Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
Hát én az elején pikk-pakk eltoltam 6000 eurót lakáskeresés-bérlés és minimálbútorozás céljából, tehát nem a gyémántberakásos lapostévé miatt került ennyibe, hanem itt ilyenek az árak... Mondjuk ezt a munkahelyem térítette relocation keretében (nem akármennyit, hanem fixen 6k-t adtak, tehát alaposan meg kellett néznem, hogy mire költsek.)
Ráadásul az elején lakhattam ismerősöknél, ha ez nem lett volna, akkor még szálloda / munkásszálló az első időkben... Az a 800k HUF (?) nekem nagyon kevéskének tűnik, hacsak nem tudsz beleülni a készbe.
A másik kérdésedre: részemről passz, rendszermérnök vagyok. Viszont vannak erre webes adatbázisok, nézz rá a "german IT salary" vagy hasonló kulcsszavakra a kedvenc keresődben.
-
x_o_n
veterán
alaptőke akkor is kell ,ha van ha nincs,én ugy jöttem ki anno egy Német munkaerő kölcsönzön keresztül,hogy senkit nem ismertem sőt a nyelvtudásom is annyira alap volt hogy csak na..este megjöttem,másnap értem jött egy Német hölgy kivitt a céghez és már be is álltam dolgozni,német,angol,pantomin ment erősen
de ez persze más,egy informatikai részen elvárják a Német-Angolt,persze van ahol elég az Angol,hallani ilyet is,de akiket én ismerek itt Mind alap elvárás volt a Német.
-
x_o_n
veterán
szia
a fizetés erösen függ a tartománytól és az ország résztől. 10-40% különbség.
albérlet árak szintén,két szobás lakás 350-750 város függöen,de pld München,Berlin ez akár a 2x.
a fizetés sem egyszerü,hiszen 6- adósáv van és vannak a bérkiegészitések amik plussz megemelik.pld nekem van fahrgeld (utazási támogatás)150+180 kindergeld(családi potlék 1 gyerekre) valamint mióta házas vagyok más adó kategória az is +250-300eu
de ez a Német rész. -
vzozo
senior tag
A kérdés az, hogy hova akarsz menni. Itt Münchenben pl. számolhatsz alsó hangon 1000 eurót egy kisebb lakás bérlésére, ha nem lepra környékre mész. Kaució + közvetítői díj miatt legyen a zsebedben ennek kb. az ötszöröse, azonnal kifizetésre, az alatt szóba sem állnak veled. Jah, és akkor ez még egy üres lakás, be is kell bútoroznotok, nem ritkán még a konyha is üres, csak csonkok lógnak ki a falból.
A ketten 2500 eur, az kb. minimálbér vagy annál is rosszabb. Ne ez legyen a célotok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Politika
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Xbox Series X|S
- Androidos tablet topic
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- Interactive Brokers társalgó
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Celsius H770 15.6" FHD IPS Xeon E3-1505M v6 M2200 32GB DDR4 512GB + 1TB HDD magyar vbill ujjlolv gar
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest