Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Frontiner #11796 üzenetére
Megpróbáltam egy kis képmanipulációval kiemelni a hibákat, de nem nagyon értem, milyen U-alakról beszélsz?
Bizonyos átmeneteket képez maga a JPEG-tömörítés is, amiről sejthető, hogy nem a TV-n van, csak itt a fotón látszik. Talán jobb lenne PNG-be áttenni, illetve az eredeti képminőséget legjobbra beállítani.
Alapvetően persze, ezek a kijelzők soha nem lesznek tökéletesen homogének.
-
Frontiner
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #11801 üzenetére
Helo!
Végülis nem is az "U" alak a fontos, de bejelöltem a képen. Ez ami szinte állandóan látszik.
Ettől jobb képet nem tudtam sajnos lőni róla, végül is nem is ez a lényeg, mert kijelzőcsere, sőt azóta már alaplap csere után is ugyanígy néz ki a tv. A szerelő is látja, nem is igazán látott még ilyet elmondása szerint.Hozzátette a háttérvilágítés sem csinálhat ilyet elvileg, de gyakorlatilag nem maradt más opció már. Esetleg valamelyik kábel cseréje? Vagy még max. a táp. Csinált egy videót is, amit továbbít az LG felé,aztán majd meglátjuk mi lesz. De ez akkor sem normális, főleg, hogy ezidáig ment rendesen.[ Szerkesztve ]
IPhone 15, AppleWatch SE, Airpods 2, MBA 13" 2015
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Frontiner #11802 üzenetére
A LED-ek elhasználódása is okozhat bizonyos elváltozásokat (hideg-meleg színárnyalatban is), valamint idővel a por lerakódása is megváltoztatja a fénytörési viszonyokat.
Egyrészt a lencse alatti por, másrészt a kijelzőrétegek közötti, illetve felületi por. A finom por áramlását a melegedés biztosítja természetes úton, a réseket kihasználva, hiszen ami meleg fent elszáll, alulról hideg levegő veszi át a helyét és így tovább.
Esetedben az alábbihoz hasonló konstrukciót kell elképzelni, de a tiédben 5 db függőleges LED-sorral. Még a fotódon keresztül is átjön halványan.
Mennyit üzemelt, a környezet porossága milyen fokú lehet? Arra gondolok, hogy vannak poros utcák stb.
[ Szerkesztve ]
-
Frontiner
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #11803 üzenetére
Hello!
Egy családi ház nappalijában, a falra szerelve használjuk tavaly május óta, egyátalán nem poros környezetben. Napi átlag 6 órát megy. És egyik napról a másikra tűnt fel ez a jelenség, mégcsak fokozatos romlás se jellemezte. IPhone 15, AppleWatch SE, Airpods 2, MBA 13" 2015
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Frontiner #11804 üzenetére
Az még éppen reális lenne, hogy ezalatt így elváltozott, de ez egy lassú folyamat értelemszerűen, ami sokáig legfeljebb nem tűnik fel, vagy valami átállítás miatt (feketeszint, dinamikus akármi beállítás), valamelyik opció vagy jelforrás változása kihozza.
Mindenesetre szerintem ki kellene dobni belőle a LED-sorokat, hátha javul valamit. Egyúttal ellenőrizni a diffúzorlap külső és belső oldalának porosodását is.
Sajnos a LED-ekkel való spórolás is okozhat egyenetlenséget, mert igyekeznek minél jobban ritkítani a sorokat, a növelt szögű fényszórást pedig a lencsékkel megoldani. Meg így persze nő az egy LED-re jutó teljesítmény / melegedés, hamarabb lepusztulhat.
#11805 pikar
Sejtettem egyébként, csak azért nem tudok hozzászólni, mert alaposabb vizsgálatot igénylő dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Frontiner
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #11806 üzenetére
Hello!
Sajnos (vagy sem) ezt soha nem fogjuk már megtudni, ugyanis ma felhívott az LG és felajánlották a csereutalványt.
Így elbúcsúzom a TV-től, pedig jó kis TV volt. Az utódja marad LG, valószínűleg egy 7es Nanocell lesz. IPhone 15, AppleWatch SE, Airpods 2, MBA 13" 2015
-
Misupapa
csendes tag
Sziasztok!
Panasonic TX-50DX700E tv-m fokozatosan feladta.
Először nem hagyta magát bekapcsolni a távirányítóval, inkább 13-at villogott a piros LED. Utána a tv bekapcsoló gombját hosszan nyomva, hajlandó volt elindulni. Két napig a távirányítóval is szépen működött, kivéve, amikor az Időjárás appot akartam elindítani. Akkor egy majdnem végtelen ciklusba került: csak villogtatta a zöld LED-jét sötét képernyő mellett. Innen is kihoztam valahogy, de ma reggelre már semmilyen életjelet nem ad. Nem világít az elején a LED, nem reagál sem a távirányítóra, sem saját bekapcsoló gombjára.
Javítható a tv? Hova vigyem? (A tv Békásmegyeren pihen.)
Axlrose32, javasolj valamit, kérlek!
Köszi
MisuMisu
-
LeonCL
csendes tag
Sziasztok!
Egy Samsung LE32R32B tévénél kérnék segítséget:
bekapcsolás után egy darabig jól működik, majd egyszer csak elnémul a hang. Teljesen változó, van, hogy 1-2 perc, van, hogy fél óráig is bírja.
A tippeket előre is köszönöm.
Üdv
Leon -
axlrose32
őstag
válasz Frontiner #11807 üzenetére
Ungibungicell legyen...
Ja nem az 2028-ban jön csak ki.
Komolyan ennyit számít egy parasztvakító "szófordulat"?
Mindenki tanulja meg, a nanoled, a nanocell nem azért van hogy neked jobb legyen, hanem azért mert a szart ha becsomagoljuk csillogós papírba, akkor már szaloncukornak is képzelheti a fogyasztó.
Tehát akinek esze van megveszi a méret tekintetében legolcsóbbat.
Akinek nincs annyi, az meg fizet a bűvös szavakért...nanocell...lesz.pom magam06703896891
-
Kovács86
tag
Ez a hiba (a függőleges kék/zöld csík a képernyő közepén):
...javítható?
Mi leget?
Hogyan/mennyi/megéri? ...?[ Szerkesztve ]
-
Kovács86
tag
...leget=lehet...
-
keritohi
csendes tag
Sziasztok. LG tv-ben a LED-ről lepotyogott prizmát/lencsét milyen ragasztóval célszerű visszaragasztani? Egy másik fórumon olvastam hogy mezei pillanatragasztóval nem a jó irányba sikerült a javítás.
Köszi -
Kispotter
tag
Sziasztok!
Thomson 43UC6306-hoz nincs ötlete valakinek honnan tudnék háttér világítást rendelni? Aliexpressen meghíusult sajnos.. Jó volna magyarországi webshop. Elegem van a kintiekből..
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Egy férfi bemegy az óvodába, és azt mondja: -jöttem a gyerekemért. -Hogy hívják? -Nem mindeggy?! Holnap úgyis visszahozom...
-
Kovács86
tag
válasz Kispotter #11817 üzenetére
Emlékeim szerint a Thomson (is már sajnos, mint sok régi gyártó) csak egy név, saját gyártása nincs. Valamelyik gyártó saját/más néven gyártott típusával megegyezik. ha azt megtalálod, szélesedik a lehetséges beszerzési forrás --nem kicsit--, mert az eredeti gyártó alkatrészeit is akkor megtalálod/be tudod építeni.
A tévedés jogát fenntartom.
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Szüleim Samsung ue43nu7022k LED TV-je elkezdett besötétedni. Először egy függőleges sávban, majd több sávban ,végül az egész beszürkült és a jobb alsó sarokban picit beolvadt a képernyőfólia is...
Ez alapján tudja esetleg valaki hogy mi lehet a hiba oka, és hogy orvosolható-e?
Köszönjük! -
Dr. Szilikát
őstag
válasz tonermagus #11820 üzenetére
Vizet nem kapott?
Úgy tűnik, LCD belső zárlatra utal, mint aki a Hulladékudvarba igyekszik. Hacsak nincs valakinél egy bontott kijelző.
[ Szerkesztve ]
-
cukorka85
csendes tag
Sziasztok! Van Egy Samsung 55 colos UHD tévém, 3 hónapja vettem. Jelenleg így néz ki. Van valami módszer amivel helyre jön vagy biztos szervíz??
-
cukorka85
csendes tag
Sziasztok. Segítséget kérnék. Köszönöm. [kép]
-
axlrose32
őstag
válasz Dr. Szilikát #11821 üzenetére
Butaságot ne légyszi!
UE43NU széria, élvilágítás, két fél ledsor, először a negyede majd a fele ég szarrá, sajnos a plexi (diffúzor) is megég és reped.
Menthető[ Szerkesztve ]
06703896891
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz axlrose32 #11830 üzenetére
Tudok arról is képzeld, még majdnem említettem is, de a kérdező függőleges sávokról beszélt, amiből nem egészen egyértelmű, hogy éles vonalú vagy "homályos" sávok (háttér).
A leírás alapján hasonló éles sávokra gondoltam, mint a másik esetben is (alább mutatom), ezért a másik gondolatot végül elvetettem.
Ha nem ilyen jellegű sávokról van szó, az legfeljebb félreértés, de nem butaság, úgyhogy próbáld megadni a tiszteletet a másik fórumozónak!
[ Szerkesztve ]
-
tonermagus
aktív tag
válasz axlrose32 #11830 üzenetére
Igen, sajnos nem említettem hogy HOMÁLYOS a szürke sáv...
Ez szerintetek olcsón javítható, vagy nem éri meg foglalkozni vele?
Pont azt produkálta ami leírtál, elmondásuk szerint szépen fokozatosan égett ki, és a végén a plexi is megolvad egy kis helyen... Egyébként mitől lehet? -
Lackooo84
nagyúr
válasz tonermagus #11832 üzenetére
Inkább hívd fel axelt (a száma az aláírásában), előbb választ és sokkal több infot kapsz...
The Truth is out there...
-
aronpapa
tag
Sziasztok!
A vasárnapi vihar óta egyik HDMI csatin sem megy jel a tv-be egyik eszközömről sem (STB, Media Box).
Túlfeszültség és villámvédelemmel ellátott elosztóval használom mindet.Ha rákötöm a laptopomat, az viszont felismeri a TV-t, de képet ezzel sem látok.
Kábelt cseréltem, azzal nincs gond.
USB kábelen vinyóról kifogástalanul játszik le mindent.
2 hónapos HISENSE U8QF az alany.Van valakinek ötlete, mi lehet a hiba oka?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz aronpapa #11834 üzenetére
A HDMI-kábelben egy külön érpár (I2C busz) van azonosításra, illetve a HDCP titkosítási kulcsok is ezen közlekednek, amellett 3 érpár adatátvitel és 1 érpár órajel.
Nincs külön hangcsatorna, a videóval közös adatfolyamban halad az is, három érpár "csak" a sávszélesség növelését szolgálja, azaz nem "külön dolgok" mennek rajtuk.
Ebből belátható, ha túlfeszültség hatására bármelyik érpár bemenete sérül, a kapcsolat létrejöhet mondjuk a hibátlan I2C buszon, de az adatátvitel már nem feltétlenül. Még olyan is előfordul, hogy csökkent (SD) minőségre vált, de inkább jó nagy sötétség az eredmény.
Tehát alapvetően az alaplap sérülése, javíthatósága pedig néha így, néha úgy, ezt már esete válogatja. De nem árt azért a jelforrásokat is ellenőrizni a biztonság / kizárás kedvéért, egy jó kijelzővel.
[ Szerkesztve ]
-
aronpapa
tag
válasz Dr. Szilikát #11836 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
A koax a modembe megy, onnan kábel a set top box-ba, az meg HDMI-n a tv.be.
Nincs lehetőségem ennél az elosztónál a koax kábel védelmére -
Dr. Szilikát
őstag
válasz aronpapa #11837 üzenetére
Sajnos ez elég veszélyes, mert a központi antenna és a hálózati föld között előálló feszültségkülönbség (ami egyébként is van, illetve szokott lenni, csak kevesebb és más okból), villámlás induktív hatására akkorát ugorhat, hogy ott bármi lehetséges, intenzitástól függően.
Ezzel szemben a kábeltévé direkt galvanikus összekötése a védővezetővel megtörténik azokban a TV-kben is (belül), amelyek földeléses hálózati dugóval szereltek gyárilag, azaz földeléses rendszerűek, hogy így mondjam. Tehát amúgy teljesen normális és megszokott dolog. Ha nem a TV-ben, akkor azon kívül célszerű ezt megoldani. Már csak azért is, mert itt a TV-be dugott antenna viszonyát említettem a példa kedvéért, külön box ezen kívül esik.
Az említett feszültségkülönbség így áthidalható, rövidre zárható, utána persze ismét csak intenzitás kérdése, hogy ez mit véd ki, de elég sok problémát kivédhet és főleg az alaplapot. Tápegység meg könnyebben javítható általában, amit a védett elosztó igyekszik ugyan megkímélni, de annak is vannak korlátai.
-
aronpapa
tag
Köszönöm, mindig tanul az ember - a saját hibájából a legjobban ...
Remélem a bizti kifizeti a javítását ...[ Szerkesztve ]
-
uriember
aktív tag
Sziasztok, Pana65VT20 a beteg, a hiba 20-30perc melegedés után jön elő, csak 90%-ban sötét képtartalomnál vagy valamelyik bemenetnél, forrás nélkül. Normál tv adásnál nem észlelhető. [kép] A kép alsó 4 pixelcsíkjánál a szürke raszteren sötétebb sávok láthatók. Minél melegebb, annál jobban látható. Buffer hűtőbordák fagyasztósprayvel való hűtésekor a helyzet javul. A kérdésem az lenne #Axlrose-hoz(remélem jól írtam), illetve hozzáértőkhöz, hogy ez a csíkozódás a buffer panel(ek) cseréjével 100% megszűnik-e vagy az Ysus panel csinálhat-e ilyet? Amit még hozzátennék, hogy ha kikapcsolom menüből a plazma panelt (kvázi csak hallgatom az adást), akkor kihűlés után szintén kevesebb a csík, gondolom a tápot kapcsolja le ilyenkor. Tv műszerész voltam valamikor, még a képcsöves időben, az LCD és főleg a plazma technológia, működés kimaradt az életemből... Kaptam már véleményt hozzáértőktől, volt gelkás tanulómtól, aki ma is tv-ket javít(plazmát már nem) és egy Video-Partos ismerősétől is, de több szem, több csipa alapon gyűjtöm a véleményeket, köszönöm előre a hozzászólásokat, véleményeket. Egyébként van egy 42collos Pana plazmám is, azzal nincs semmi problémám 28e üzemóra után sem, de akartam egy nagyobbat. Kalibráltattam a VT20-t, most már színhelyes a kép, "csak" ez a csíkozódás van sötét képtartalomnál, bemelegedés után.
[ Szerkesztve ]
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
uriember
aktív tag
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Adott az alábbi tévékészülék:
Típus: LG 32LB550B
Sorozatszám: 504MATW3W841
Gyártási idő: 2015. áprilisTökéletesen működött, majd egy bekapcsolásnál "nem jött be a kép". Azaz bejön, de csak alig kivehetően látszódik valami a kijelzőn. Hang tökéletes, csatornát lehet fel-le váltani. Nem vagyok szakértő, de gondolom, hogy ez a jelenség a háttérvilágítás hibájára utal.
A kérdésem, hogy kb. mennyiért javítható egy ilyen és van-e ajánlott szerviz/szerelő a Hatvan-Budapest vonalon.
Köszönöm!
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
bendeguz1981
csendes tag
Sziasztok a fenti csoda kapott tvhez kérnék segítséget.A tv bekapcsol de nincs háttérfény,lámpával belevilágítva van képtartalom,van hangja is,ledeket kimértem mind jó.minden fesz megvan.ez a tipusú táp van benne és a led drive integrált:2722 171 90677 rev01.
köszönök a segítséget.további szép estét.üdv peti -
ElektrikusDE
senior tag
válasz bendeguz1981 #11845 üzenetére
Szia!
"Philips 46pfl8007k/12"
Ha már másolsz, akkor a típust se felejtsd le!
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
bendeguz1981
csendes tag
válasz bendeguz1981 #11845 üzenetére
igen bocsi a típusa lemaradt Philips 46pfl8007k/12
-
AlGreg
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával kapcsolatban kérnék tanácsot:
Vettem használtan egy Samsung LE40B679T2SXZG TV-t, ami bekapcsolás után pontosan 1 perccel kikapcsol (először a kép megy el, standby-led villogni kezd, majd pár másodperc múlva az egész készülék leáll. Utána rögtön indítható. Ugyanezt csinálja magában, SCART vagy HDMI bemenetről meghajtva is.
Amiket próbáltam:
- fényerőt, kontrasztot minimumra vettem
- anynet+ funkciót kikapcsoltam
- energiagazdálkodási menüben kép nélküli üzemmódot bekapcsoltam
- factory resetet csináltam admin módbanKöszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5 Pro teszt
- SONY LCD és LED TV-k
- Mesterséges intelligencia topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.