Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz mtomi95 #78416 üzenetére

Az UHU-val nincs baj, az egy kulturáltabb disztró szerintem. Mint mondtam, nem érdekes a származás. Az UHU-nak csak egy hátránya van, hogy kevés fejlesztője van, nagyon-nagyon ritkán van belőle új kiadás, és a csomagok ezért végletekig elavulnak. Emiatt nem nagyon szoktam senkinek ajánlani.

Egyébként ha már magyar disztró, akkor az Arch jelenleg az. A vezetője most magyar, Polyák Levente, aki már régóta fejlesztő, de nemrég lett vezetőnek kinevezve. Hátha még államtitkárkának is jobban tetszene, mint a BP meg a Mint :DDD

Egyébként pozitív példának tudom írni Észak-Koreát. Nekik van jó kis nemzeti linuxos Red Star OS-ük. Benne fincsi lekorlátozott böngészővel, tűzfallal, kémprogramokkal, nyam-nyamm. Kin Jong Untól szeretettel, Windows helyett, ami ott be van tiltva (újabb piros pont). Viszont a poén az benne, hogy amúgy egy nem is túl rossz Fedora fork KDE/Trinity felülettel. Ha kikapcsolod belőle a ezeket a kémmegoldásokat, tűzfalat, szerzel magadnak root jogot rajta, átállítod a nyelvet, akkor egy egész használható valami, szemre simán veri a Zorint, BP-t, Win10-et, meg egyéb kókányságokat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés