Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• geekthink

csendes tag

válasz csapos2 #1042 üzenetére

Köszi a linket, sokat segített!

A kisebbik szalagkábelt eddig nem is tudtam lecsatlakoztatni...
    Ezek szerint ez egy 20 eres fpc kábel flip up type csatlakozóval, aminek a másik vége sajnos közvetlenül az lcd nyákjára van forrasztva. Ehhez kell majd valamilyen hosszabbítót vadásznom.
    Így néz ki szétszedve: [link]

Az lcd 14k volt amúgy. Rettentő sz*r, 170:1 a kontrasztaránya, de nem találtam jobbat. Mindenképpen 14"-es kellett, mert ez pont passzol a vetítőre - nem csak filmet akarok majd nézni rajta, nem akarom, hogy hiányozzanak a sarkok a képből..
    Az írásvetítőt a vaterán vettem 18k-ért. (Pár nappal azelőtt még 12-ért árulta őket a srác. Több is van neki, németországból hozza be őket.) Elég jó darab, úgy van kialakítva, hogy a légáramlás hűti az üveglapot is, így kisseb hűtés is elég az lcd-nek. Két izzó van benne, egy mechanikus kapcsolóval lehet köztük váltani vetítés közben.
    Szegeden árulja a srác, egy sportmotor hátsóülésén hoztam fel Pestre. Szerintem ez volt az első írásvetítő ami 200km/h-ás menetszélben utazott :D

Nem fogom szétszedni. Első próbálkozásra tűéles képet adott, jó lesz így. Oldalról fekete fotokartonnal fogom beborítani, hogy a szórt fény ne világítsa be a szobát.

A következő lépés egy dlp-s projektor lesz, amit megpróbálok led-es megvilágításúra átalakítani. Szerintetek lehetséges?
    Egyre többb új, nagy fényerejű led jön ki:
    [link]
    [link]
    [link]
    Szeretnék oda eljutni a dologgal, hogy viszonylag költséghatékonyan tudjam használni folyamatosan, számítógépes megjelenítőként is.

Jelenleg 3 21-es CRT-t használok 3 * 1280*1024-es felbontásban.
    Munkához, általános használatra sokkal jobban használható mint akár egy 30"-os cinema display - szerintem. A filmekhez, pedig ott a projektor.

Később ezt a felállást szeretném kiváltani egy darab széles, enyhén homorú vetítővászonnal, és három 1280*1024 felbontású dlp projektorral. Hatalmas előny a többmonitoros megoldáshoz képest, hogy nem választja szét a képet káva, egy hatalmas egybefüggő panorámakép lesz a végeredmény.

A multidisplay előnyei:
    a desktopom :) : [link]
    általános használat: [link]
    munka közben (így néz ki nálam a flash): [link]
    játékok (akit érdekel olvassa végig a cikket): [link]

Ez az egész multidisplay őrület akkor hatalmasodott el rajtam végleg, amikor láttam a The Incredibles-nek ezt a jelenetét: [link]
    Kell egy ilyen otthonra...

Még egy agyament link búcsúzóul: [link]

• matocohaj

csendes tag

Csapos, Te egylencsés írásvetítő lencsét építettél be, vagy szereztél egy tripletet?

A triplettel lehetne képméretet állítani? Mármint van olyan is, hogy varitriplet/variotriplet. Az mi a búbánat lehet? :)

• matocohaj

csendes tag

Húha, jól beindult a fórum :)) .

Még Ödönnek: hát igen a 30at énis sokalltam volna azért a régi batár projektorért, de azt láttam még működni azelőtt, és tudom, hogy semmi más baja nincsen. A felbontása nem volt egy bajnok, legalábbis a vetített egérkurzor marhanagy volt :D .

domi007 : Annyira azért nem szoktam eltűnni :P . Jó, egy picit, de sajnos nem szokott annyi időm lenni, mint nyáron :( . De attólmég kutakodok, francia fórumokat mg mindig nzegetem és még mindig elég keveset értek belőle. Jót röhögnék,ha így tanulnék meg franciául vmicskét.

Ez már mindenkinek szól:
    Azt ugye tudjátok, hogy az 1440x234-es felbontás egy kicsit átverés? Nekem legalábbis valahonnan az rémlik,hogy vízszintesen vannak egymás mellett az RGB képpontok, így a valós felbontás 480x234. Ha kicsi képátlót vetítenénk, akkor mondjuk nem olyan feltűnő, hogy nem túl nagy felbontású.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés