Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
válasz sakal83 #18049 üzenetére
Azt felejted ki a sztoribol, hogy te _nem_szukseges_ hitelrol beszelsz, eletedben kb. 2x (bar ha ingatlanmagnas vagy az mas, de az se a tipikus) bekovetkezo lakasvasarlasnal teheted meg, ES csak akkor, ha eppen van olcsobb lakashitel mint fix befektetes. Es van hitelkepesseg (fedezet es jovedelem oldalon is!) tobb hitelre. Es ha nincs a kepben mas szereplo (pl. hazastars) vagy vakon kovet. Es ha... szoval ja, ugyes vagy, es mazlid volt, de ez max. pasik farokmeregetesenek jo, mert jellemzoen a tobbseg meg egy szukseges hitelt szeretne kapni es hitelkepesnek lenni ra.
Eljutottunk abbol hogy szerinted azert mert fejnehez a hitel es ezert nem jo 10 ev utan elotorleszteni (en meg ezt cafolom), oda hogy azt elutotted masba belekotve es azota is csak a sajat spec esetedrol beszelsz. Nem erzem ugy hogy ezzel elorehaladnank a topik temajaban... -
Csabroncka
addikt
Mekkora összegekről van szó? Mert a szabad felhasználású jelzálog 10 éves fixre >5% THM, csak a példánál maradva a babaváró összegével játszottam!
Mondom a gondolatom ehhez: van a feleségemnek közel 1mill D1 hitel, ami most márciusban kezdene el ketyegni. Az összeg megvan rá, de inkább előtörlesztem, és nem teszem MÁP+-ba, mert:
1. 35 vagyok, tehát ha dobbantani szeretnék a panyelból ez hátrányos lesz nekem
2. vannak további terveim az ingatlanpiacon (telek, nyaraló stb)
3. változhat a D1 kamata (most ugye 1,9)
4. 5 év alatt kb 170 ezer Ft-ot nyernék, ami számomra ekkora időtávon elhanyagolható összegA fenti kérdésem még áll, én nem találtam (bankmonitor) jobb szabad felhasználású jelzálogot?
"in medias res"
-
Sztenly
tag
Az addig világos, hogy ha a tanulópénz meg a kísérlet végén kijön az ingyenhitel dolog az szuper, de ugye az attól lesz 'ingyen' h a kamatokat máshonnan kitermelted.
Felteszem a könnyed kérdést:
Ennek mi értelme ha az önrészed eleve a lakásba teszed, mert ha nincs hiteled akkor annak kamata sincs.
Lehet félre értettem de nullszaldón sőt kis profiton nem éri meg hitelt felvenni ilyen esetben, mert csak felesleges kitettség mind a hitel mind a részvényportfólió. -
Mercutio_
félisten
Viszont a részvényes fele a történetnek csak a márciusi beszakadás idején működött most az újabb napi csúcsok időszakában a pénz 1/4-ét részvény/etf-be téve akár évekig 0 kamat vagy ha úgy alakul a tőke 1/4-1/3-a is mehet a levesbe.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest