Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
matrix23
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy valaki találkozott e már olyannal, hogy adott egy samsung full hd lcd tv (régebbi típus 2009es, LE32B530P7W) , ami azt csinálja, hogy a menüjébe bármilyen beállítást beállítok, kereken mindig 30 perc múlva visszaáll az alapbeállításra.
pl.: beállítom a képüzemmódot kiemeltről normálra és fél óra múlva visszaáll kiemeltre. Igaz ez az összes beállításra..
Tudna ebben valaki segíteni?
Köszi előre isSzerk.: Nem volt vele soha semmi se csinálva, firmware frissítés stb.. és netet sem kapott soha, mert nem számítógépen volt használva, hanem tv ként. egyszer csak így működött.
[ Szerkesztve ]
-
yanav8
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung UE40D6530 lcd tv. Egyik napról a másikra ilyen lett a kép.Lehet ez T-con panel hiba vagy javízható?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Egy LE22b450-es samsung már kb egy fél (vagy egy) bekapcsoláskor fehér helyett rózsaszínűen világított pár percig. Az elmúlt hónapban (csak a végén voltam annyira közel vagy akkor lett hallható) annyira sercegtette a háttérvilágítását, hogy a beltéri antenna mellett max fény erőn nem volt vétel... minimumnál meg vibrált a kép.
Közepes fényerőnél bírta még 3 napig és azóta nincs háttérvilágítás (szemből rászorított, erős elemlámával belevilágítva menüzésre elég fény jut be-ki. A háttérvilágítás meghalt.Hol kéne keresgélnem alkatrészt, ha magam cserélném? Megéri vadászni "a belevaló gyárit, vagy minden kifogyott, ami ccfl? Az "universal" megoldások is jók lehetnek? LEDesítéssel megéri próbálkozni? Leírós, kuka, vagy megéri nekiállni szétszedni (ha csak valakinek itt nincs forrása alkatrészkódokhoz). Megéri egyáltalán, inkább akkor egy szép újat?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
junior11
veterán
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Van a családba egy régebbi Samsung FHD 3D LED TV (UE40F6100AW) ami a következőket produkálja és eléggé zavaró.
Éjjel 2x bekapcsolt magától 2 különböző időpontba.
Ma délután ismét bekapcsolt 1x automatán és felvettem, mert a "sensor" is érdekesen villog és kikapcsoltam, majd még egy darabig villogott.
Valaki tapasztalt már hasonlót?Mi lehet a gond vele?
Távkapcsoló bekapcsoló gombja nem szorul, nem piszkos/nem poros... (nem szorul)
A TV mikor meg lett vége (boltba újként), azóta csak használva van, FW Update nem volt rajta.
Esetleg azt megnézhetem és Updatelhetem ha számít valamit (szerintem nem)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ledgeri
nagyúr
válasz junior11 #12704 üzenetére
Amennyire láttam komplexitása szempontjából nem bonyolult egy háttérfény csere, leginkább tér kell hozzá, meg pormentesség, ujlenyomat mentesség... csak hát milyen alkatrésszel.
Ma voltam egy kör euronics és médiamárkt, és annyira nm vészes a pórolhatósága... de ha azt sem kéne... Na mindegy.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz oil120 #12707 üzenetére
Ennyi nekem is megvan, csak hát hogy hol keressek biztos jót? Értem ezalatt hogy vannak-e itt szakik akik ismertnek pl aliexpresszes, ebayes, eladókat, vagy hogy melyik konkkrét ledes típis kell nekem, mert a másik ami nem 5-re hane, 6-ra végződik más csatlakozót/feszültséget/ledsűrűséget használ, vagy túl erős, vagy gyenge a fényereje maxon... Ilyesmi amikre gondolok.
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
itroh
tag
Sziasztok, olcsón szeretnék kompromisszumal tv-t venni albérletbe. Az alábbi hibával hirdetik ezt a TCL tv-t.Ha így marad együtt tudok élni vele. Várható hogy ez durvul vagy ez így lutri.
Az eladó szerint nem változik és csak fehér tartalomnál zavaró
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz ledgeri #12703 üzenetére
Ezen nincs értelme így vaktában gondolkodni, amíg nincs megállapítva a hiba. Nagyfesz. kondenzátor, csatlakozó beégése stb.
Ha mégis fénycsövet kellene cserélni, ez nem élvilágítású, ha jól látom ("vastag" monitor). Élvilágítású fénycsöveket lehet pótolni, megfelelő hosszúságú LED helyettesítővel.
De a hátulról megvilágított "tepsis" rendszernél ilyen helyettesítő nincs is, ha jól tudom. LED-szalagokat lehet bele ragasztani, de jó sűrűre kell venni, hogy a fénypontok ne látsszanak. Van például a 60 LED/méteres szalag, ha jól emlékszem, azt olyan sűrűn kell felragasztani, hogy a fénypontok négyzethálót alkossanak.
És még akkor sem biztos, hogy az adott konstrukciónál jól jön ki a homogenitás. Lehet próbára beragasztani mondjuk két szalagot, utána felrakni a diffúzort és nagyjából látszik a fényelosztás várható sikere. Régebben magamnak csináltam egy ilyen monitort (más típus). De ha idővel elkezdenek romlani a LED-ek, az is gond. 12 V tápellátást is megoldani, lehetőleg szabályozhatóra.
-
oil120
senior tag
válasz Dr. Szilikát #12710 üzenetére
És ez? [link]
-
ledgeri
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #12710 üzenetére
Akkor inkább hobbi halálból vissza projekt új tv megléte mellett, mintsem, esélyes, hogy megmenthető házilag?
Csak mert szerszámom, mérőm nincs. Első panelszétbontásom lenne. Youtube-on nem igazán találtam pont ilyet szétvéve...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz oil120 #12711 üzenetére
...és #12712 ledgeri
Nem tudom, milyen rendszerű, a kép alapján:
Ha élvilágítású, akkor lehet rendelni olyanokat, amit linkeltél, igény szerinti hosszúságban. Legjobb előbb kiépíteni, pontosan lemérni.
De ez elég "vastag hátú", ennyi erővel lehetne tepsis rendszerű, azaz hátsó megvilágítású is.
Szét kellene szedni, megvizsgálni, az is lehet, semmi baja a fénycsöveknek.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #12713 üzenetére
Már 2010 körül is voltak, lettek volna belépőszintű hátteresek? Vagy az él-es az újabb tech? (Köszi a törödést a témával! )
-
5leteseN
senior tag
Szia!
Emlékeim szerint ez a márka alsó-közép kategóriás, és hibás is, tehát kis túlzással bármennyi pénzt adsz érte sok, mert ezekből a hasonló állapotúakat elajándékozzák/kidobják!
Nem tudom a lehetőségeidet, de szerintem jobban jársz, ha a vételár feléből befizetsz egy újra, és kb havi öt-hat sörnyi összeg lesz a havi törlesztő.
A másik felét meg elteszed tartalékba, ha az év-végi, év-eleji szokásosan szűkös 2-3-4 hónapban nem tudod fizetni a törlesztőt.Nagyságrendileg becsültem egy szerintem lehetségesen optimális dolgot, a végére az örök klasszikussal: "Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz!"
... ésszel, nyilván! -
matrix23
tag
Valaki 12701-re?
köszi[ Szerkesztve ]
-
Ledfold
tag
Sziasztok!
Van egy régi LG 37LC51-es tévém. Évek óta csinálja a következő hibajelenséget, de mostanában egyre hosszabb ideig és az érdekel javítható-e ez gazdaságosan és mi okozza.
A HDMI-n használom és egy ideig nem érzékeli a HDMI jelet a TV. El kell érni egy bemelegedettségi szintet amikor észreveszi a jelet. Majd akkor vibrálva jön a kép majd egyszer csak stabilizálódik. Utána tökéletes.
Egyre hosszabb a melegedési idő, már kétszer lekapcsol közben a TV gondolom nem észleli a jelet és ezért kapcsolja ki magát.
Talán valami kondenzátor elöregedett?
Segítséget előre is köszi.Ha valamiről úgy érzed rossz, akkor tehetsz semmit vagy valamit. A semmit már próbáltam... S. T. - Alkudj meg ha tudsz, de ha nem tudsz, ne tedd! P. C.
-
malisonX
aktív tag
válasz Dr. Szilikát #12699 üzenetére
Sziasztok!
Azért vergődtem, mert abban sem voltam biztos, hogy van gari a TV-re (mivel LG weboldal csak 24 hónapot írt). Feltettem egy ticketet az LG oldalára és másnap telefonon hívtak, hogy él a garim, kérdezték szóban is, hogy mi a hiba pontosan és mondták, hogy majd jönnek megnézni. Ma ki is jött a technikus kollégájuk vadi új alaplappal a hóna alatt. Ezzel be sem kapcsolt... Próbálta, hogy lehúzza a fele háttérvilágítást, így már elindult a TV, de újraindulgatott. Elvileg a háttérvilágítás lett zárlatos (amit a tök szűz alaplap el sem indított), ezt külön nem cserélik, csak komplett kijelzővel, kerettel együtt. Táp, alaplap és a hátlap marad csak. Úgyhogy jön lengyelből az új alkatrész, valószínű jövő héten és le lehet zárni ezt a történetet 1 hónappal a gariidő vége előtt...
Köszönöm! -
moliver
újonc
Sziasztok!
Van egy 4 éves Thomson 32HD3326 típusú LED televízióm,2 hete csütörtökön bekapcsoltam nincs képe csak hangja.Egy hét múlva felhívtam egy tv szerelőt elmondtam mi a gondom ,megbeszéltük elviszem,mikor indultam volna a tv-vel bekapcsoltam és működött kép és hang is volt.Most egy hét múlva megint nincs kép csak hang.
1 éve javították a tv-t amikor ugyanilyen gondja volt,megcsinálta a szerelő elhozta kifizettem 30000Ft-ot ,működött három napig,utána csak hang kép nincs,szóltam neki ,hogy valami nem kóser,megnézte kért még 5 ezret ,jó lett akkor, de 1 évig bírta.
Egyébként felhívtam több szerelőt,mindenki a háttérvilágítással jött ,hogy azt kell cserélni 17000-35000Ft-ig beszéltek munkadíjakat,de kérdem én akkor egy héttel ezelőtt hogy-hogy működött volt kép.
Nem vagyok szakmabeli,nem értek,hozzá azt sem tudom konkrétan mit cseréltek ki anno 35000Ft-ért.
De lassan ott járunk,hogy egy újat kapok 50-60e Ft-ért.Tud-e valaki megbízható tv szerelőt Budapesten,szerintetek érdemes-e egyáltalán foglalkozni a javításával?
A válszokat köszi.
-
ledgeri
nagyúr
válasz moliver #12721 üzenetére
Ha bekapcsolod, és megy (kép nélkül, csak hanggal), akkor egy erős elemlámpát -ésszel, óvatosan- rászorítva, sötét szobában látsz képet a panelen?
-
Dr. Szilikát
őstag
Háttérvilágításban a LED-ek tudnak ilyen hibát is produkálni, hogy néha jó, néha nem jó. Megég, szakadozik stb. Ilyenkor a hibás LED megtalálása problémás lehet (nem mindig látszik égés), noha vannak trükkök is a megfogására. De a teljes LED garnitúra cseréje kiiktatja problémát.
A hiba konkrét helyét ettől függetlenül nem árt megtalálni, hiszen úgy biztosabb lehet az ember a dolgában, mint csak úgy vaktában kidobni a LED-sorokat. Persze, az elektronika olyan, hogy még akkor is képes lehet megszívatni, amikor már "biztos" vagy valamiben.
Ugyanakkor százalékos esélyeket tekintve amúgy is LED-hiba nagyon valószínű.
-
5leteseN
senior tag
Tovább adom az "Öregektől" hallott, bevált módszert: javítás előtt én szoktam volt közölni, hogy a rossz alkatrészt kérem! Ilyen esetben tényleg cseréli a kókányolni-szándékozó szerelő is az hibás elemet, mert el kell számolnia vele. ezt is ki leget játszani(mint mindent), de néhány más dologgal ráerősítve más nem éri meg a kockázatot egy "trükközős" szerelőnek sem, olyankor az ilyenek keresnek egy kibúvót, hogy ne kelljen elvállalni.
A kis-ördög azt súgja, hogyha a szerelő nem adta oda a rossz alkatrészt(LED-sor) akkor lehet, hogy a sok-üzemórás eredetit javította meg, amiben a javítás (átkötés?) után elszállt egy másik az elfáradt(sok-üzemórás) LED a sorból , lehet, hogy nem bírta, hogy eggyel kevesebben vannak. Ilyen esetben nagyobb a valószínűsége egy rövid időn belüli újabb(1 év múlva) meghibásodásnak a sok-üzemórás havított(nem konplett cserés)alkatrész általános fáradása miatt. Ez akkor is valószínűbb, ha valóban kicserélte(és nem csak átkötötte) a szakadt, megégett hibás LED-et a sorból, mert azbennt maradt erediben tovább ketyeg az üzemóra.
Az átkötés sok LED-ből álló sornál "elmegy", házon belül, én tervezem kipróbálni bár ez "kókányka" szintű dolgot itthon(egy rokonságtól örökölt TV-nél), de ez a megoldás ilyen "saját használatra" esetben bocsánatos bűn: tudom, ismerem a "kockázatát"!
Fizetős esetben, "nem-tájékoztatva" ez elég csúnya dolog lenne!Kaptál kézbe rossz(a kicserélt) alkatrészt?
-
asvald
senior tag
Sziasztok !% Van egy lg uk6300mlb tv-m ami negatívképet produkál ! Kérdés! Mi lehet a hibája? Előre is köszi!
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
5leteseN
senior tag
válasz Lackooo84 #12726 üzenetére
Az is lehet! A barátom, akinek szintén tovább adtam a javaslatot, az autójavításnál vetette be: a motorháztetőre tette a visszaadott(mint kiderült kokányolt-javítás utáni, nem csereszabatos) "cserélt" alkatrészt, és lefényképezte!
A 3 hónap múlva ismét jelentkező hibánál káromkodva, de újra cseréltek: ezúttal tényleg!
Jól zárta le a dolgot, rögtönzött a jó módszerhez egy alkalomhoz illő "egészségeset" , a saját józan eszét használva!
Józan ész használata, önállóan: Ez nem tilos ám![ Szerkesztve ]
-
moliver
újonc
Köszi a válaszokat.Jövő héten visszaviszem aki csinálta egy éve ,hívtam már mondtam mi a hiba,felsorolta hogy táp,hátttévilágitás stb.,bevizsgálja akkor tud konkrétumot mondani.Kíváncsi vagyok mit talál ki és mennyiért.Közben felhívtam más szerelőt,a nyírpalotai szervíz mondott 17e Ft-ot,de lehet az is ugyanígy dolgozik.
Tudtok ajánlani normális szerelőt Budapesten? -
zsoltzsolt
addikt
Samsung tv-men el van csúszva kép jobbra kb 5-8 cm és ez a kép bal oldalán jelenik meg. Ez egy 55" led tv, kb 5 éves.
Mi lehet a baja?
Felbontás, stb beállítások uyganazok, mint eddig voltak.[ Szerkesztve ]
-
Szabotomi17
csendes tag
Sziasztok , segítséget szeretnék kérni , adott egy philips 55pus6561/12 tv. Azt a hibát vettem észre ,hogy ha a kontraszt beállítás 45 felé teszem ,elkezd villogni a kép, minél magasabbra állítom annál gyorsabb a villogás is. Mitől lehet ez a probléma ? Javítható esetleg ? Elég kellemetlen ,pl a netflixnél ahogy belépek elkezd villogni ,teljesen milyen beállításon van. De ha vissza lépek a sima tévére abbamarad. Köszönöm a válaszokat előre is
-
Petykó78
tag
Sziasztok!
Phillips 42PFL5405H/12 típ. tv egyik pillanatról a másikra, elromlott. Se kép se hang, távirányítóra nem reagál, az állapotjelző led 3x villan szakaszosan.
Tudtok tippet adni mi lehet ez? -
simauser
tag
Sziasztok, van egy Starlight okos led tévém, amely nemrég ezeket a dolgokat kezdte produkálni, amelyek a képeken láthatóak. A vékony csíkok keresztben mindig a képen vannak, amikor pedig menüben vagyok, vagy a Youtube appban, vagy a Netflixen, sokszor látható a második képen megjelenő jelenség, amely egy rövid idő után eltűnik. Hasonlóakat produkál csatornák váltásánál is, amikor látszik a csatornakiíró felület eltűnése / frissülése pár másodpercig még. Mi okozhatja ezeket?
A kábel volt az első, amit néztem, de aztán kiderült, a Youtube alatt is csinálja, szóval nem forrás gond. Nem is régi tévé, szerencsémre jövő februárig garis, de én marha kidobtam a nyáron a dobozát, hogy úgyse kell majd . . . bár nem kötelező megtartani.
[ Szerkesztve ]
Are you threatening me, Master Jedi?
-
lordcoyote
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung QE 50 Q60TAUXXH LedTV, pár hónapja kezdődött egy olyan hiba, hogy a készülék bal oldalától kezdődöen egy vékony sávban egy csík jelent meg kb a képernyő közepéig tart (váltakozó színű, de inkább fekete, zöld, fehér). Nem állandóan produkálja, hanem néha-néha. Főként TV adásoknál jön elő, de jelentezett már HDMI alatt is. Kb 1-10 másodpercig tart.
3 éves a készülék, garancia már nincs rajta.
Mi lehet gond? Érdemes lehet javítattni, vagy tudok valami kezdeni én is vele?
Futattam belső diagnosztikát, az szerint minden jó a készülékkel.
-
lufi7
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kb. 10 éves lg 49lf632v tv ami kikapcsolás után a jobb szélén, függőlegesen egy kb. 10 cm széles csíkban világít. Lehet ezzel valamit kezdeni azonkívül, hogy áramtalanítom?"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"
-
Steve198310
őstag
Sziasztok!
Nem igen van tervben egy új tv. A mai nap e hibát kezdte produkálni. Előzménye annyi volt, hogy a laptop rá lett dugva D-Sub segítségével. Amin először nem volt piros. Aztán megmozditottam a kábelt normalizálodott a helyzet. Igaz ennek már kb 4 napja. Ma meg ezt a szellemes képet adja. Igaz 1-2 percig vagy néha rövidebb ideig ad normális megfelelő képet. Majd mintha bele égett volna olyan képet ad.
Mire készüljek
Köszönöm[ Szerkesztve ]
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
Rated921
csendes tag
Üdv.
Olyan kerdesem van, hogy adott egy
TCL 43P615 4K TV
2022 februárban vásároltam a Telekomnal szóval még garis.
Tegnap ment egy film netflixen. Egyszer csak felnézek és látom nincs kép, ugyanúgy pörgött a film tehát hang volt.
Tv a távirányítóra reagál. Tehát kitudtam lépni. Meg kikapcsolni. Kihúztam. Hátha segít neki hogy újraindul a rendszer, de reggelre sincs kép.
Bekapcsolni, bekapcsol. Tehát reagál a távirányítóra, lehet hallani ahogy lépkedek a menüben. Kikapcsolás gombot megnyomva, nem kap kapcsol ki azonnal hanem 15-20 sec várakozás.
Tapasztalt már valaki ilyet? Valami ötlet? -
Con D'Or
csendes újonc
Kedvenc, három éve vásárolt tévénk (LG 50NANO793NE) megsérült. Nem tudom, hogy jó helyen jelzem-e, de megválnék tőle. A képe becsíkozódott, de a képernyőn nincs külsérelmi nyom, a káva, a hátoldala, a talpa kiváló állapotban. Ha valakit érdekelne, kérnék privát üzenetben egy visszajelzést. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
kobak11
csendes tag
Sziasztok! Funai NLC-3216 osom bekapcsolás után minden OK, 5 perc után viszont a következő színtorzulást produkálja, lásd a képet. Szerintetek mi lehet a gond vele? HDMI és VGA bemeneten egyaránt ilyen, menü is. Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Lir001
csendes tag
Sziasztok! Samsung UE70TU7102KXXH LED tv-m magától ki-be kapcsol, nem tudok belépni a menübe se. Lenne valakinek ötlete mi okozhatja ezt a jelenséget? A tápegységet és a panelt fotóztam,rendellenesség nem látható.
-
-
Lir001
csendes tag
Köszönöm az infót,sokat segített! Így ki tudtam szűrni a hibát👍 alaplapnál van probléma
Esetleg tud valaki segít alaplapban? (Javítás, bontott)
köszönöm! -
kobak11
csendes tag
Sziasztok (újra)! A színhibás Funai TV-mel kapcsolatban nincs semmi ötletetek? Amúgy eladó, a hirdetéseim között szerepel
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Áthoztam másik topikból, okos TV hibajelenség:
Bekapcsolás után elkezdenek gyengén majd erősebben megjelenni zöld függőleges mezők a képernyőn (afféle oszlop formában), majd eltűnnek, aztán piros oszlopok veszik át a helyüket, azok is eltűnnek, és ismétlődik cilikusan egy ideig.
TV alaplap kampeca? Javítható az ilyesmi, vagy TV kuka és másikat venni érdemesebb? Már nem garanciális, valami 6-8 éves.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest