Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Aktív témák
-
arfer
senior tag
A WestEnd MM-ben tegnap láttam Sharp 42XD1E-t 250e-ért!!!! Ha nem lenne meg a Toshiba 42C3000-em, rohannék megvenni . Hátha valakinek pont ilyenre fáj a foga...
-
arfer
senior tag
A képjavító eljárás pont arra tesz kísérletet, hogy azt az elveszett információt pótolja. Persze, hogy nem tökéletes, de hozhat szép eredményt. Fizikailag vizsgálva a jelet, lehet, hogy rosszabb, mint az eredeti, de a néző számára, pszichésen, látványilag, lehet, hogy jobb. Mondok egy példát, lehet, hogy nem jó... Egy alacsony felbontású képre ráteszel egy antialiasingot, és lehet, hogy szebbnek látod, mint az eredetit...
[ Szerkesztve ]
-
arfer
senior tag
válasz modflow #12537 üzenetére
Cifu kolléga is írta, hogy néha bizony a rip minősége jobb, mint az eredeti blu-ray, vagy hd-dvd. Hogy ez hogyan lehet? Pl. úgy, hogy a rip készítője mindenféle képjavító eljárásokat alkalmaz az eredeti anyagon, és utána kódolja újra. Azon lehet vitatkozni, hogy ez akkor nem a készítők által eredetileg megálmodott kép, de a néző szemében lehet, hogy jobb...
-
arfer
senior tag
válasz malacyka #11165 üzenetére
malacyka, a
http://prohardver.hu/tema/lcd_tv_tapasztalatok_tanacsok/hsz_5243-5243.html
hozzászólásomban találsz némi támpontot, hogyan lehet Intel chipsetes laptoppal összelőni a Toshiba C3000-et, hogy működjön az 1360x768 1:1PM-mel.
Hoppáá... most látom, nem elérhető az az oldal. Keress rá a setupdtd100.exe-re guglival, biztos van találat!
[ Szerkesztve ]
-
arfer
senior tag
Na, most elszomorodtam. A Toshiba 42C3000-esemen tegnap 4 pixelhibát találtam (3 zölden világít, 1 pirosan). Decemberben vettem. Na most eddig vagy nem voltak ott, vagy nem vettem észre... Szerintetek érdemes a garanciával próbálkozni? Nem zavaró ugyan az ottlétük, de a tudat...az zavar. Illetve az, hogy ha el akarnám adni, ez elég negatívan hatna az árra... Vélemény?
-
arfer
senior tag
Nekem 42C3003-am van, meg vagyok vele elégedve, szerintem tök jó az SD képe (TV adás), sikerült 1:1 pixel mappingot belőni VGA-n, így számítógépmonitornak (vagy HTPC-hez) is megfelelő. Egy problémám van, amint a külföldi tesztekben is olvasható, hogy ha egy kicsit is elmozdulok, és nem szemből nézem, már fakulnak a szélein a színek. Vagyis a nézhetőségi szöge kicsi. No és persze a feketéje nem túl részletgazdag és sötét. Az újabb LCD modellek ebben biztos jobbak. A 170e azért jó árnak tűnik!
[ Szerkesztve ]
-
arfer
senior tag
válasz kugyu21 #5271 üzenetére
Szerintem a Windows készítői sem tudják megmondani a választ, miért rendeződnek át felbontásváltáskor az ikonok , jópárszor belefutottam már én is. Olyan, mintha ilyenkor valamiért bekapcsolná az automatikus ikonelrendezést...Bár érthető, ha egy ikon az új, kis felbontás esetén nem férne rá a képre, akkor valahová oda kell tennie... A pixel mappingnek ehhez semmi köze, csak a felbontásváltáshoz (talán a Hz is számít??? nem tudom).
Az LCD TV natív felbontása benne kell legyen a kézikönyvben, vagy a gyártó honlapján. Bár láttam én már olyan gyártót, aki mást írt a cucc adatlapján, mint a valóság...
[ Szerkesztve ]
-
arfer
senior tag
válasz kugyu21 #5267 üzenetére
Az ikonok összezavarodása felbontásváltás esetén szokott előfordulni. Ez azt bizonyítja, hogy a CRT és az LCD TV-d különböző felbontásokkal mentek, tehát nem clone, hanem extended desktop módban megy a kétmonitoros üzemmód, a felcseréléskor pedig mindegyik a másik felbontását kapta, és a kész a káosz... Ezért is kellene talán úgy próbálkozni, hogy csak az LCD TV legyen rákötve a videokarira, és nézegetni, mi történik a felbontásváltáskor.
VGA-n, ha még nem próbáltad, érdemes kipróbálni, de jó kérdés, hogy fogadja-e így az 1920-at. Létezik olyan TV, ami csak HDMI-n eszi meg ezt a felbontást, a Z Toshibáról nem tudom... De a leírásból nekem is az jön le, hogy HDMI+ExactScan+1920x1080/60Hz=1:1 pixel mapping.
Ja, és még egy ötlet. Ha semmiképpen nem megy a dolog, és filmet szeretnél nézni PC-ről, még mindig segíthet a ZoomPlayer, mivel lehet benne állítani a Pixel Aspect Ratio-t! Így bármilyenné torzíthatod a képet, és ezáltal az emberek fejét is ;-) .
[ Szerkesztve ]
-
arfer
senior tag
válasz kugyu21 #5260 üzenetére
Hmmm... 1920x1080-as natív képnél egy körnek körnek KELL látszania, nem ellipszisnek, és ÉLES körnek, nem elmosódottnak. Ha nem így látod, az gáz. VGA-n és HDMI-n ugyanolyan rossz a kép? VGA-nál PC mód legyen beállítva, HDMI-nél Exact scan. A teljes desktop látszik, nem lóg le semmi, illetve kiér a kép a TV széleiig?
Az, hogy a TV mellé CRT van kötve, lehet, hogy számít, hiszen az nem 16:9-es... Bár ez csak clone módnál kellene, hogy számítson, extended displaynél nem, de ki tudja. Próbáld ki úgy, hogy a CRT nincs rákötve, és a Display propertiesben állítgatod a felbontásokat. Natívnál látványosan jobbnak kell lennie a képnek. Ha visszadugod a CRT-t, és elromlik, akkor meg van a hiba forrása.
No, azért nem akarom, hogy úgy járj, mint a viccben az ember, akinek döglenek a libái, a rabbi meg csak ötletel, hogy mit kellene tenni ellene .
-
arfer
senior tag
válasz malnaslift #5257 üzenetére
Engem a Saturnban rábeszéltek egy Hama LCD tisztító gélre, a flakonhoz jár egy puha törlőrongy is. Még nem próbáltam ki, mert olyan új a TV, hogy még nem kellett tisztítanom :-) . 2500 pénz volt, és szerintem egy életre elég.
-
arfer
senior tag
válasz kugyu21 #5255 üzenetére
Ó, akkor itt lehet a kutya elásva. A TV képmódoknál kiválasztottad az Exact scant-t, vagy a PC-t? Mert ezekután, ha 1920x1080-at adsz neki, pixel pontosnak kéne lennie! Az én 42C3000-esemen is csak akkor lett szép a kép, amikor a VGA bemeneten PC módot választottam. Minden másnál (SuperLive1, meg tököm tudja mi) rossz a kép! (Exact scan az enyémen nincs, tudtommal az a Full HD modelleknél kell az 1:1 pixel mappinghoz)
Ja igen. Lejátszóprogramnak ZoomPlayer-t, vagy Media Player Classic-ot használok.
[ Szerkesztve ]
-
arfer
senior tag
válasz kugyu21 #5251 üzenetére
Azt, hogy a TV 1:1 pm-ben megy, azt azért látni! Főleg a betűknél, az 1 pixel széles vonalaknál, stb. Ha ilyen módban megy a TV, a desktop tök jól néz ki, és a monitoron jó képarányú film a TV-n mégis sz*r, akkor az a gyanúm, hogy a lejátszóprogram a ludas!
Az asztali DVD-nél is ott a csík, ha a film nem pont 1.77-es! Lehet, hogy vannak olyan hanyag kiadók, akik a pontos képarány helyett csak 16:9-et írnak a dobozra. Szerintem egy a lényeg: a képernyőn mászkáló mukik feje ne legyen torz :-), és akkor nem zavar az alsó-felső csík. Vagy ha igen, lehet játszani a TV zoom funkcióival, bár én nem szoktam.
-
arfer
senior tag
Igen, tényleg jó lenne egy ilyen összefoglaló táblázat, mert a neten én sehol sem találtam, vagy ha igen, az már erősen elavult, ráadásul kevés készülék volt benne. És egy ilyen táblázatba azt is jó lenne beleírni, hogy milyen varázslásokat kell csinálni az adott TV-vel és forrással, hogy összejöjjön az 1:1 pixel mapping, mert hát néha egyáltalán nem egyértelmű és egyszerű a dolog.
-
arfer
senior tag
válasz kugyu21 #5244 üzenetére
Hmmm... A Toshiba TV-m valóban nem jelzi vissza nekem sem a kapott jelet, tehát csak azt tudom, hogy a PC mit küld rá. Azt kell megjelenítenie (1920x1080-nál tök picik is a betűk, látszik hogy nagyobb a desktop)!
Ami a fekete csíkokat illeti: nem minden film 16:9 arányú!!!!! A 16:9 ugyebár az 1.77-es képarány, de vannak 1.88-as, sőt 2.35-ös meg még mittudomén milyen képarányú filmek! Ezeket pedig csak úgy lehet megjeleníteni, ha alul-felül ott a fekete csík. Ezek a képarányok rajta is szoktak lenni a DVD dobozán, ilyetén formában. PC esetén meg egyszerűen meg kell nézni a forrás felbontását, pl. az Eragon HD verziója pl. 1280x576 (ott a fekete csík alul-felül). De pl. a DeathProof már 1280x720, és ez be is tölti a teljes képernyőt.
-
arfer
senior tag
Igen, Intel chipsetes a laptopom, GMA950 a videoártya, DVI-I kimenettel. Azért kellet küzdeni, hogy az 1360x768 kijöjjön belőle, mert alapból ez nem támogatott felbontás. Powerstrippel sem sikerült beállítani, de létezik egy nagyon faxa tool, amivel a videokártya driver registry bejegyzéseit lehet buherálni:
http://clevertechnologies.co.uk/downloads/setupdtd100.exe
Mondjuk pilótavizsgás :-), de találtam fórumokban bejegyzést, mit, hogyan kell beállítani, úgyhogy pár óra net bújás, utána pár perc billentyűzet püfölés, és voilá, megvan a kívánt felbontás. Ajánlom mindenkinek, akinek Intel integrált videokarija van, és valamilyen spéci felbontást szeretne beállítani!
-
arfer
senior tag
válasz kugyu21 #5212 üzenetére
Hát abból, hogy a TV natív felbontása 1366x768 :-) . Ergo az 1280x720-at "nagyítja", az 1920x1080-at "kicsinyíti". Látszik is, hogy a PC-s betűk elmosódottak mind a két esetben. Gondolom, filmnézésnél nem lehet az ilyesmit észrevenni. Ha a PC átméretezése jobb, mint a TV-é, akkor érdemesebb VGA-n 1360x768-ban hajtanom a TV-t, és így a PC méretezi át az 1280x720-as filmet, nem a TV. Ha a TV átméretezése jobb, akkor meg DVI-HDMI-n kersztül 1280x720-al kellene etetni, és akkor a TV méretez át, nem a PC. Őszintén szólva nem látok különbséget :-) . Mondjuk az is igaz, hogy ha egy film felbontása NEM 1280x720, akkor a PC -s lejátszóprogram mindenképpen átméretez, vagyis ha natívban hajtom a TV-t, akkor ebben az esetben nincs kétszeres átméretezés (egyszer PC, egyszer TV). Úgyhogy szerintem maradok a VGA-s natív hajtásnál...
-
arfer
senior tag
Leírom, hátha valakinek hasznos, hogy a Toshiba 42C3000-es LCD TV-met sikerült összelőni az IntelGMA950-es laptomommal, hogy VGA-n tudja az 1360x768 60Hz-et 1:1 pixel mappinggal! DVI-HDMI-n keresztül csak az 1280x720-at és az 1920x1080-at fogadja el, és hát mindkettőt átméretezi :-( .
-
arfer
senior tag
Sziasztok! A MediaMarkt-ban a Sharp LC42ad5e igen baráti áron van hirdetve. Tud valaki valamit erről a készülékről? Elsősorban a PC kapcsolatról. A kézikönyve szerint csak 1024*768-at támogat a VGA bemeneten, ami elég elszomorítónak tűnik. A PC-HDMI kapcsolatról meg szó sem esik. Any information? Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Politika
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Futás, futópályák
- Eredeti játékok OFF topik
- World of Tanks - MMO
- Elemlámpa, zseblámpa
- Interactive Brokers társalgó
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest