- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
pescara #23234 üzenetére
Végül is 2020 környékén rollerbe is lehetett volna, vagy kerékpárba. Előtte meg sport eszközbe. Mindent felvásároltak az emberek miután kiszabadultak a karanténből. Sport eszközt meg pont a karantén miatt szintén felvásárolták. Utána jött a roller őrület, mikor vége lett a benzin stopnak. Mindig történik valami.
A rollert használati célra venném. Csak az időzítés a kérdés
Most vagy később. Jövőre még az inflációt is hozzáadhatják az árhoz, nem látom a kötelező csökkenés okát. Utólag már lesz rá pontos válasz.
Az elméleti kérdés:
Azt a pénzt, ha nem rollerre költöm, hanem prémium papírba tenném. És később vennék rollert, ugyan annyiból kapnák-e min. ugyan olyant?Ha igen akkor az állampapír volt a nyerőbb választás. Ha nem akkor a roller.
Ebben az esetben az euróval nem lennénk előrébb, ugye át kellene váltani, meg kamatozni sem kamatozna, árfolyam kockázat. Ha direkt euróról beszélnénk akkor is az árfolyamtól függ.ridiculous, tudom, hogy van topikja. De nem megtakarítás a kérdés, nem befektetésre kell a roller. Arról már lekéstem
"azért ennyire még nem hülyült el a társadalom.
'"
Thunderzolee, abban a világban ahol a fingot is el lehet adni... mindig lesz olyan aki a kivételt képezi.Én a kerékpáromat covid után többszöröséért eltudtam volna adni. Ezzel nem gondolnám, hogy jobban jártam volna, ha másikat akartam volna venni helyette.
Itt sem az eladás miatt kérdeztem.1000 Euro idén is ezret ér,
Lehet, de nem mind1, hogy 370nél váltottad vagy 430nál
euróban is volt infláció, ugyan úgy panaszkodnak.Mennyi most a pénzromlás?
Éves adatot nézzél. Van olyan termék ami nem is inflálódik vagy minimálisan, van ami jobban. Cégek sem emelhetnek bármennyivel, annak is vannak határiai, szabályai.Fekete péntek régen jobb volt. Nem várható el, hogy amerikai szintű történet legyen. Boldog boldogtalan rámondja, hogy Bf aztán kész.
10 éve vagy mikor indult, már lerágott csont.
PociAti, 200k körüli tartományban gondolkoztam. rendszertelen használati szokások miatt kérdeztem.
-
válasz
pescara #23234 üzenetére
Miért kellene rollerbe "fektetni"?
Videokártyákat is szoktál árulni? 1060-ast, 1070-est, mikor jelentősen felment a használt kártyák ára?Sokáig 200ezer volt a G30 DHGateről, nyár elején, ahogy írtad is; (most megint 220ezer felett van). Vettél volna abból párat, azt árulhatnád őket idehaza mondjuk 230-240ezer körül.
Global verzió, olcsóbban mint a hazai EU-s modell, igazi bestbuy. Megvan a piaci rés.Voltak páran akik a Scooter 4 Pro-ból vettek "befektetési céllal", mikor az Auchanben 190ezer volt, de pechjükre hiába akarták szerintük "piaci áron" meghirdetni 240-250ezerért, nem nagyon sikerült továbbadni, eléggé kilógott a lóláb, azért ennyire még nem hülyült el a társadalom.
Most az Okai feladta a leckét sztem a Xiaominak. 115-120ezer a Neon Lite, az ugyanezt tudó Xiaomi Mi 3 meg 170ezer. (A Pro 2 meg 180.)
De nem hiszem, h megérné emiatt n+1 Neont felhalmozni otthon, nemigen lehet ezeket eladni drágábban később.Ami pedig az Eurot illeti:
"..de ha forintban es ilyen gyenge forint aron eurot akar vasarolni...hat az szerintem mar eleve bukta"
Ebben viszont tévedsz.
A Ft inflációja jelenleg akkora, h 100ezer jövőre csak 70-80ezret fog érni, legalábbis annyit emelkednek az árak, h jelenleg 70-80ezret elköltesz, jövőre ugyanezen termékeket vásárolva elfogy majd 100ezer is.
Vagy ha úgy tetszik, amiket most 100ezerért vásárolhatsz, az egy év múlva 120-130ezerbe kerül majd.
(Nem egy konkrét termék, hanem havi általános bevásárlások együtt pl a Tescoban.)
Viszont ha Euroba váltod, az tartja az értékét.
1000 Euro idén is ezret ér, és jövőre se 7-8száz Eurónyi terméket fog érni, hanem ugyanúgy ezret (vásárló paritáson). A Ft meg közben szépen inflálódik.
Az éves béremelés pedig nem kompenzálja, mert nem emelnek 30%-ot sehol sem.Mondjuk én könnyen vagyok, mert a határ mellett lakok, így kézenfekvő, h nem Ft-ot használok.
Már tényleg csak annyi bajom van, h a Szép Kártyát külföldön nem fogadják el napi vásárlásoknál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Battlefield 2042
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3494, 91% Akkumulátor
- Asus TUF Gaming A17 - 17.3"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 6800H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 Ti - HUN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest