Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csapos2

addikt

válasz CsizmaKo #412 üzenetére

Ahogy Before is írta az írásvetítőből a fresnelt fel tudod használni. A lámpát én nem ajánlanám - két okból sem - az egyik az, hogy meleg, sárgás fénye van, így nem lesz jó a színhűsége a vetített képnek. A másik, hogy rövid az élettartama.

Igen, a tripletet a vetítő elejébe kell tenned. Az enyém, így néz ki:
    [link] [link] [link]

Az, hogy tudod e mozgatni, csak akkor fontos, ha a vetítőd nem állandó helyen lesz. Ha viszont meg tudod oldani azt, hogy a vetítő és a vászon távolsága, és egymáshoz való viszonya nem változik, akkor nem kell, hogy állíthatós legyen. Elég egyszer belőni a képet.

Before:

A hotmirror az nem hőpajzs, bár lehet, hogy akként is üzemel.

Nem tudom, szerinted mi a hőpajzs - ki is fejthetnéd :) - de a hotmirror-nak a legjellemzőbb tulajdonsága az, hogy a fény azon tartományát, amelyik a hőt szállítja megszűri, míg a látható fény, szinte 100%-át átengedi. Képek róla:
    [link] [link]

A hőálló üveg sokkal kevésbé látja el ezt a feladatot, én is azt gondoltam az elején, hogy az is jó lesz, de nem a legjobb.

Azt, hogy a lámpa UV-protektoros, miből gondolod? Engem másként tájékoztattak - persze lehet, rosszul, aminek én örülnék a legjobban -, mégpedig, hogy nem az. Majdnem el is sírtam magam, mikor meghallottam. Na mondom, akkor még UV szűrőt is bogarászhatok. De, ha neked van igazad, igazán boldog leszek. :)

Neked ki mondta, hogy kell neki kondi is és mi célt szolgál?

Mindenfele látni a lámpa mellet, plussz írták is, hogy kell, mivel a hálózati feszültség nem elég stabil a lámpának. Ezáltal ismét az élettartamát növelhetjük, illetve közelíthetünk a maximumhoz. ( De, hangsúlyozom, nem értek hozzá, nekem mondták, hogy kell, a leírtak miatt, én nem vitáztam, vettem. :) )

Az írásvetítő fresnelt, nagyon egyszerűen szét lehet szedni - nekem csak azok vannak. A legjobb módszer, a sok közül. a sarokcsiszoló - másnéven, flex - használata, egy 1mm vastag fémvágó koronggal. Olyan csodásan lehet vele vágni, hogy magam is meglepődtem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés