egyértelmű legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Újszerű Dell Latitude 7390 2-in-1 Prémium érintőkijelzős-13,3"FHD-i5-8350U-8Gb RAM-256Gb SSD
- Lenovo ThinkPad T480 S széria 8 mag/ 16 GB DDR4 Memória/512 GB NVMe SSD
- Sony xperia M
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest