Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- potyautas: Idővándor
- sidi: 286-os Toshiba gázplazma laptop memóriabővítése
Aktív témák
-
yerico
senior tag
válasz
axlrose32 #108 üzenetére
Ne nagyon próbáld meg nekem bemesélni, hogy az 1.8-as négykerekes autód 6 liter alatt eszik országúton, mert úgysem fogom elhinni. Viszont egy visszapillantótükör cseréje már 44000 forintba fáj, ha éjszaka lerúgják, az már idegesítene. Az idő előtt elszakadt vezérműszíj vagy a sofőr!!! vagy az anyag hibája az utóbbi könnyen kideríthető, és a gyártó perelhető érte. Mindenesetre ismerek olyan embert, akinek a garanciális Hondája majdhogynem többet volt szervízben, mint otthon, és végül garanciában cserélték az autót. A Mitsubishi helyzete meg pont a legrosszabb az összes japán gyártóé között, hirtelen úgy járhat, mint a Rover, és akkor honnan lesz majd alkatrész? A hetedik éves Opelem meg nem akar még rohadni, de ha véletlenül megteszi, akkor kb. 30.000 forint lenne fényezéssel. Puff neki, annyit megér. Ellenben benzines léttére 4.5 / 6,2-es fogyasztást csinált országúton / csak városban. A havi kötelező 1300 forint, legutóbb egy 800 forintos olajgombát cseréltem rajta. Ez mennyi lenne a Micudban?
Félreértés ne essék, szeretem a ''Micubisiket'', pláne a 90 körüli Lancer jön be nagyon formailag, de nem ez a márka a japánok krémje, sőt a legmegbízhatatlanabb, ráadásul anyagilag erőteljesen a csőd szélén állnak. 14 évesen már bármikor baja lehet, márpedig ilyenkor tapasztalat szerint az első kis hiba után azonnal ki kell cserélni szinte a fél kocsit, elvégre tele van kopó alkatrészekkel, amiknek lejár az élettartama. -
yerico
senior tag
Sógorom hajtott egy ilyen Pony-t, 1.5-ös Mitsubishi motorral. Képes volt 300 kilométert menni úgy, hogy világított az olajnyomásjelzője, de őt nem kifejezetten zavarta. Aztán, mikor rákérdeztem ,akkor közölte, hogy nem tudja, mi az a lámpa, de világít már egy ideje. Nosza, benzinkúthoz el, 2 liter kellett bele, hogy elérje a minimumszintet. Azután még jópár évig hajtotta, műszakilag mindig tökéletes volt, pedig a szervízeltetéssel nem sokat foglalkozott. Az alkatrészek viszont aranyárban vannak, mivel Mitsubishi alapokra épül az egész kocsi. Ma a Hyundai-t koreai Mercedesnek hívják. No comment.
-
yerico
senior tag
Nem rossz, csak az alkatrészárak... Kollégámnak volt ilyen, egyszer lerúgták a visszapillantótükrét egy éjjel. 4X ezer forintot kérte érte 5 éve. A főnököm Galantjába huszonezer forintért számítottak meg egy gyújtáskábelt.
Továbbra is azt mondom, hogy kisautóból német, vagy olasz, ami elterjedt. Ezekhez rengeteg utángyártott alkatrész van, így olcsó a szervízükA kisautók megbízhatósági versenyében az A Corsa egy újság szerint a 2. helyen állt, előtte talán a VW Polo tanyázott.
Eg tizenéves autó esetében fel kell arra készülni, hogy mindig lesz benne cserélendő alkatrész, így tervezni kell a későbbi kiadásokat. Az új autónál a bekerülés a sok, a használtnál a közbenső kiadások. -
-
yerico
senior tag
Ja, igen, az Unoba és a Charade-ba szereltek 1.3-as dízelmotort. Ha ilyet látsz, azonnal szaladj el tőle. A motorok túl kicsik a kasztnihoz, egyszerűen túlhajtják őket a tulajok, rengetegbe lenne a felújításuk (hengerrepedés rulez)
(nem kellenek a kommentek, hogy ma is szerelnek kis köbcentis dízelmotorokat autókba. Először is azok már nincsenek egy szinten a régiekkel, másrészt szerintem az újak is túl vannak terhelve) -
yerico
senior tag
Ez speciel nagyon igaz. 10-15 éves autóval nem kell karambolozni.
Esetleg annyit, hogy a német/ szovjet autó minimum 150 kilóval nehezebb, mint az első Suzuki (640 kg - Samara 1.3- 890 kg), ez pedig mind a benne lévő anyagmennyiségben jelentkezik. Ha nem rohad a kasztni, akkor az sokkal jobban felfogja az ütközést.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
yerico
senior tag
Erre azt mondaná az autószerelő ismerősöm, amikor lebeszélt a Suzukiról, hogy ő még nem látott másik autót, ahol a bal hátsó kerék ütötte agyon a sofőrt. Suzukit igen. Amúgy jó autó: fiatalon. Az első széria első autóit nem szabad megvenni, legalább a 2. évből kell választani. A linkelt modell ráadásul nem is katalizátoros. Amúgy ajánlom, hogy üljön be az ember egy Swiftbe és egy hasonló korú német autóba. Amikor megcsapja az a ''minimál'' érzés, ami a Suzukira jellemző, akkor azonnal rájön, mi a megbízhatóság titka, egyszerűen semmi sincs benne, így nincs, ami elromoljon.
-
yerico
senior tag
Öreg taxisok mondták azt, hogy a 'három F' szabály szerint kell vásárolni, azaz nem szabad venni franciát, Fiatot és Fordot. Ezzel nem kell persze egyetérteni, a szüleim R5-öse az eddigi legkedvesebb autó volt, amit hajtottam, a Ford mára nagyon megbízható lett, az olaszokról nem sok tapasztalatom van. Ennek ellenére 15 évvel ezelőtt ez nem volt feltétlenül jellemző.
A Lada Samara egy kategóriával nagyobb, mint a Corsa. Mechanikailag az őskor szintjén van, de tényleg jó autó, ez nem régi Zsiga, pont azt tudja, amit anno a Fiat Ritmo tudott (szerintem arról másolták). Ha véletlenül megint kevés pénzem lenne autót fenntartani, akkor újra Samarát vennék a mostani 6 éves Corsám után is. Más minőség a két autó, de azért a pénzért a Samara volt a csúcs. -
yerico
senior tag
Én a helyedben vennék egy Samarát. Tudom, az nem olyan menő, de egy ilyen kocsi megvétele úgyis úgy folytatódik, hogy átírási költség + az elmaradhatatlan szervíz, ahol egy százast simán legombolhatnak az emberről. A Samarához olcsók az alkatrészek, szinte bármelyik szerelő elboldogul vele, ehhez képes nagy kényelmes, erős, és a fogyasztása sem vészes (simán lehet vele 6 literes országutat, és 9 literes városi fogyasztást produkálni.)
Ha mindenáron nyugati kocsi kell, akkor egy A Corsát javasolnék, azok is megbízhatóak, és az alkatrészeik szintén olcsók.
Nekem volt Samarám is, most B Corsám van, de a Samarát komolyan bánom, hogy eladtam. Annyi pénzért a legjobb vétel volt anno.
Aktív témák
- Milyen routert?
- Építő/felújító topik
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Háztartási gépek
- Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- REpont és hulladékgazdálkodás
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- Nyugdíjazott laptopok :) Ingyen Foxpost!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3717
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő