- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
f4cg80
tag
Sziasztok! Külső merevlemezt keresek 2,5" 4-5TB-os méretben,a legfőbb szempont hogy csendes legyen. WD Elements túl kattogott/kerregett induláskor és működés közben is (több darabom is volt,nem voltak hibásak). Seagate nálam off, SSD túl drága sajnos ekkora méretben. Esetleg My Passport,Toshiba,Adata? Előre is köszönöm!
-
f4cg80
tag
Üdv mindenkinek!
A napokban vettem egy 4TB-os WD Elements usb3.0-s külső merevlemezt,leginkább médialejátszásra használnám,azonban akadt vele egy problémám: sem a samsung tv (ue40h5000),sem a Panasonic házimozi (SC-BTT460) nem ismeri fel. Laptopokon kiválóan működik,NTFS-re van formázva a hdd,tudna nekem valaki segíteni,hogy hogyan tudnám működésre bírni usb-s lejátszáshoz? Eddig 2tb-os verzióval semmi baja sem volt a lejátszóknak.
Előre is köszönöm a segítséget! -
f4cg80
tag
Üdv mindenkinek!
HD-filmgyűjteményemnek szeretnék venni 3 vagy 4 Tb-os külső merevlemezt. Fő szempont a tv-vel kompatibilitás,és a megbízhatóság. Fix helye lenne a tv-re kötve,tehát 3,5-es méretben gondolkozok. Mik a javaslottak ebben a kategóriában? Eddig csak 2.5-esekről vannak tapasztalataim,max 2 tb méretben: Seagetekről rossz tapasztalataim vannak,a WD Passportom már több éve hibátlanul működik,Samsung nem bírta anno a tv-re kötést,nem tudott felpörögni,Hitachim pedig 2 hónap alatt végtelen+1 fejparkolást csinált. Mi a legmegbízhatóbb,legajánlottabb mostanság?
-
f4cg80
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Beüzemelve a MyPassport Ultra.
A garancia nem volt kérdés,Németországban vásároltam,itt csak 3 évvel adják.Első benyomások: minőségi cuccnak érződik fogásra,és nagyon halk is. Amióta beüzemeltem,azóta folyamatosan másolok rá a Hitachiról,egy hajszállal jobban melegszik a WD,mint a Hitachi. (kb.2-3 óra folyamatos másolás után Hitachi 44 fok,WD 47 fok). Amúgy gyors,tetszik,minőséginek tűnik,van 3 év garancia is,szóval nem hiszem,hogy túl sok bajom lenne vele. Ez a 47 fok pedig egyedi eset,máskor nem kell majd több órát folyamatosan másolnom.
-
f4cg80
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Döntöttem,MyPassport Ultra,2TB,3 év garanciával nagyon jónak tűnik. Meglátjuk milyen lesz a valóságban.
Köszönöm a segítséged. -
f4cg80
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a tanácsokat. Ami az új 2Tb-set érinti,szerintem maradok a "gyári megoldásoknál" (tehát nem a rack,plusz merevlemez verziót választom),azok közül pedig ezek szerint a WD Mypassport a legjobb. WD-kel szokott gond lenni mostanság? (még jópár éve 3 év alatt 2 WD halt meg az asztali gépemben,teljesen normális használat mellett). Ha jól tudom WD-knek eléggé alacsony a felpörgetési áramfelvétele is.
Ami a Hitachim illeti:
Itt pedig a Smart adatok:
A
A merevlemez kb. 1 éves,így az első 2 hónapja alatt érte el a közel 30ezres értéket fejparkolások terén,utána sikerült lecsillapítanom. -
f4cg80
tag
Sziasztok!
2TB-os,2,5 zollos külső merevlemezt keresnék. Melyik típusokat ajánlanátok? Természetesen a megbízhatóság fontos szempont,ár/érték arány,illetve TV-hez is használnám usb-n keresztül,tehát minél kisebb az áramfelvétel,annál jobb. (viszont ebben sajnos nem vagyok otthon,hogy melyik megfelelő erre). Hitachi Tuoro Mobile 1Tb-met barátnőm örökölte,tv-hez azt nem tudtuk használni,illetve végtelen mennyiségű fejparkolást végzett (bár ez lemezhibát nem vonzott magával),ha HDSentinelben nem állítottam max. energiafogyasztásra.
-
f4cg80
tag
válasz
King Unique
üzenetére
4.1,és be van állítva
Számomra ez a rejtély már nem fontos annyira,a lényeg,hogy nem nő napi szinten 1500-al a fejparkolás. -
f4cg80
tag
Paranormal activities,nem értem hogy tud ez így csökkenni.

-
f4cg80
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Döntögeti a rekordokat a kis Hitachi

1 nap alatt gondolom nem normális,hogy 1500-at felmegy a fejparkolásszámláló. Ma végül beállítottam Sentinelben max.ra a fejlett energiagazdálkodást.
-
f4cg80
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Rendben,köszönöm a tanácsod.
-
f4cg80
tag
válasz
King Unique
üzenetére
kb.1,5 hónapja vettem,összes működési idő Sentinel szerint 12 nap.összes indulás/leállás 230.
Csak ezért csodálkoztam,hogy egy ilyen magas szám van a fejparkolási értéknél.
Elolvastam első hsz-t,mégse jutottam végleges konklúzióra,hogy akkor most érdemes-e pl. minden indításkor HDsentinellel kezdenem,és beállítani a fejlett energiagazdálkodást, letiltani az energiagazdálkodását,vagy mire állítsam(jelenleg középen,128-on áll). Amúgy igen,új,Travelstar5K1000-es. -
f4cg80
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Szia!
Ez a HDSentineles energiagazdálkodás tiltás orvoslás lehet arra,hogy 200 leállás/indulás után a fejparkolás érték ne legyen már most 27000? Vagy ennek,hogy ilyen magas a szám,milyen következménye lehet? Hitachi Tuoro Mobile az alany. -
f4cg80
tag
válasz
daniel2121
üzenetére
WD Green szériájával több embernek is volt már gondja. Sajnos más ötletem nincs,mint a Fujitsuval kipróbálni más usb3-as külső merevlemezt,hogy azt hogy viszi,illetve a WD-s racket egy másik usb3-as laptopon kipróbálni. Ezzel kizárható,hogy mivel van a gond. HDSentinel nem ír ki rá semmi hibát?
-
f4cg80
tag
válasz
norbi964
üzenetére
Az iszonyat sok!
Még a Hitachi 1Tb-s usb3-asomnak is sok a 900ma-s áramfelvétele,de ilyenről eddig nem is hallottam,hogy közel 1500ma legyen. A normál usb3-as kábelek,és portok 900ma-t tudnak szállítani,az usb2-esek pedig 500ma-t. Tehát biztos,hogy ezzel kapcsolatban van a gondod,és ezért veszi vissza a sebességet a rendszer usb2-re. Keresd meg King Unique-t(ebben a témában egészen otthon van,ha visszalapozol a topikban,biztos találsz tőle hozzászólást is),ő hátha tud valami ötletet adni. -
f4cg80
tag
válasz
daniel2121
üzenetére
Lehet,hogy hülye kérdés,de a kábel usb3-as? Ha igen,nincs más ötletem,mint driverfrissítés,esetleg valami beállítási megoldás az eszközkezelőben usb-vezérlőknél.Bár kipróbálnám a racket más gépben is,hogy ott megy-e usb3-as sebességgel.
Amúgy az A532 nem rossz cucc,majdnem én is olyat vettem
-
f4cg80
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Sajnos én nem ragaszkodok,de karácsonyi ajándék lenne,legolcsóbban kihozva,max.15-ös keretösszeggel.
Hitachi Tuorom van nekem is (1Tb),meg vagyok vele elégedve,de 18 körül kezdődik az 500-as belőle.
Pixmanianál van pár ajánlat ennyiért,csak ott még ugye szállítás is rájön(nincs személyes átvétel),de még így is olcsóbb árak,mint a többi helyen.
Toshiba Basics 500: [link]
Toshiba Basics 320: [link]
Samsung M3 500: [link]
Amilyen boltokat én ismerek ilyen számítógépes cuccokban(PCX,Ebolt,Ipon,Edigital,A4Team),azoknál sokkal drágábbak,az olcsósága ellenére Pixmania megbízhatónak számít? -
f4cg80
tag
Sziasztok!
Barátnőm nevében keresek külső merevlemezt,és a segítségeteket kérném.
Igazság szerint méret nem számít(legalább 320-asra gondoltam,de szerintem az alatt nem is lehet kapni már),usb 3.0 sem kell (Inspiron 1525-n lenne használva usb2-n),és semmi extra sem,csak hogy megbízható legyen,és ami még fontosabb,hogy minél olcsóbban.
Tehát árban mi a legjobb választás,vagy konkrét ajánlatot tudtok mutatni?
Köszi előre is a segítséget! -
f4cg80
tag
válasz
pepe_g
üzenetére
2,5-eseken kevesen van külön tápcsati. A TV pedig simán meg tudja oldani. Régi gépben is usb2.0-n hibátlanul megy 1 kábellel,nem kell neki y-kábel. TV is usb 2.0-t használ,így ahhoz a sebességhez elég neki 1 kábel is.
Amúgy szerinted egy neves gyártó olyan kábellel adná a termékét,amivel tv-vel használhatatlan?
Usb2-es 500-as Samsungom is évekig ment tv-ről is,hiba nélkül. 2,5-esek jellemzően nem igényelnek több áramot. -
f4cg80
tag
válasz
oliver7777
üzenetére
Ennél kicsit több infó kéne: mekkora méret az elvárás,kell-e usb 3.0?
-
f4cg80
tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
24-ért vettem 1TB usb 3.0 Hitachit,így abszolút nem vonzó ajánlat ez.
Amúgy nekem maxellel volt már gondom is,bár őszintén nem tudom,hogy mi lett vele,egyik bekapcsolásról a másikra(tehát közben semmi nem történt,nem esett le,nem ment el az áram),nem vette észre a gép,formatálni nem lehetett,hdsentinel fejpozicionálási időre írt ki végtelent,és lett rajta kb.10000 hibás szektor.
-
f4cg80
tag
válasz
szimcsi
üzenetére
2 Tb-ost 20 ezerből? Mission impossible.
1Tb-set tudsz kihozni "gyári" külsőt 24 ezer körül legolcsóbban,ha egy belső merevlemezt teszek egy rackbe,akkor is 22-25 közé jön ki az 1Tb-s.
2Tb-sből Western Digital a legolcsóbb,30 ezer felett: [link]
Természetesen ha nem használtról beszélünk,akkor kerül ennyibe.
Az elmúlt években eléggé felmentek a merevlemezárak. 2 éve vettem egy Samsung 500gb-set 12ezerért,most meg legolcsóbb 500-asok 18 körül vannak. -
-
f4cg80
tag
válasz
King Unique
üzenetére
tv-n csak 1 port van,de akkor gyári rövid kábellel használom,és reménykedek,hogy így nem lesz gond.
-
f4cg80
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Oks,még egy kérdésem lenne hozzá: az nem gond,ha tv-re dugom,és ott (ha jól tudom)csak kevesebb feszültséget kap (mivel ott usb2.0 csatlakozó van)?
-
f4cg80
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a választ. Gondolkodtam én is rack+belső hdd kombináción,de egyelőre ezt találtam,ami a befutó:
[link]
Igaz a boltot nem ismerem,de 2 napja ezeket a külső 2,5-eseket nézegetem,és nem igazán találtam más jót.
Hitachikról pedig sok rosszat még nem hallottam,sőt semmit
volt nekem is pár,asztali gépekben,meg előző notimban,és 6-7 év után is 100%-osak voltak.
Te mit mondasz erre a hitachira? -
f4cg80
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung 2,5-es 500gb-s külső merevlemezem,azonban elérkezett az idő,hogy növeljem a kapacitást,tehát szeretnék egy 1TB-s külső merevlemezt venni.
Nem vagyok képben mostanság,hogy melyek az ajánlottak,ezzel a Samsunggal semmi bajom,de Toshiba lemezes Maxell garancia lejárta után egyből meghalt nekem.Melyikeket ajánlanátok,amelyek ár/érték arányban jók? Vagy csak szimplán nagyon akciósak most?
25ezer felett semmiképp se szánnék rá. Ha már újat veszek,legyen ugyanúgy 2,5-es,és usb3.0-ásat szeretnék.Köszi előre is a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bestbuy játékok
- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- 2.5" 100% noti HDD-k Western Digital, Seagate 250Gb 320Gb 500Gb és 1Tb is!
- Samsung 860 Evo 1TB SATA3 93%-os és Samsung 860 QVO 1TB 97%-os
- SAMSUNG 980 500GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 04/30 FRISSÍTVE - 2TB HDD 100/100 - 2 db maradt!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- Bomba áron dobozos Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- 27% - Corsair Nautilus 240 RS RGB White Vízhűtő!
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Számomra ez a rejtély már nem fontos annyira,a lényeg,hogy nem nő napi szinten 1500-al a fejparkolás.