- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
geekthink
csendes tag
válasz
csapos2 #1042 üzenetére
Köszi a linket, sokat segített!
A kisebbik szalagkábelt eddig nem is tudtam lecsatlakoztatni...
Ezek szerint ez egy 20 eres fpc kábel flip up type csatlakozóval, aminek a másik vége sajnos közvetlenül az lcd nyákjára van forrasztva. Ehhez kell majd valamilyen hosszabbítót vadásznom.
Így néz ki szétszedve: [link]Az lcd 14k volt amúgy. Rettentő sz*r, 170:1 a kontrasztaránya, de nem találtam jobbat. Mindenképpen 14"-es kellett, mert ez pont passzol a vetítőre - nem csak filmet akarok majd nézni rajta, nem akarom, hogy hiányozzanak a sarkok a képből..
Az írásvetítőt a vaterán vettem 18k-ért. (Pár nappal azelőtt még 12-ért árulta őket a srác. Több is van neki, németországból hozza be őket.) Elég jó darab, úgy van kialakítva, hogy a légáramlás hűti az üveglapot is, így kisseb hűtés is elég az lcd-nek. Két izzó van benne, egy mechanikus kapcsolóval lehet köztük váltani vetítés közben.
Szegeden árulja a srác, egy sportmotor hátsóülésén hoztam fel Pestre. Szerintem ez volt az első írásvetítő ami 200km/h-ás menetszélben utazottNem fogom szétszedni. Első próbálkozásra tűéles képet adott, jó lesz így. Oldalról fekete fotokartonnal fogom beborítani, hogy a szórt fény ne világítsa be a szobát.
A következő lépés egy dlp-s projektor lesz, amit megpróbálok led-es megvilágításúra átalakítani. Szerintetek lehetséges?
Egyre többb új, nagy fényerejű led jön ki:
[link]
[link]
[link]
Szeretnék oda eljutni a dologgal, hogy viszonylag költséghatékonyan tudjam használni folyamatosan, számítógépes megjelenítőként is.Jelenleg 3 21-es CRT-t használok 3 * 1280*1024-es felbontásban.
Munkához, általános használatra sokkal jobban használható mint akár egy 30"-os cinema display - szerintem. A filmekhez, pedig ott a projektor.Később ezt a felállást szeretném kiváltani egy darab széles, enyhén homorú vetítővászonnal, és három 1280*1024 felbontású dlp projektorral. Hatalmas előny a többmonitoros megoldáshoz képest, hogy nem választja szét a képet káva, egy hatalmas egybefüggő panorámakép lesz a végeredmény.
A multidisplay előnyei:
a desktopom: [link]
általános használat: [link]
munka közben (így néz ki nálam a flash): [link]
játékok (akit érdekel olvassa végig a cikket): [link]Ez az egész multidisplay őrület akkor hatalmasodott el rajtam végleg, amikor láttam a The Incredibles-nek ezt a jelenetét: [link]
Kell egy ilyen otthonra...Még egy agyament link búcsúzóul: [link]
-
matocohaj
csendes tag
válasz
csapos2 #1042 üzenetére
Húha, jól beindult a fórum
.
Még Ödönnek: hát igen a 30at énis sokalltam volna azért a régi batár projektorért, de azt láttam még működni azelőtt, és tudom, hogy semmi más baja nincsen. A felbontása nem volt egy bajnok, legalábbis a vetített egérkurzor marhanagy volt
.
domi007 : Annyira azért nem szoktam eltűnni
. Jó, egy picit, de sajnos nem szokott annyi időm lenni, mint nyáron
. De attólmég kutakodok, francia fórumokat mg mindig nzegetem és még mindig elég keveset értek belőle. Jót röhögnék,ha így tanulnék meg franciául vmicskét.
Ez már mindenkinek szól:
Azt ugye tudjátok, hogy az 1440x234-es felbontás egy kicsit átverés? Nekem legalábbis valahonnan az rémlik,hogy vízszintesen vannak egymás mellett az RGB képpontok, így a valós felbontás 480x234. Ha kicsi képátlót vetítenénk, akkor mondjuk nem olyan feltűnő, hogy nem túl nagy felbontású.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Küszöbön az androidos PC-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Borderlands 4
- Vallás
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Anime filmek és sorozatok
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Motoros topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2919
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest