- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Rap, Hip-hop 90'
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Hát ne is haragudj, de ilyet leírni, hogy megnézed a disztrowacsi első 20 helyezettjét akkor 2 db csomagkezelési rendszert találsz: deb és rpm. Slussz.
Azért ez kicsit erős, mikor az első 20 helyezettben ott van az MX (.deb), ott az EndeavourOS (.pkg.tar), ott a Fedora (.rpm), NixOS (.nixpkgs)...
És ugye ezek csak a csomag formátumok, de van egy csomó csomag, ami megy Ubuntun de nem Debianon, megy Fedorán de nem megy Suse-n, ....
-
urandom0
senior tag
Erre van a --prefix
Akkor most megint ismétlem önmagam: meg assemblyben is meg lehet írni mindent, mégsem abban fogok nekiállni weboldalt csinálni.
Hagyjuk már ezt a csilliózást... megnézed a disztrowacsi első 20 helyezettjét akkor 2 db csomagkezelési rendszert találsz: deb és rpm. Slussz.
ROTFL?
Én egy percig nem gondolnám itt senkiről, hogy nem ért a Linuxhoz, de akit ilyet leír, arról sajnos azt kell gondolnom, hogy nem ért a Linuxhoz. -
urandom0
senior tag
Az nem a Flatpak hibája, hogy XY cég egyik napról a másikra eldobja a natív csomagot. Én is jártam úgy, hogy a csomag egyik kiadásban még benne volt, következőben már nem. Ez van.
Ez jön a többi disztróban is.
Egyébként igen, a Fedora/Suse és Gnome voanlon nagyon afelé haladunk, hogy minden (vagy majdnem minden) flatpak lesz idővel.
pár hónap alatt másodjára kapom meg, hogy vegyek hardvert
Hát, szerintem ez sem a Flatpak hibája.
-
urandom0
senior tag
1. a csomagkészítést ezzel ksizerverzték 3rd partynak
Ki a harmadik fél és ki nem a harmadik fél? Hagyományos csomagkezelésnél a csomagokat vagy maga a fejlesztő készítette el (ez a ritkább), vagy a maintainerek. Ez ebből a szempontból nem változott, most is elkészítheti a fejlesztő, vagy egy külsős, bár Flathubon a csomagok többségét maga a fejlesztő teszi közzé, ami jó.
2. csináltak a csomagkezelés mellé egy másik csomagkezelést.
Igen, a meglévő hatezer csomagkezelő mellé, amik jellemzően csak a saját disztrójukon működtek, csináltak még egyet, ami cross-distro.
3. megnövelték feleslegesen az erőforrás igényt.
Kinek mit jelent az, hogy felesleges. Egyébként nem növekedett túlzottan, egy átlagos gépen alig lehet észrevenni, egy komolyabb gépen pedig semennyire.
Csak én érzem úgy, hogy adtak a szarnak egy pofont?
Biztos mások is éreznek így
De szerintem nem így van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Magisk
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Eladó
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Macbook Pro 13" - 2018 gyártás, 2 mag i5, 16/512GB - garancia (34)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nitro AN515-56 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest