Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• canonka

csendes tag

válasz ferkoboy #2079 üzenetére

Leírom a lencse típusát, nem tudom forgalmazza e más is a Tönköl laboron kívül. Itt kb 70000 lenne a pár lencse.
    Dyna Intra Limbal Reverse Geometry OD: B Seria OS: A Seria félkemény, vagy kemény RGP lencse.

A Tömő utcában ezektől a cégektől van a legtöbb lencse:

www.intercont-optika.hu
    www.acuity-lenses.co.uk
    www.soflexcontacts.com
    www.cantor-nissel.co.uk
    www.disop.com

Csak a soflexnél találtam keratoconuszos lencsét, a többinél csak simákat.

A görbületet nem tudom még. Most szoktatom a szemem 4. napja, egyenlőre a bal szememről alig tudom levenni, csak a kis szívókával, egyszer sikerült kipislantanom levételnél, azt is nagy keservesen. A bal szememmel kicsit homályosan is látok, veszek műkönnyet, hátha az a baj, bár nem érzem száraznak a szemem.

A jobb szememből megy a pislantás gond nélkül. (90-ben volt már lencsém, kemény, azokat sajna akkor is kipislantottam amikor nem kellett volna, régi, kicsi lencsék voltak és nem bírtam őket, irritálták a szemem.) Ezek nagyobb átmérőjűek, műtött szemre. Fura, hogy időnként mintha nem is lenne a szememben, utána elkezdem érezni, mintha nem jól állna, majd egy idő után megint alig érzem. Ez normális folyamat?

Ami még zavar, hogy utána minimum 1 óra míg újra tudom használni a szemüvegem, addig nem áll vissza a szemem, rettentő zavaró. A másik, hogy közelre mindenképpen kell szemüveg, nem tudnak multifokális lencsét adni, a doki szerint sok lenne a szememnek a fénytörés.
    Mindezt ferkoboynak írtam leginkább, szerinted nem parázom túl a dolgokat?

Új hozzászólás Aktív témák