Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shade45
senior tag
válasz Ace Ventura #13931 üzenetére
Ingatlanosok stagnálást/enyhe csökkenést várnak az árakban, túl nagy dolgokat ne várj szvsz.
-
Shade45
senior tag
Ez ugye csak valami vicc:
Az i-re a pontot a leírás teszi fel!
Súlyos fejsérülése lehet az illetőnek, vagy csak trollkodik.[ Szerkesztve ]
-
Shade45
senior tag
válasz venom8888 #15179 üzenetére
Én ezt az ingyenes szoftvert használom költségvetés tervezéshez és nyomonkövetéshez, tanulságos és hasznos tud lenni, amikor pontosan látod az elszivárgott összegeket, persze ehhez következetesen tölteni is kell.
Grafikonokat is rajzol a kategóriák költései alapján, üzemanyagfogyasztást is tud vezetni, így látható mekkora összegből teszel meg 100km-t, és különböző devizákat is kezel. -
Shade45
senior tag
Hamarosan még nyomottabb áron lehet albihoz jutni?
[Bréking: hivatalos lett, hogy brutálisan korlátoznák az airbnb-s lakáskiadást]
"ÉVES SZINTEN 120 VENDÉGÉJSZAKÁRA, IDÉN OKTÓBER ÉS DECEMBER VÉGE KÖZÖTT 30 NAPRA KORLÁTOZNÁK A RÖVID TÁVÚ LAKÁSKIADÁST."
-
Shade45
senior tag
Előre is elnézést, ha nagyon triviális és/vagy hülyeséget kérdezek:
Tudtok olyan oldalt, vagy cikket, ahol teljes egészében, pontról-pontra le van írva egy lakásvásárlás menete?
Teljesen idegen számomra ez a terület...Akár hasznos infókat téma összefoglalóba kigyűjteni?
Példának okáért, ami nem világos számomra (sok más mellett):
Használt lakás vásárlás, eladóval megállapodunk mondjuk 16 millióban, adok foglalót az ajánlattételi szándékom komolyságát illetően - de hitelt is szeretnék igénybe venni, legyen mondjuk 30% az önerőm (4.8 millió). A bank értékbecslését követően kijön, hogy csak 14 millióra becsülték az ingatlant, és csak az érték 70%-át hitelezik (9.8 millió), így járunk 14.6 milliónál. Ebben az esetben megszívtam, és nekem kell valahogy előteremtenem a maradék 1.4 milliót?
Bocs, ha benézek valamit - mint írtam teljesen vakon vagyok még a témában -, de ez így oltári nagy *aszság/szívás...
[ Szerkesztve ]
-
Shade45
senior tag
válasz #41635072 #18357 üzenetére
+1 az albira!
Ha valami gond van a lakással a főbérlő költsége, ellenben a saját ingatlannal.
Plusz ha csak a vásárláshoz szükséges önerő áll rendelkezésre, miből fogja berendezni, felújítani (ha szükséges)?
Én inkább azt tartanám járhatóbb és biztonságosabb útnak, ha a vásárlásra szánt önerő kétszerese van zsebben. Az egyik felét használja a vásárlásra, a többit az egyéb költségekre. -
Shade45
senior tag
Akik vettek már fel babavárót gyermekáldás előtt ( még pocakban sincs a gyerek), ott milyen törlesztővel kell elkezdeni a törlesztést?
Folyósítást követően egyből el kell kezdeni a fizetést, vagy van itt is türelmi idő? -
Shade45
senior tag
Vásároltunk egy lakást, közmű átíratáshoz, ha 1/2-1/2 arányban vagyunk tulajdonosok, mind a kettőnknek jelen kell lennie?
Vagy elég csak a jelenlegi tulajdonos és az új tulajdonosok közül 1? -
Shade45
senior tag
Lakáskiadók:
Ha egy bérlő hosszabb ideig bérli az ingatlant, akkor a beköltözéskor elkért kauciót szokás felhasználni pl tisztasági festésre?
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest