- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- A jövő számítógépei
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz jookomak #23022 üzenetére
Sokan ajánlották a TY ventiket.... el is határoztam, hogy rendelek, de ott elakadtam, hogy pontosan melyiket?
Mi a különbség a TY 141 és a TY 147 között? (a ~700 Ft-on kívül)
Azt jól látom, hogy az egyik csúnya kaki színű, a másik esztétikusabb fekete-fehér, de vajon azt is jól látom, hogy a kaki színűnek komolyabb a csapágyazása (dupla golyós csapágy)? - a súlya is nagyobb, bár furi, hogy minden egyéb adatuk megegyezik. Élettartam adatokat lehet tudni? Gondolom a golyós az tartósabb lehet...
Szerintetek megéri a 141-es a plusz 700 Ft-ot? Nem garasoskodok, de ha nem igazán van különbség, akkor inkább az amúgy is tetszetősebb 147-est választanám.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Raggie #22993 üzenetére
Sajnos csak egy gagyi noname házam van. Elől 12cm-es, hátul csak 9cm-es ventivel, valamint a PSU 12cm-ese szív még kifelé valamennyi levegőt. Oldalra viszont betettem egy 14cm-eset, ez azért sokat javít a helyzeten.
Alapvetően a 212-nek a talpával lehet baj, mert ez még a 212 plus típus, vagyis a hőcsövek nincsenek olyan szép síkban eldolgozva a talpazaton mint az evo-nál.... és érződik is, hogy bár a proci hőmérsékletre ~70 fokot kapok, a borda felül messze nincs olyan meleg, rajta bírom tartani a kezem.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Raggie #22991 üzenetére
Szuper! Máshol is pont ezt ajánlották, szóval úgy néz ki, ezt fogom kipróbálni!
Igen, próbáltam a 212-őt 2 db ventivel... jelenleg is 2 db Swif2 pörög rajta. A max. hűtési teljesítmény így kb. megegyezik az eredeti CM ventis megoldással, csak valamivel halkabban. Sajnos még így is határon van a max. CPU hőfokom, ezért szeretném a hűtési teljesítményt növelni, méghozzá lehetőleg halkabban.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz The Lord #22989 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy 159 lehet, csak azt nem értem, hogy a Spec-nél miért ezt írja: "Dimension (L x W x H) 120 x 79.7 x 158.5 mm" - vagyis itt miért nem számol a hőcső túllógásra, mint a HeatSink-nél...?
Igazából nekem is ilyen van, de én nem igazán vagyok vele elégedett, halkabbat és hatékonyabbat keresnék, ám nem lehet magasabb ennél.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
CM Hyper 212-nél nem magasabb, ám hatékonyabb CPU hűtőt keresek egy FX-8320 procihoz, Asrock 970 Ext4 lapba.
A Hyper 212-nél nekem nem egyértelmű a magasság leírás. Most akkor 159 vagy 158,5mm magas? (a magassága hogy lehet kisebb a hűtőborda magasságánál)
Nagyon nem mindegy, mert ennél is éppen hogy rámegy a ház oldallapja.
Talán ez még jó lehet?? - ha tényleg max. csak 0,5 mm a különbség, akkor talán beletuszkolom... de ha nagyobb, akkor már tuti nem.
Esetleg tudnátok valami jó hűtőt ajánlani, ami megfelelne nekem méretben?-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz hermanyi #22923 üzenetére
Na jó, hát akkora bordával....
Azért nem semmi ez a hűtő!-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz hermanyi #22919 üzenetére
És mi a különbség a 140-141-147-es között?
(#22921) Raggie: Köszi az infókat!
Ehh... kezdenek ezek a ventik kiidegelni, lehet hagyom a francba az egészet! Van egyáltalán lényegi különbség a hangosságot tekintve azonos méret és azonos légszállítás mellett? Én egyre inkább úgy érzem, hogy vannak alacsony RPM-es halk ventik, de csak azért halk, mert alig pörög, ill. az összes nagyobb légszállítású már hangos. Bár valahol érthető is. Nagyobb fordulat, nagyobb zaj.
Most összehasonlítottam 3, 12cm-es ventit (Enermax, Coolink Swif2, Titan). Azonos fordulatszámon nem nagyon észlelek különbséget, a hangjuk és a légszállításuk is kb. egyforma. 900 RPM-ig alig hallom őket, 1200 fölött megjön a hangjuk, de tényleg nem tudnám megmondani, melyik a legjobb, olyan minimális különbség van, talán csak műszerrel lehetne kimérni.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Raggie #22916 üzenetére
Hmm... nekem nem EVO-m van, hanem még a régebbi 212 Plus, de úgy gondolom, sok különbség nincs a venti rögzítéssel kapcsolatosan. Viszont akkor nem vágom, hogy hova is csavarozom fel? Nem rémlik, hogy furat is lenne rajta, most is rugóval vannak a ventik rögzítve.
-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz hermanyi #22910 üzenetére
Igen, végül kivettem a hátsó kicsi ventit, viszont az oldallapra betettem még egy 800 rpm-es swifit befelé, így most Idle az összes venti 1000 rpm vagy az alatt dolgozik, a zaj is elviselhető és a hűtés is elfogadható.
A gond akkor van, mikor a proci elkezd izzadni és a két swifi a hűtőbordán beindul. Játék közben mondjuk nem annyira zavaró, és a proci hőmérséklet sem vészes, de mondjuk Prime közben azt hiszem fel akar szállni a gép, és így is felmegy 70 fokra a CPU. - persze a Prime egy hülye "játék" nem is játszom többet!Amúgy a CPU hűtőbordára milyen ventit / ventiket lenne érdemes beszerezni, ami jobban hűtené és lehetőleg halkabb is lenne mint a Swif2?
Eddig egy csicsás LED-es Enermax volt rajta, mindenféle kapcsolható fény effekttel, de kevésnek bizonyult a hűtésre, és max.-on az is durván hangos volt. Ilyen: Enermax UCAPV12A
Szóval ennél és a Swif2 120P-nél halkabb és jobb hatásfokú ventit tudnátok ajánlani, amit fel tudnék applikálni a Hyper 212 bordára?-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Pancsermeste #22884 üzenetére
Nos, vettem új ventiket a régi gagyik helyére.
Most így néz ki: [link] [link] [link]
Igazából halkítás lett volna a célom, de sajnos az lett a vége, hogy hangosabb lett (full terheléskor) ennek ellenére jobban melegszik minden, mint az eredeti felállásban.
A változás igazából csak annyi volt a venti típus cserén kívül, hogy a proci hűtőn egy venti volt a RAM-ok felől.
Most, ha leveszem a másik ventit, akkor kb. ugyan ott vagyok, mint a kezdetkor, vagyis valamelyest javul a hűtés hatásfoka. Az lehet, hogy a Hyper 212 borda túl keskeny a 2db ventihez? (túl közel van a kettő) - talán az első venti szele beleütközik a második ventibe, még ha az is azonos fordulaton, azonos irányba fúj?
Ha a CPU hűtőn rajta hagyom mindkét ventit, viszont kiveszem a hátsó 9 cm-est, akkor megint javul a helyzet, kb. a kiinduló állapot szintjére. (gondolom ez is azért lehet, mert a procihűtőről levágódó levegő beleütközik a kis 9-esbe, így jobb, ha az inkább benne sincs)
Ehh... mit lehetne kezdeni ezzel a gagyi házzal? (cserén kívül!)-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
A számítógép házamat kellene beventizni, ebben szeretném a tanácsotokat kérni!
Nos, a ház már nem mai darab, felső tápos (12cm), hátul 9cm-es venti hely, előre befér 9-12cm venti, tetőre lehet tenni 9cm-es ventit. Egy Asrock 970Extreme4 lapról kellene vezérelni őket.
Én úgy gondoltam, hogy előre teszek egy 12-est, hátra egy 9-est. Erre kérnék hát konkrét típus javaslatot. A lapon van 2db 3 tűs és egy 4 tűs csati a ház ventiknek.
A másik kérdés a CPU venti lenne.
Úgy gondoltam, hogy a jelenlegi CM Hyper212 hűtőm alapja még megfelel az igényeimnek (nincs extra tuning), viszont ideiglenesen van rajta egy venti, ami nem a legjobb megoldás. Erre a hűtőre kellene tehát valami szuper jó kis venti, ami halk is, és hatékony a légszállításban.
Én konkrétan 2db halk ventire gondoltam, ami együtt talán jobban megfelelne, mint egy darab. A hűtő profilja viszonylag keskeny, így elfér rajta a két 12-es venti, csak konkrét típust nem tudok, milyet lenne érdemes beszerezni. A másik gondom, hogy egy PWM-es és egy 3 tűs csati van a CPU vezérlésre. Ezek és a topik cím figyelembevételével mit ajánlanátok nekem?-= Pancsermeste® =-
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Windows 10
- iPhone topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...