Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
nightshadow
veterán
Ugyanazon az oldalon, amelyiket belinkeltél, van egy C650 review is: [link]
Ennek a review-nak a legvégén az író elárulja, hogy milyen beállitást használt:C650 beállitások:
Picture Mode: MOVIE
Backlight: 4 (to achieve ~115 cd/m2 peak luminance – set this according to your viewing environment)
Contrast: 94
Brightness: 44
Sharpness: 0 for HD content, 20-30 for SD
Colour: 48
Tint: Neutral (50/50)Advanced:
Black Tone: Off
Dynamic Contrast: Off
Shadow Detail: 0
Gamma: +1
Colour Space: Custom (see settings below)
Flesh Tone: 0
Edge Enhancer: OffCMS Settings (R / G / B):
Red: 50 0 0
Green: 25 55 0
Blue: 0 14 71
Yellow: 52 52 0
Cyan: 24 52 54
Magenta: 43 9 55White Balance:
Offset (R,G,B): 28, 25, 24
Gain (R,G,B): 19, 26, 2410p White Balance: ON
Interval 1 (R,G,B): 2 0 0
2: 0 0 -1
3: 0 0 -1
4: -1 0 -1
5: 0 0 0
6: 1 0 0
7: 0 0 -1
8: 0 1 -2
9: 0 2 -2
10: 0 2 -3Picture Options screen:
Colour Tone: Warm2
Aspect Ratio: Screen Fit for 1080i/1080p, according to source otherwise
Digital Noise Filter: Off
MPEG Noise Filter: Off
HDMI Black Level: depends on source, “Low” for video devices
Film Mode: Auto 1 or Auto 2 depending on content
Motion Plus: Custom, Blur Reduction: 10, Judder Reduction: 0 -
nightshadow
veterán
Sony 40HX703 review: [link]
-
nightshadow
veterán
Sajnos én pesszimistább vagyok ennél, mert mivel MO-on vagyunk, én szerintem az is meg fogja emelni az árakat, aki raktárról árul. Egy kis extra profit mindig jól jön. Egyébként ma egy gazdasági szakértő mondta (vagy a tv-ben, vagy a rádióban), hogy ha minden jól megy, akkor kb. 10 év (nem elírás) míg Görögország gazdaságilag talpra áll. Úgy látszik, nem csak mi vagyunk megáldva jó politikusokkal.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Kíváncsi vagyok, hogy a görög dráma befolyásolni fogja-e a tv árakat. Szerintem még egy pár nap és 280Ft fölött lesz az €uró.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz Milan86 #49789 üzenetére
Mikor bekapcsoltad először a tv-ét, akkor szerintem nem otthoni (home) módba tetted, hanem üzleti (shop) módba. A leírásba meg kell nézni, hogy hogy tudod visszarakni a tv-ét otthoni módba.
A shop mód lényege, hogy amikor a vásárlók elállítják a tv-ét az üzletben, akkor egy idő múlva visszaállítja a beálltásokat automatikusan alaphelyzetbe a tv. A te tévéd is szerintem ezért állítja vissza automatikusan a fényerőt.
-
nightshadow
veterán
válasz asimon78 #49758 üzenetére
„Amennyire tudom, az UPC-nél is abszolút használható”
Nálam UPC van, két külön ember hozta a set-top box-ot, s mindkettőtől megkérdeztem a DVB-C-én keresztüli használatot, de mindketten azt mondták, hogy a UPC-nél nem megoldható a set-top boksz nélküli vétel. Pár fórumon olvastam, hogy jó pár ember használja a tv-ét a DVB-C-én keresztül, de egyik se UPC-s volt.
-
nightshadow
veterán
válasz Liberator #49702 üzenetére
Már most is vannak HD csomagok, amire elő lehet fizetni. De ha az ember beszél angolul, és maximálisan ki tudja használni az internet adta kereteket (lásd mkv), s még egy mediaplayere is van, akkor már most is ki lehet használni a Full HD-ét. Legalábbis szerintem. Viszont ha arra gondoltál, hogy mikor lesz HD mondjuk a tv2, vagy az RTL, akkor arra még várni kell.
-
nightshadow
veterán
válasz Henry06 #49696 üzenetére
„nem egy agyon világított helyiségben kéne nézned, normális fényviszonyok között sokkal szebbek a plazmák képe, még a színeik is.”
Ez lehet, csak ki vesz úgy mondjuk egy 200k-ás tv-ét, hogy a boltban nem tetszik a képe, de nem baj, majd otthon biztos jó lesz. S ha még sem, akkor mi van?
-
nightshadow
veterán
válasz Milan86 #49656 üzenetére
„Full hd lcd-t , legalább 81 cm legyen és 6 msnél ne legyen több mert játékra is fog kelleni számítógépről.”
LCD tv-nél nem a képernyő válaszideje számít, hanem az input lag. A tv-be megérkező jel, és annak a képernyőn való megjelenése közti idő az input lag, milliszekundumba mérendő. Nem egyenlő a képernyő válaszidejével. (Erre jó példa, hogy a Sony tv-ék mind a mai napig 8ms-ak. Ennek ellenére a Sony W4000-nek volt a legkisebb inputlag-je, amit szerintem a mai napig nem döntöttek meg.) Az input lag-et szinte egyik gyártó se adja meg, csak amikor leteszteli valamelyik tesztmagazin, akkor szokták megmérni, pedig ha monitornak (játékra, FPS-re) akarjuk használni, akkor ez az egyik legfontosabb adat.
Input lag mérése: elindítanak egy stopperórát, melyet rákötnek egy CRT és egy LCD monitorra. Lefényképezik, s a két számláló közti különbség az LCD monitor input lagje. Még egyszer, ez nem a készülék válaszideje.Csakhogy a gyakorlatban is érzékeltessem, hogy miről beszélek: itt van egy teszt a Samsung 46B7000-ről: [link]
Ebből idéznék egy mondatot: „Sajnos Samsung hagyomány, hogy a tévé input lag-ja elég nagy (70 ms bekapcsolt játék módban), így fps játékokhoz ez a tévé sem a legjobb választás.” Pedig a tv válaszideje, ha jól tudom 4 vagy 6 ms körül van. Tehát a lényeg, hogy nem a válaszidő számit, hanem az input lag.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz Andretb #49657 üzenetére
Nekem ennél egy picivel kisebb a szobám, ahol jelenleg egy 55 cm-es CRT tv-ém van. Pár napra kölcsön kaptam egy 32”-es LG LCD-t. Először nagynak tűnt az 55 cm-es tv után. 2-3 nap múlva, mikor a szemem megszokta, a 32”-es is már kicsinek tünt. Úgy-hogy számomra nem kérdés, hogy a 37”-es a jó méret, sőt még a 40”-es se nagy.
-
nightshadow
veterán
-
nightshadow
veterán
válasz Imrelee #49625 üzenetére
Ár/érték arányban a Samsung LE-40B650 a legjobb jelenleg. A probléma csak az, hogy kifutó típus, s emiatt egyre kevesebb helyen lehet kapni. Az utód az LE-40C650. Ez viszont drágább, mert új típus. Érdemes lehet még megnézni a Sony KDL-40EX500-at. Erről itt egy magyarnyelvű teszt: [link]
-
nightshadow
veterán
válasz aramis00 #49322 üzenetére
Az LCD-ék képméretét itt össze tudod hasonlítani: [link]
A tavalyi modelleknél már nem várható áresés, mert szép lassan eltűnnek a boltokból, pl. B650 állítólag már csak pár helyen van, mert már ki jött az utódja, a C650. Árak szempontjából szerintem a november-december a legideálisabb időpont tv-ét vásárolni. A B650 nyitóára tavaly tavasszal 300k körül volt, év végére leesett 200k körülire. Most tavasszal már megjelentek az idei modellek (lásd. Samsung, Sony stb.). Ezeknek is az év végére jelentősen lemegy az áruk. Ez minden évben így van. -
nightshadow
veterán
válasz gabor1000 #49220 üzenetére
Szerintem jelenleg ár/értéket figyelembe véve a B650 a best buy. Én elég sok tesztet végigolvastam, én nem tudok másik tv-ről, ami a B650 áráért jobb tv lenne. Egyedül a fényes, tükröződő képernyőt tudom negatívumként említeni, ha nagyon világos a lakás. A Sony is jó, de az viszont drágább. Ami most kijött EX500-as, most már vagy 3 teszt is kijött róla, szinte csak jót írnak. (Ebből az egyik magyarnyelvű egyébként.) Így nálam harmadik a 7404/8404. Ha szinte csak analóg kábeltévét néz az ember, akkor viszont a Philips ajánlott. Tehát nálam a sorrend: 1. Samsung B650 2.Sony EX500 vagy W5500 3.Philips 7404/8404
Hangsúlyozom, hogy ez az én szubjektív véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz TayRol #49218 üzenetére
"de szvsz az araert jo tv"
A teszt szerint a fekete az szürke, a backlightot nem lehet manuálisan állítani, nem éles a kép, gyors mozgásoknál látható ghosting, viszont szépek a színei, és jók a betekintési szögek. Mindezt kb. 160k-ért. Hát, nem tudom, hogy jó vétel-e. Szerintem akkor inkább a B550, és az 10k-val olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz c41r0^ #49106 üzenetére
„nem akarom előhozni megint a Samu panelmizériát, de amit tesztelni küldenek, az mind S-PVA, ehhez képest a valóságban az a panel kb. 30%-ban fordul elő, és ehhez mérik a többi TV-t is... nem túl jó az összehasonlítási alap”
Ez a 30%-os adat honnan van, mert nekem ez ilyen hasraütésszerűnek hangzik. Másrészt azt honnan lehet tudni, hogy mindegyik Samsung, amit tesztelnek, az mind S-PVA panelos?
-
nightshadow
veterán
Itt van ez a teszt a Philips 8404-ről. Egy mondatot idéznék belőle:
„So to keep things as simple as possible, let me just sum everything up by saying that while the 42PFL8404's pictures are good - provided you're careful with some of the processing settings - they're not quite good enough to earn the TV a coveted 9 or 10 for picture quality when considered against the best Samsung and Sony have to offer for the same sort of money.”
„Csak hogy egyszerűen tartsuk a dolgokat, had összegezem úgy, hogy míg a 42PFL8404 képe az jó -hogyha odafigyelsz egy pár beállításra-, annyira viszont nem hogy a tv megkapja a 9-est vagy a 10-est képminőségre, főleg ha figyelembe vesszük e tekintetben a legjobb Samsung és Sony kínálatát hasonló pénzért.”
forrás: [link]
-
nightshadow
veterán
Korábban már volt erről szó. Akkor is azt írtam, hogy én nehezen tudom elképzelni, ugyanis a Samsungnak nem hinném, hogy érdeke lenne. Neki az az érdeke, hogy ha kell a dts, akkor cserélj tv-ét. Mint írtam korábban, ugyanez volt a WD HD TV elsőgenerációs készülékével, amelyik szintén nem tudta a dts-t. Akinek volt ilyen, azok közül mindenki várta a softwares update-et. Végül software update helyett a WD inkább kiadott egy második generációs lejátszót (nem a Live-ra gondolok, hanem a GEN2-re). Erre a WD fórum szerint az emberek sorra adták el az elsőgenerációs készüléket, hogy megvegyék a dts-es változatot. Így működik a fogyasztói társadalom.
-
nightshadow
veterán
A végén csak kiderül, hogy semmi baja a tévéteknek.
-
nightshadow
veterán
Az nem lehet, hogy az egyik firmware frissítés okozta a hibát? Ez csak azért jutott eszembe, mert pár hónapja, mikor kijött a WD TV Live, akkor egy gyári hibás firmware jó sok készüléket hazavágott.
De srácok, itt valami nagyon nincs rendben. El tudjátok képzelni, hogy mindegyikőtöknek gyári hibás a tv-je? Szerintem a lottó ötösre nagyobb az esély, mint erre.[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Nekem nem tisztem, hogy megvédjem hcs57 fórumtársat, de szerintem nem adott okot, hogy így neki menj. Nyílván neki is, úgy mint nekem is így elsőre hihetetlennek hangzik, ami nem jelenti azt, hogy nem igaz. Számomra csak az a furcsa, hogy írod, hogy a Philips magyarországi szervize még nem látott ilyen hibát, ez az első ami be lett jelentve ezzel a gonddal. Itt a fórumban meg talán nektek hármatoknak van ilyen tv-je, s kiderül, hogy mind a három hibás. Nekem, csak ez a furcsa, itt mintha lenne valami ellentmondás, hogy akkor nem is ritka hiba. Hangsúlyozom még egyszer, hogy ez nem jelenti azt, hogy nem igaz.
-
-
nightshadow
veterán
válasz Atteszka007 #48835 üzenetére
-
nightshadow
veterán
válasz runner 125 #48812 üzenetére
Ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásom, akkor én nem mentem oda az eladóhoz, hanem fültanúja voltam a dolgoknak. Pont azt írtam, hogy nincs értelme a bolti eladókra hallgatni, mert mindig azt mondják, ami az üzleti érdekeiknek megfelel.
-
nightshadow
veterán
„Saturnban, is azt mondták hogy a Philips (7404,8404) a nyerő képminőségben”
Amikor én voltam tavaly a budaörsi Electroworldben, akkor meg mindenki, aki odament az eladóhoz, akinek nem voltak konkrét elképzelései vagy bizonytalan volt, annak mind a Sharpokat ajánlották, hogy képminőségben az a legjobb. Úgy hogy én erre olyan sokat nem adnék. Mindig annak van a legjobb képe, ami üzleti érdekükben áll. Ha a Sharpokat kell kipucolni a raktárból, akkor annak, ha Philipset, akkor annak.
-
nightshadow
veterán
válasz ORCA58 #48737 üzenetére
Én félig megértem az aggályodat a panel mizériával kapcsolatban. Egy dolgot viszont nem értek, mégpedig azt, hogy akkor miért ragaszkodsz a Samsunghoz? Ha én úgy érzem, hogy engem valahol át akarnak vágni, akkor oda nem megyek. Ott van a Sony, a Philips, az LG, a Toshiba, a JVC, csak hogy pár világmárkát említsek. Ezekkel mi a baj? Mert én ezekkel kapcsolatban még nem olvastam panellottóról.
-
nightshadow
veterán
Cifu-ék letesztelték a Sony EX500-at: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz TayRol #48538 üzenetére
Ez a 15 év nekem nagyon elméletinek tűnik, ami papíron persze levezethető. Csak hát ott a gyakorlat. A Samsung monitorom 2 év után adta meg magát, két unokatestvéremnek meg most ment tönkre a mosógépük szinte egy időben, pedig 2-3 éves volt mindkettő, ráadásul az egyik 200k volt. Bezzeg a mi Hajdú mosógépünk, meg Videoton tv-énk 15 év után lett kicserélve úgy, hogy szerelőt nem látott. Ezek a mai „tartós” fogyasztási cikkek szerintem nem úgy vannak megcsinálva, hogy kibírjanak ennyi időt. Szembe menne a fogyasztói társadalom logikájával. Ezért nehezen tudom elképzelni, hogy a ma megvásárolt LCD-k többsége 15 évet kibírjon. A másik, hogy a 70-80-as évekhez képest iszonyatosan felgyorsult a technikai fejlődés. Ma egy 3-4 éve vásárolt LCD elavultnak számit minden tekintetben.
-
nightshadow
veterán
válasz runner 125 #48185 üzenetére
Sajnos a 3 év garancia se garancia semmire, mivel nem Európában vagyunk, hanem Magyarországon. Az én Samsung monitoromra is hivatalos 3 éves garancia volt, mégse úgy kaptam vissza, mint a hiba előtt volt az alkatrész trükközés miatt. Ha érdekel bővebben, akkor ajánlom figyelmedbe a #47578-as írásomat.
-
nightshadow
veterán
válasz rayoliviero #48172 üzenetére
Akkor szerencséd van, mert nekem a Samsung monitorom adta fel 2 év után...
-
nightshadow
veterán
válasz balhamster #48101 üzenetére
Itt van két szakcikk, ami érthetően elmagyarázza a 100Hz-et és a 24p-ét. Egyébként a 100Hz-et a gyors jeleneteknél tapasztalható elmosódásra találták ki akciófilm és sport esetén. Hátránya a „brazil szappanopera” effekt és az artefact. Van akit ez kevésbé zavar, mint az elmosódás. Részletesebben a cikkben.
-
nightshadow
veterán
válasz balhamster #48098 üzenetére
Ez a „brazil szappanopera” effekt, amit a 100 Hz okoz. Ha kikapcsolod a 100 Hz-et, akkor megszűnik. Viszont akkor meg gyors mozgásoknál kicsit elmosódott lesz a kép.
-
nightshadow
veterán
válasz Hedgehanter #48020 üzenetére
Akkor amit vettél az refurbished készülék volt? Azért volt ilyen olcsó?
-
nightshadow
veterán
válasz Hedgehanter #48001 üzenetére
hol vetted?
-
nightshadow
veterán
A tesztelők szerint nem:
"A National Geographic HD-t és az Eurosport HD-t tudtuk megnézni az UPC Digitális szolgáltatásán, és megint csak azt tudjuk mondani, hogy ezeket a TV-ket erre találták ki. A részletgazdaság összehasonlíthatatlan az SD adókéval, a képminőség hibátlan. Viszont az összes HD adónál (1080i jelnél), oldalirányú mozgásnál zavaró szaggatást észleltünk, mintha a deinterlacer küzdene a mozgás kompenzációjával. Később ugyanezen adókat egy Samsung 52A659-es TV-n nézve a hiba eltűnt, tehát biztosra vehető, hogy a Sony deinterlacere nem tud megbirkózni a feladattal, és ez bizony elég súlyos hiba.
Szerk: később alkalmunk nyílt kipróbálni egy E4000-es sorozatú Sony LCD-n is a külső váltottsoros 1080-as adás megjelenítését és hasonló anomáliákat tapasztaltunk, mint a W4000-es esetében, tehát egyértelműen a Sony elektronikája felelős a hibáért."forrás: [link]
-
nightshadow
veterán
A W4000 utódja a W5500. Ez mindenben jobb, mint a W4000, kivéve a 10 bites panelt, meg az input laget, viszont a W5500 az 100 Hz-es meg Bravia Engine 3-as. Míg ugye a W4000 csak Bravia Engine 2-es. A 8 vs. 10 bit itt a fórumon már ki lett tárgyalva, s az lett a vége, hogy sok értelme nincsen, ugyanis a forrásanyag (tv adás, DVD, Blu-Ray) mind 8 bites. Spéci teszt DVD-én léteznek tesztábrák, ott állítólag lehet látni a különbséget a kettő között, de egymás mellett filmes anyagot nézve nem látni a különbséget. A W5500 jelenleg 225k újonnan. Egyébként a 100 Hz hiánya miatt a W4000 inkább a 2009-es 40V5500 van párba, ami jelenleg 185k.
Ami 2008-ban még csak a középkategóriában létezett, az leszivárgott a belépőszintre, mint pl. a 100 Hz, Live Colour stb.. Plusz megjelentek új szolgáltatások, amik 2008-ban még nem voltak. Internetes widgetek (You Tube, stb.), DLNA, stb. Ilyen belépőszintű tv jelenleg a KDL-EX500-as, ami jelenleg 230k körül van (Ez tekinthető gyakorlatilag a W5500-as utódjának). Ez alatt már csak az EX400-as és EX300-as található. Mivel az EX500 csak pár hetes modell, a jelenlegi 230k-ás ára most még irreálisan magas. Ez novemberben bőven 200k alatt lesz.
Akkor még a konkurenciáról nem is beszéltünk. A Samsung 40B650 és 40B620 az input laget leszámítva mindenben jobb a W4000-nél. Ezek újonnan 200k és 185k-ba kerülnek. Akárhogy nézzük, 130-140k-nál többet nem nagyon ér használtan a W4000-es szerintem. Főleg, hogyha egy új 40W4000-et még lehet kapni a hivatalos Sony centerben 210k-ért 3 éves garival: [link]Ui: Szerintem még a 210k is sok az újért, ha a neten a W5500 225k, a B650 meg 200k. Természetesen ez csak az én véleményem. Nem kötelező egyet érteni.
-
nightshadow
veterán
Sony KDL-40EX503 expert review: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz guriga1234 #47786 üzenetére
A Toyota a gépkocsi gyártásban a világelső. A neve egybeforrt a minőséggel. Nem engedheti meg magának, hogy beragadjanak a gázpedáljai. Mégis megtörtént. Több millió gépkocsi visszahívására kényszerült. Pedig biztos nem 1 ember és nem 5 percig tesztelte. Amit mondani akarok, hogy a hiba becsúszásának egy cég nagyságához az égadta világon semmi köze nincs. Ezt azért nem nehéz belátni.
-
nightshadow
veterán
válasz guriga1234 #47782 üzenetére
Hát azért a maga területén a WD se egy kis név.
-
nightshadow
veterán
válasz guriga1234 #47777 üzenetére
Azért mert felkerül a hivatalos oldalra, az még nem garancia semmire. Pár hónapja a WD TV Live oldalára felrakták az új hivatalos firmware-t, s kiderült hogy hibás s pár óra múlva le is szedték a felhasználók visszajelzésére, de közben több ezer készülék tönkrement, s az emberek vitték vissza kicserélni. Később a WD is elismerte a hibát, s elnézést kért. [link]
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz Luissimo #47721 üzenetére
lesz a b650-re is olyan firmver ez tuti, hamarosan...
Hát nem tudom, szerintem optimista vagy ez ügyben. A Samsungnak nem hinném, hogy érdeke lenne. Neki az az érdeke, hogy ha kell a dts, akkor cserélj tv-ét. Ugyanez volt a WD HD TV elsőgenerációs készülékével, amelyik szintén nem tudta a dts-t. Akinek volt ilyen, azok közül mindenki várta a softwares update-et. Végül software update helyett a WD inkább kiadott egy második generációs lejátszót (nem a Live-ra gondolok, hanem a GEN2-re). Erre mit ad isten, a fórum szerint az emberek sorra adják el az elsőgenerációs készüléket, hogy megvegyék a dts-es változatot. A fogyasztói társadalom már csak így működik.
-
nightshadow
veterán
Márciusban érkezik Magyarországra a 3D-s tévé [link]
-
nightshadow
veterán
válasz adriankoooo #47658 üzenetére
Én szkeptikus vagyok egyelőre a 3D-vel kapcsolatban, pontosabban a MO-i elterjedésével. Mert ugye nálunk még a legális HD-s tartalom sincs sehol. Nem sok ember engedheti meg magának a 7000-8000 Ft/film-es kéklemez árat. A HD-és set-top boksz se nagyon éri még meg azért a pár csatornaért. ( Az internetes letöltéseket most hagyjuk.)
A 3D-nél meg ugye szükséges egy 3D-és tv (1800 angol font kb. 552k), 3D-és szemüveg (darabja 100 angol font kb. 31k), egy 3D-és Blu-Ray Playerre (300 angol font kb. 92k) és természetesen 3D-és Blu-Ray lemezre (melynek darabja 50 angol font az az kb. 15k/lemez). Összesen ez kb. 700k, de mivel Magyarországon vagyunk, közelebb lesz az az 1 millához, és akkor már csak a 15k-ás lemezeket kell gyűjteni. Hát mit ne mondjak, van egy tippem, hogy ez itthon nem mostanába lesz tömegcikk.[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
Én úgy tudom, hogy a billion a milliárd. A trillióról ezt találtam: „A trillió a legtöbb nyelven milliárdszor milliárdot jelent: 10 a 18-on. Kiírva 1 000 000 000 000 000 000 (egytrillió). Angol nyelvterületen, Oroszországban, Braziliában, Törökországban és Görögországban a trillió alatt ezerszer milliárdot, azaz 10 a 12-ent értenek (ami a magyar billiónak felel meg).”
Egyébként mit szólsz a 2010-es Philips HDTV választékhoz, amit a #47639-es hozzászólásomhoz linkeltem? Mert tudom, hogy neked a kedvenced a Philips. Van olyan, amelyik megfogott?
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz romulan #47649 üzenetére
Az egyik 2010-es Philipshez azt írják, hogy 4 trillió szint képes megjeleníteni. Ennyi szín szerintem nincs is. De ha igaz az az adat amit írtál, hogy az emberi szem 4 millió szint képes érzékelni, akkor mi értelme a 4 trilliónak. (Egyébként így hirtelen azt se tudom, hogy ebbe hány nulla van ).
-
nightshadow
veterán
-
nightshadow
veterán
-
nightshadow
veterán
A fő változás, hogy az extrák gyakorlatilag bekerültek a belépő szintű modellekbe. Ugye tavaly pl. a 100 Hz először a W sorozatba jelent meg, s előtte volt még sorrendben visszafelé a V, S, P sorozat. A Bravia Engine 3 a V sorozatba került bele először. Tavaly a Sonynak nem volt LED-es tv-je, tavaly előtt ami volt, az meg a csúcs X sorozatba kapott helyett (igaz az Full LED volt, nem Edge LED).
Idén viszont az EX sorozat képviseli a belépőszintet s már rögtön a második készülékbe, az EX400 után az EX500-ba benne van a 100Hz, a Bravia Engine 3, s a következő EX600 és EX700 már Edge LED-es.
Egyébként az idei CES-t elnézve a 3D-én kívül olyan nagy újdonságra nem emlékszem, hogy láttam volna. Szerintem ezek a tv-k műszaki értelemben már úgy nagyjából elérték azt a műszaki színvonalat, ahol fölfele már csak kis lépéseket lehet tenni. Ugye a statikus kontraszt az ha jól tudom már pár éve stagnál, a dinamikus ami évről évre növekszik. A 100 Hz után még lehet ugye 200 Hz, sőt mintha láttam volna már 600 Hz-es tv-ét is. Lehet még a widgetek számát növelni. Meg lassan a LED leváltja a CCFL-t. De olyan nagy forradalmi újdonságot a 3D-én kívül majd az OLED és talán a Lézer tv ami jelenthet.
Egyébként ami eddig megjelent a Samsung C650-ről, az is inkább egy ráncfelvarrott B650, mint egy új készülék. Persze lehet hogy rosszul látom a dolgokat. -
nightshadow
veterán
Megjelent az első expert review a Sony EX700-ról: [link]
-
nightshadow
veterán
Sony KDL-52NX800 video review: [link]
-
nightshadow
veterán
Philips 2010 TV range [link]
-
nightshadow
veterán
válasz PLaci58 #47596 üzenetére
„Tényleg örvendetes, hogy a netes boltok minden szó nélkül visszaveszik a "nem hibás" termékeket is. Csak ezek a boltok újra csomagolják és újra eladják. Ezt sajnos egyéb boltok is gyakran megteszik.”
Ez nagyon érdekelne, hogy ezt hogy lehet elkerülni, hogy használt vagy refurbished tv-ét kapjak egy új áráért? Mert szerintem sehogy.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz Bashir #47594 üzenetére
A legjobb nyílván a Bravia Engine 3 és a 100Hz együtt. De ha ez így túl drága, akkor a Bravia Engine 3 az ami fontosabb, mert ez a képfeldolgozó egység, ami felel a kontrasztért, a színekért s a kép részletességéért. A 100Hz meg gyors mozgásoknál (akciófilm, sport) a homályosságot csökkenti.
-
nightshadow
veterán
-
nightshadow
veterán
A tegnap szóba került garanciával kapcsolatban szeretném megosztani a saját élményemet. Igaz nem LCD tv-vel, hanem LCD monitorral kapcsolatban. Ezért és a hozzászólás hosszáért előre is elnézést kérek, de talán érdekel egy-két embert.
Vettem egy Samsung 931C típusú monitort személyesen egy számítástechnikai szaküzletben (nem webshop, de interneten is lehet rendelni náluk), bontatlan, hivatalos 3 éves, 3 nyelvű (CZ, SK, HU) Samsung Magyarország garanciával. 2,5 év múlva egyik nap bekapcsoltam, s hófehéren világított, még az OSD menü se jelent meg rajta. Garanciálisan megjavítattam a hivatalos Samsung szervizben. 5 nap múlva mehettem érte, s azt mondták, hogy maga az LCD panelt kellet kicserélni, az ment tönkre.
Filmnézésnél, meg játéknál nem olyan jó a kép, mint volt a javítás előtt. Valahogy nem olyan tiszta, meg a mozgás a filmben is valahogy más. A HD se olyan szép, mint volt. Ez a monitor kb. 2,5 éve amikor megvettem, a MM-ban 100k volt. Én 74k-ért vettem meg. Ez egy díjat nyert típus, 2006-ban ezt a típust használták a World Cyber Games-en, a matrica is rajta van a sarokban. Direkt kerestem egy jó minőségű játékos monitort. Ekkor egy átlagos 19”-es Samsung irodai monitor 40-50k volt.
Feltettem a kérdést a nagy monitor topicban, hogy lehetséges-e, hogy mondjuk a szervizben nem volt ehhez a típushoz panel, és egy „gyengébb” irodai 19”-es Samsung monitor paneljét rakták bele, ami nem 2ms-os, gyengébb színvisszaadásra és kontrasztra képes. Ha lehetséges, akkor nem tudom mit csináljak, mert bizonyítani nem tudom. A családban többeket is megkérdeztem, de ők nem látják a különbséget, mert nem ők ültek a monitorral szemben az elmúlt 2,5 évben minden nap.A fórumon pár nap múlva ezt a választ kaptam egy olyan embertől, aki ért hozzá:
„Szia,Biztosan kisebb válaszidejű panelt raktak bele mert a samsungokba jó szinte mindegyik LTM190EX.......-es 16MS ig,és az után húzás ez miatt van. Vagy csak könnyítettek a panelon ,kiment a "A bztije cseréltek pár smd kondit +ohm tekercset és már jó is lenne, ha lenne jó. Ha akarod meg mondom pontosan milyen panel kell bele…..
Szia. Ilyen panel való bele, ami nagyon ritka darab.LTM190EX-L34 : 300 nit, 2 ms, 1000:1”Én 99%-ban meg vagyok győződve arról, hogy egy gyengébb panelt szereltek bele. Persze ezt semmilyen módon bizonyítani nem tudom, ezért nem is mentem vissza reklamálni. Így egy jó 75k-ás játékos monitor helyett van egy jó 40k-ás irodai monitorom. Mindez úgy, hogy hivatalos boltban vettem, hivatalos garanciával, s hivatalos Samsung szervizbe javítattam. Ennél hivatalosabb nem is lehetne. Éppen ezért elnézést kérek azoktól, akik itt különféle jogszabályokat idéznek ide be, meg hivatkoznak, hogy az EU így, meg az EU úgy, de azok nem ebben az országban élnek. Már többször írtam itt, hogy ebben az országban a másik átb@sszása nemzeti sport. Én ezt látom az élet minden területén. Pl. a kocsikból kiszerelik a szervizben a jó alkatrészt használtra stb., a példák a végtelenségig sorolhatók.
Ezek után, aki elviszi a tv-jét javítani hasonló problémával, mi a garancia arra, hogy a megfelelő alkatrészt szerelik be, s nem egy gyengébb minőségűt, vagy nem cserélnek-e ki valamit egy rosszabbra, mert kell az alkatrész. Szerintem a szerencsén múlik az egész. A legszerencsésebb, ha nem döglik be a tv egyáltalán. Ha mégis, akkor utána az számít, hogy kivel kerül szembe az ember, mert ha át akarnak b@szni, akkor átfognak. Hivatalos garjegy vagy jogszabály ide, vagy oda. Persze mehetnék a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez, de ahhoz olyan alkat is kell. Nekem nem hiányzik egy több hónapos utánajárás, s amilyen szerencsém van még az eljárás költségét is a nyakamba varrják. Inkább tudomásul veszem a helyzetet, s majd veszek egy újat.Arra viszont kíváncsi lennék, ha valaki így járna mondjuk egy 200-300k-ás tv-vel, hogy az mit csinálna? Mert ezek után lehet itt lobogtatni a garancia papírt, hogy most hivatalos háromnyelvű, vagy spéci „félhivatalos” tizenhárom plusz eszperantó, meg nézni a színét, hogy most szürke a garjegy, vagy hupikék. Meg be lehet menni a Külügyminisztériumba kérni egy hivatalos díszkiadású példányt a 2004-es EU szerződésről, s felolvasó estet tartani, hogy ki tud szebbeket idézni belőle. Ezt mind lehet, csak szerintem teljesen felesleges.
-
nightshadow
veterán
válasz Khelben #47347 üzenetére
Én DVD-vel néztem, s egyszerűen borzalmas volt a képminőség, a mozgás megjelenítése problémát okozott neki. Nálam a nézhetetlen kategóriát képviselte. Szerintem meg fogod bánni, ha megveszed. A B550-nek sokkal szebb a képe. Ha mindenképp Sony-t akarsz, akkor szerintem a V5500-at nézd meg, az kb. 183k jelenleg.
-
nightshadow
veterán
Már lehet kapni a W5500 utódának tekinthető (legalábbis a tudás alapján) a KDL-40EX500-at, ami ugyanannyiba kerül mint a W5500. A probléma csak az, hogy annyira új, hogy gyakorlati tudásról még nem sokat tudni, de hamarosan megjelennek az első tesztek. Lehet, hogy érdemes megvárni.
-
nightshadow
veterán
-
nightshadow
veterán
Rosszul tudom, hogy csak az 1080p nevezhető Full HD-nak. Ilyen tv adás meg ha jól tudom, nemhogy az m2, de még az USA-ban sincs. Ott is vagy 720p-ben vagy 1080i-ben adnak a csatornák. S ráadásul olvastam arról egy külföldi fórumon, ahol arról folyt a vita, hogy melyiknek van szebb képe, s a többség a 720p-re szavazott az 1080i-vel szemben, de nyílván ez szubjektív.
-
nightshadow
veterán
válasz bandyta691 #47015 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe reks fórumtárs #45981 és #46049-es hozzászólását.
-
nightshadow
veterán
válasz nightshadow #46971 üzenetére
Input lag mérése: elindítanak egy stopperórát, melyet rákötnek egy CRT és egy LCD monitorra. Lefényképezik, s a két számláló közti különbség az LCD monitor input lagje. Még egyszer, ez nem a készülék válaszideje.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz tothbe #46969 üzenetére
A 2ms az a képernyő gyárilag megadott válaszideje (response time g to g). A 20 ms az a képernyő műszerekkel mért input lagje. Az input laget szinte egyik gyártó se adja meg, csak amikor leteszteli valamelyik tesztmagazin, akkor szokták megmérni, pedig ha monitornak (játékra, FPS-re) akarjuk használni, akkor ez az egyik legfontosabb adat. (A tv-be megérkező jel, és annak a képernyőn való megjelenése közti idő az input lag, milliszekundumba mérendő. Nem egyenlő a képernyő válaszidejével.) [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
nightshadow
veterán
Én olvastam erről több angol nyelvű tesztet, mikor még megjelent, s szinte mindegyik negatívumként hozta fel a „motion blur”-t. Mind az LE-600 és a 100Hz-es LE-700 esetében, s emiatt sport és akciófilm rajongóknak nem ajánlott.
Meg is találtam a korábbi hozzászólásomat, #38352:
„Hirtelen 3 tesztet találtam a Sharp LE700-ról. Egyik teszt se volt elájulva tőle, viszont mindhárom kiemelte a „motion blurt” nagy sebességű mozgásoknál. Főleg az egyik teszt összegzése tetszett:
„The lingering motion blur is a weakness, so sports fans and members of the Jason Statham fan-club might prefer an alternative that copes a little better with high-speed action.”
Magyarul sport- és Jason Statham filmrajongóknak inkább más alternatíva felé kéne nézni, ami jobban megbirkózik a nagy sebességű akcióval. (Azt már én teszem hozzá, hogy főleg ha az árát is figyelembe vesszük)"
teszt1: [link]
teszt2: [link]
teszt3: [link]Már csak az a kérdés, hogy melyik állítás igaz. Mindenesetre mind a 3 teszt a "motion blur" tekintetében ugyanazt állítja.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz adriankoooo #46824 üzenetére
A szlovák honlapon megjelent az ára, 850€ körül lesz. Mivel egy régióhoz tartozunk, talán ezt át lehet váltani, ami ugye kb. 230k. [link]
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat