Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• concret_hp

addikt

válasz Mercutio_ #9494 üzenetére

sima munkavállalói jövedelemnél is elég meredek az eloszlás vége: [link]

kb. dec közepén lementettem 12-13 lakáshirdetést, ma lett inaktív az első.

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

• Kobe

veterán

válasz Mercutio_ #9494 üzenetére

attól, hogy valami körtünet és evidencia, nem kellene megugorhatatlan feladatnak lennie. (Csak nálunk).
    Az orvoslás is így működik, megvan a tünet, felállítasz diagnózist, abból levezetsz egy kezelésmódot és ha nem megy, akkor módosítasz rajta.
    De ebbe tényleg nem mennék bele hogy melyik szereplőt milyen motiváció vezérli, és miért nem így működik

A példánál próbáltam az átlagpógi szintjén megmaradni - bár tanult embernek tartom magam, nekem is sokkal emészthetőbb és megfoghatóbb (illetve én is az vagyok), ha mondjuk a fodrászt hasonlítom a beosztotthoz, a mészáros lölö féle skálán már nekem is felfoghatatlan összegek mozognak....illetve a tényleg orbitális tőkét felhalmozó kapitalista csoportosulás nekem már a személyes meggyőződésembe se nagyon illik bele (ha mondjuk még a korábban leírt defektek nélkül működő rendszerben élnénk, akkor sem).
    Viszont engem pl igen, zavar - nevezhettek előítéletesnek, ezt az előítéletet fel is vállalom - ha mondjuk azt látom, a fodrász 1 órányi bevétele, hasznossága mondjuk egy nempályakezdő adótanácsadóéval vetekszik pl, hiszen messze nem egyforma "effort" van mögötte (egyszer emgtanult szakma vs folyamatosan frissítendő tudás), és itt csak a rendszer biztosította kiskapuk teremtenek erre lehetőséget.
    Nyílván benne van a pakliban, hogy ezek a rendellenességek a hosszabb távon valamilyen szinten kompenzálódnak, deaz általad is leírt okok miatt erre reális ekretek között nincs esély - ergo a kiskapuzás átlagpógi szintjén is megéri...

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés