- Ivqkzy-: Eddig
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz
_Volkovy_ #148 üzenetére
valamelyest nyomasztó is, de ha odafigyelve, alaposan nézi az ember, feltűnik benne, hogy emellett és ezzel egyidőben valami elég furcsa humor is jelen van a filmben sokszor (alapjában a történet is fura, a nagymami, akit megharapott az új-zélandi majom
)
ez a kettőség szerintem végig jelen van benne.. egyetértek viszont, hogy van egy-két gyomorfektető rész is, nem tudom miért, de néha a hangulatvilág alapján a Kampókéz jutott eszembe (amely amúgy tényleg elég sápadt és hátborzongató film). -
-
zotyesz66
őstag
Lucio Fulci: The Beyond [link]
A '80-as évek videós korszakában nagy élményem volt ez a film az Evil Dead-del együtt, (persze csak az első rész)
Nekem amúgy nagyon bejött az Ördögűző is, egyáltalán nem találtam nevetségesnek és azt sem szabad elfelejteni, hogy a film 1971-es.
Utoljára ezt a Resident Evil-t néztem meg, még egy ekkora szart....
Amúgy mostanra kiöregedtem ezekből, legfeljebb egy-két Hitchcock-filmet néznék meg szívesen, nála darabolás nélkül is van feszültség. -
Pala
veterán
válasz
#72042496 #145 üzenetére
hmm, köszi, egy-kettőnek majd utánanézek...
Engem még a régebbi, ''klasszikus'' horrorok is érdekelnek, egy megtekintés erejéig mindenre kíváncsi vok.
Ez a Rettegés autója bejött, de pl. a Cápa-részek soha, azok nekem mindig unalmasak voltak. Szintúgy a Piranha és egyéb halacskákat felvonultató filmek..meg az ilyen Aligátor / Krokodil / Polip és egyéb óriáshüllők és fejlábúak se nyerők szvsz... mondjuk van egy nem túl régi (talán pár éves) ''A Szörny'' című film, Bill Pullmannel és Jane Fondával, ami inkább vígjáték (szerintem nagy poénok vannak benne), bár néhány durvább jelenettel fűszerezve.
A gyerekjáték-sorozattól többet is láttam, régen jó volt, ma már szerintem csak egy gonosz mesének tartanám (pc játékban hasonló kategória az Alice, de az nagyon jó!!).
Unokatesóm meg valami ''Lift'' című horrorért volt oda régen, amiben állítólag egy megtébolyult felvonó aprítja a népetna erről még nem hallottam!
-
törölt tag
Mikor kicsi voltam, én is féltem attól, hogy eljön értem Freddy!
Egyik legnagyobb beszólása a ''Benne leszel a TV-ben!'', ezen még mindig jókat derülök.
Misztikus horror....hmmm Halott madarak? Gonosz falu? Jó, ezeket inkább ne nézd meg, mert nagyon gázak.
Viszont ami nem volt rossz, s ajánlom az a Skeleton Key - Titkok kulcsa, Amityville Horror - Rettegés háza, a Hide and Seek - Bújócska, illetve a Dark Water - Fekete víz. Utóbbi elég nyomasztó; sokaknak tetszett. Én mondjuk nem voltam köztük, de azért egy próbát megér, nem olyan hosszú.
Gyilkolósabbakból az Event Horizon - Halálhajó igencsak bejött! Az eleje ennek is elég sejtelemes, de aztán beindul a daráló! A látomásszerű bevillanásokat is nagyon eltalálták!
Oldschool horrorok közül a Screamers - Elhagyott bolygót néztem tegnap, néha bizony elkezdtem röhögni rajt, de mégis tetszett. Volt hangulata, s a vége az...az odacsap!
Ami pedig nem igazán horror, de rettentően lekötött, bele is borzongtam néha, a 13th Floor - 13. emelet. Szubjektív bár, de régen láttam ilyen jó filmet!
Kb. ezek a címek jutottak hirtelen eszembe. -
Pala
veterán
válasz
Ráczkölke #141 üzenetére
húú, én már régen láttam nagyon (vagy 10-11 évesen
), most meg kell szereznem, mivel alig emlékszem
csak az a jelenet maradt meg nagyon (amin egyébként én halálra röhögtem magam), mikor Timothy menekülni próbál a feléje közelítő zombik elől,de nem tud, mert a bokáig érő vér és belek miatt egy helyben rohangál
Mégegy ilyen filmet még nem láttam, amely egyszer ilyen undorító és vicces is
Elég különös hangulata/íze van , az tuti!
Ellenben most beugrott mégegy film, illetve a címe az itt van a nyelvemen, de nem jut az eszembe (ha minden igaz, Pokoli Utazás), Eric Roberts játszik benne az tudom...ez szintúgy egy elég brutális film, na ebben tényleg vannak félelmetes jelenetek...egy fiatal házaspár megy hajótúrára benne, és velük meg egy ismerős a bnőjével (mindketten elég beteg emberek)...szép lassan elfajulnak a dolgok a hajón. Eric Roberts szerintem nagyszerű színész ilyen szerepekre -
norinori
csendes tag
sziasztok!
huuu ezt a topicot most taliztam és gondoltam megosztom az én élményeimet is hátha kedvet kap vki.
nem a kedvencem de én a a vidoque-t nagyon szeretem.még moziban láttam és nyár volt és barátnömmel nem volt kedvünk strandolni menni....valószinüleg csak mi voltunk igy mert a mozi totál üres volt...meg sötét meg minden meg parázosak is vagyunk...a film alatt közelebb ültünk az ajtohoz
meg persze kör,aki bujt aki nem,ideglelés meg ezek nagyon jok
meg minden vámpiros film!!!!!!! -
Ráczkölke
tag
-
Pala
veterán
válasz
#72042496 #137 üzenetére
Azonosságot én is láttam, nem volt rossz
Ha valami nagyon parás horrorra gondolok, akkor nem tudom, melyik filmet említsem..
inkább gyerekként féltem tőlük nagyon, főleg a Freddy-filmektől..amikor a második részben kijött a srác mellkasából...emlékszem, még 8 évesen is láttam azt a jelenetet, számomra az maga volt a pokol akkor
Manapság inkább a misztikusabb horrorokat szeretem, amelyek nem feltétlenül van ''akció'' és gyilkolászás, hanem inkább a színvilág, hangok és a feszültség fenntartása, mintsem a ''darálás'' dominál.
Továbbá a jó vágás és a háttérzene is sokat számít.
A Körben ugyan van némi misztikum, de nekem az nem tetszik
A Jeleket mondogatta valaki, azt nem láttam (az horror egyáltalán?)
-
törölt tag
Peter Jackson rendezte ha jól rémlik, Braindead az eredeti címe, s bizony alapfilm!
A Mester újraértelmezi a fűnyíró, a turmixgép és egyéb, gyerek kezébe nem való, ámbátor átlagos háztartásokban többnyire fellelhető eszközök funkcióját!
Beteg egy film, a szó legnemesebb értelmében!
Én is ajánlanék egyet, az Azonosság - Identity c. remeket. Túl sokat nem írnék róla, a környezetemben élő horror / thriller kedvelők többsége odáig volt érte meg vissza! Aki nem, az még nem látta.
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
ja és az egyik legnagyobb horrort, amely egyben (valamilyen beteg szinten) horrorparódia is: Hullajó!!! Új-Zélandi film, hektoliterszámra ömlik a vér benne és ezrével jönnek a zombik....abból indul ki, hogy valami trópusi majom, vagy mi a fene megharap egy nagyit, aki aztán elzombul (
) és emberevő lesz, meg azok is, akiket megkóstol
Van benne egy-két nagyon poén rész, de alapjában véve egy brutál, vérfröcsögős fim, ahol élethűen szakadnak ketté és beleződnek ki a szereplők
Viszont van benne egy pár humoros rész is, illetve valahogy az egésznek van egy családi vígjáték hangulata (fogalmam sincs mitől, de aki látta, az sztem tudja mire gondolok) -
Pala
veterán
ismeri valaki az XTRO 1/2-őt? Alien koppintás, de nem olyan rossz.
-
Tom5
addikt
Darkness Falss - nagyon paráztam a filmen!!!!
Candyman(Kampókéz) - ''kiskorom'' nagy parája...mondd ki a tükörben 5x a nevét...
Childs Play(Gyerekjáték) - Chuky a király!!!!
Hellraiser - Hááát,régen fostam rajta,de mostmár inkább nevetséges...
Ja és...Hullajó...igaz paródia,de szerintem ISTEN!!!!!!!!
A fűnyírós jelenet...jááááááááááj...
[Szerkesztve] -
AlBundy
aktív tag
2 hete végigküzdöttem a ''Haláli hullák hajnala'' című szörnyűséget.
Hát sztem egy kalap sz@r. ( Kalap nélkül)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Dilikutya #115 üzenetére
Szerintem tökmindegy, hogy hol adják és mennyire mainstream, ha az ember félelmeit telibe találja, akkor egy ''plázahorror'' is lehet valakinek a legjobb.
Nekem pl. a Fragile c. műalkotás jött be nagyon, mivel bizonyos értelemben eléggé rátapintott a saját félelmeimre. -
Dilikutya
félisten
válasz
Ráczkölke #122 üzenetére
Lehet. Én attól se voltam hanyatt esve, de legalább jó szaftos volt
. A legelső részre vagyok kíváncsi.
Amúgy ami szombaton ment, az melyik része is volt? Az ajánlóban TLF 2 néven szerepelt, de a film címe Next Generation volt.
Utánanéztem, az inkább 4. rész volt, a második 1986-os, és nem Bridget Jones játszott benne
[Szerkesztve] -
lajo
senior tag
122 hsz. igen az lesz.[link]
-
Totyi
őstag
Nagyon régi horrorfilm a démonok újra gyilkolnak 2;lehet,hogy ismeri valaki régebbről.
Többen írták a fűrészt;ott van a toppon,bár a 2 annyira nem tetszett mint az egy;de azért jó volt.Hullajó,nagyon régről.Más nem jut eszembe hírtelen. -
AMD!4ever
őstag
Szerintem a legjobb horrorfilm a Halálos kitérő
. nekem nagyon bejöttek benne a monszták.
Amugy a minap láttam moziba Tarantino uj filmjét a Motel-t.. Hát lagymatag Kezdet után elég para lett. Szoval hunyorogtam rendesen.Tetszett amikor a csaj kocsányon himbálozó szemét levágja a hapi -
AlBundy
aktív tag
Nem kimondottan horror, de nekem nagyon bejön:
Végső állomás 1-2 (Final destination 1-2) -
burgatshow
veterán
Én eddig akárhány horrornak nevezett filmen elaludtam. Pedig szeretem őket, csak sose tudom végignézni őket...
Szal' ennyire horror az összes... -
kovsol
titán
fürész 2 végén is elég durva csavar van
az én kedvencem talán a Kedvencek temetöje volt régen
a Kör1 is nagyon tetszett, meg a Fürész 1-2
nem éppen horror de a Hetedik is jó film
(volt egy másik ahol Jézus testét akarta összerakni a bűnözö meg is volt dvd-én de nem jut eszembe a címe)
Sötétség leple is tetszett na jó most így hírtelen enyi jut eszembe
jah meg az alien sorozat is jó
áá már vagy 5x modoltam
[Szerkesztve] -
Latissimus Dorsi
senior tag
válasz
Dilikutya #115 üzenetére
Megvan a plázás horrornézésnek is a varázsa. Nekem például tavaly a Boogeyman-en sikerült akkorát félnem, mint még soha egy otthon megnézett horrorfilmen se
Leginkább azért, mert otthon nem hallgatom csutka hangerőn a filmeket.
Persze ezeknek a filmeknek semmi köze a klasszikus horrorokhoz. -
Dilikutya
félisten
válasz
RadeonExClÛB #113 üzenetére
Egy mainstream multplex moziban vetített plázahorrort túlzás a legjobbnak nevezni szerintem
-
(ÉN)közPONT
őstag
The Thing,Alien 1,The Shining
C kat : élő holtak visszatérnek, Evildead,buzera,barátok közt,monika show -
Snitsky
csendes tag
A Gyerekjátékot kihagytam
-
Snitsky
csendes tag
Emléxik valaki a Mángorló (The Mangler) c. filmre?
Az első része jó volt, a kettő egy rakás xar, a hármat (ami 2005-ös) még nem láttam
Bár nem éppen horrorfilm, de nekem tetszett még a Tremors 1,2,3,4 isA sorozatot is néztem egy darabig belőle.
[Szerkesztve] -
TAKÍÍ
tag
Na szal régen szerettem a horrorokat és csomót meg is néztem
pl FREDY rémálom az elm uutcában1-7 ig mid a hetet megnéztem hát volt benne egy néhány jelenet ami egykicsit parás volt pl mikor (asszem a 2 ben) a hulazsákban lévvö halottat hurcolja és az áldozat meg azt követi a vérfolt alapján és utána meg a zsákban lévö hullával beszélget de egyébként nem para
ja egyébként van 8 része is amikor visszatér az elsö rész föszereplöje és a valoságban kezd el irtani freddy a ''forgatókönyv ''szerint
Aztán jó pár részt láttam chuky-ból is a GYEREKJÁTÉK (asszem ez a cime)ból is annyira az se para de 14 évesen jo volt azé (most már biztos azt mondanám rá hogy LOL)
az ideglelés 1 elég érdekes volt elején még röhögtem néhol meg zavart az a kurv@ fekete fehér kamera aztán egyre jobban az arcomra fagyott a mosoly
Fűrész nagyon jo 90 %-ig a filmet csak egy beteg szarnak hittem (ilyenre is számítottam) de azutolsó öt perc igenis mindent behoz csak mikor harmadjára tekertem vissza akkor értettem meg hogy a JAJ''A MAGNÓ''és a kezemben lévö víz ki is esett a kezemből(ezt jol meg aszontam)egy szo mint száz igazi MEGISMÉTELHETETLEN klsszikus.
28 nappal késöbb meg a resident evil is jó kurvára tetszenek izgisek DE egyiktöl se parázok
söt azelöbb felsorot filmek közül nagyon egyiktöl se paráztam igazán
viszont az igazi klasszikus az a KÖR ez az amit sokszor próbáltak/probálnak majd MÉG lemásolni de egyik se lesz ugyan olyan jó min az eredeti még saját maga a rendezö se tudta újbol jól ahangulatát visszahozni (lásd grudge F.E.A.R üvegcsontok stb..
Ez volt az a film ami megtalálta félelmem legmélyebb bugyrait és kb egy két honapig elég méyen bennem maradt a film valahogy
KÖR 2 :volt egy két jó rész pl hullazsák+beragadt haj de (mint mondtam) nem tudja vissza adni a hangulatát pl nevetséges a kisfilm meg mi az hogy samara behuzza az embereket a tv be nevtséges pont az volt a jo hogy kimászott belöle meg a szarvasok lol
ÖRDÖGÜZŐ: a régit az eredetit láttam :este egyedül és hát szarrá röhögtem magam rajta a hogy felemelkedik az ágy ahogy hány és stb...azt hittem ezt nem lehet überelni
DE a horrora akadva 2 nek sikerült(a hányos rész és még ezer más)
az ujat nem láttam lehet hogy azér az jobb
Mod: a Grudge ot nem láttam pedig lehet hogy az lenne az új N1 (egyébként az egyik haverom végig röhögte a kör 1 et szerinte nagyonszar volt ,viszont a grudge után ö szart este az ágyban. Neki nagyon ''tetszett'' azt mondta
bocs hogy ilyen hosszú lett -
Tom5
addikt
Szerintem a Poltergeist című filmre gondolsz...elég dúrva film!Lehet parázni rajta rendesen!Nálam a szellemes,misztikus filmek ütnek nagyot...Pl : Fehér zaj...film megnézése után utánanéztem a dolgoknak...háááát
paráztam rendesen!!!De a Freddy sorozat is kedvencem...Evil Dead 2 - Halottvagy reggelre.Vágja valaki?!Kiskoromban halálra paráztam magam tőle!!!Ma már jót röhögök rajta!!!
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
Aliennek szerintem minden része jó, a 4-et kivéve (az picit erőltetett), és igaz, hogy eljárt felette az idő, de szerintem egyáltalánam látszik rajta, hogy ''technológiailag elavult'' lenne.
Nemrég volt ez a Rettegés Autója, amolyan tipikus klasszikus horror, de nekem bejött..Freddy már picit unalmas, bár a maga idején tényleg jó volt/lehetett.
Mai horrorok szvsz kivétel nélkül C kategóriás sz@rok, a Kört és egyéb nagyrabcseült társait is ideértve (ez az én véleményem...alvós filmek)
Én mondjuk sokkal inkáb szeretem az olyan horrort, amelyikben ha van is valamilyen túlvilági lény, vagy akármilyen földön kívüli, vagy rendellenes teremtés, az nem, vagy nem túl gyakran jelenik meg a képernyőn, hanem a film a feszültség fenntartásával (hang és látványelemekkel) szögezi oda a nézőt a tv elé.
-
lajo
senior tag
Sziasztok! Nekem amik ''tetszettek'' The Blair Witch Project 1,2 (Ideglelés), sztem az Átok is para volt, főleg moziba. Régebben volt egy film...öö.. Dead End sztem ezt is érdemes említeni. Esetleg Fehér zaj bár az annyira nem.
Mod.: ami nemrég volt az rtl klubon texasi láncfűrészes az egy szar...nekem megvan a ''rendes'' az jó!
[Szerkesztve] -
PB
tag
nekem nagyon tetszenek a stephen king filmes adaptációk, közöttük is a Ragyogás, Jack Nicholsonnal, úgy a 70-es évekből. Modernebb dolgok között talán a Kör amin tényleg megilyedtem
A Fűrészt itt többen említettétek, hát nekem a kitekert történetével nem tetszett túlságosan, egyszer megnézhető kategória számomra, mondjuk a hangulata érdekes, de azok az elemek megvannak más (korábbi...) filmekben is pl. A bárányok hallgatnakból meg A hetedikből sokat merít szerintem.
Ja még az Alien I-III ig szintén nagyon jó, bár lehet a kor már ezeket is inkább megszépíti. -
ÉM
tag
Ha vki rossz horrort akar látni, annak ajánlom a Holtak hajnala című filmet.
Jó kis nappali zombis film
, nem szól semmiről első perctől kezdve jönnek a zombik, nem tudni honnan vagy miért, a főszereplők menekülnek, néhány meghal közülük és kb. ennyi. Ja most lelőttem a poént, így már megnézni sem érdemes!
-
Ráczkölke
tag
Szombaton néztem meg a Texasi Láncfűrészes 2-t (1994), elég ratyi volt
. Igazából nem volt borzongató, már-már vígjátékszerűnek tűnt nekem. Mondhatni ugyanígy jártam a Szem 2-vel, a bemutató sokkal izgalmasabb volt, uncsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Mostanában nem megy jó horror a tévében? Az Űrrovarok pl nekem elég Mimic-koppincsnak tűnt. cöh
Ezeket nézte más is? -
Andie
őstag
Tudjátok-e esetleg, hogy melyik horror film az, amelyikben egy kislány a mákszemes tévét nézi állandóan, meg aztán a házukban (utcán?) megjelenik egy ilyen nagy csontváz, mintha 4 lábon állna, meg hatalmas koponyája van (háznagyságú csontlény), gyerekként iszonyat félelmetesnek találtam. Aztán ez beszippantja a kislányt, vagy valami ilyesmi.
Néhány kép van csak a filmböl az agyamban, sorry
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged