- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- azbest: Type-c 2x HDMI, USB3, PD töltés 4in1 dongle
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Köszi!
Nálam a Squashnál "No mapping" volt beállítva. Amint átállítottam "Map all users to admin"-ra, megy az NFS elérés. Ráadásul NFSv4-gyel is megy, mondjuk kliens oldalon a Kodiban NFSv3-mal megy csak.
A jogoknál viszont Read-only is elég. Persze attól függ mit akar az ember csinálni, de lejátszáshoz elég.
Az SMB-t pedig nem sikerül összehoznom, bárhogy állítom az SMB verziókat a kliens és NAS oldalon, és más paraméterekkel sem. A "kodi" usert nem próbáltam még. De igazából így hogy megy az NFS, már nincs szükség a Sambán való csatlakozásra. -
batagy
őstag
válasz
tsilver #4689 üzenetére
Sziasztok!
Android TV 11-es Hako Pro médialejátszón nálam a Kodi 20.3-assal nem tudom elérni a Synology NAS-omon az NFS megosztást. De a Samba megosztást sem.
A Hako és a NAS is mindkettő azonos belső hálón van, tűzfal nincs belül. A Synology NAS-on az NFS elérésnél engedélyezve van , hogy az egész subnetről guest account-tal readonly-ban elérhető az NFS megosztás.
A Kodi megtalálja az NFS és Samba megosztást is, de nem tud belépni rájuk. Az NFS-re "Couldn't connect to server" hibát ír, a Sambánál pedig "permission denied-ot".
Megcsináltam amit gyűrű írt itt. Azaz a médialejátszón a Kodi appnak az Appoknál adtam a Média és fájlokhoz "Mindig" hozzáférést. De nem változtat semmit.
Azt sem értem, hogy azt nem lehet megadni sehol hogy a Kodi milyen userrel konnektáljon?
Hogy lehet beállítani az NFS/Samba elérést a Kodinak?
Esetleg a readonly nem elég neki?Kösz
SZERK: A Synologyban engedélyezve van a "Allow connections from non-privileded ports (ports higher than 1024)"
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Elgato Wave:1 + Pop Filter
- Eladó két darab JBL PartyBox 520 hangszóró újszerű állapot, 34hónap garanciával!
- AirPods Pro (2. generáció) MagSafe tokkal (USB-C)
- Apple AirPods Pro 3 - bontatlan, új - 1 év Apple garancia
- iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue, 100% EREDETI AKKU, 1 ÉV
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3162, 100% Akkumulátor
- Vadiúj gèpházak! Gamereknek ès Akiknek fontos a külső!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest