- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- R.I.P. Aláírások
- gerner1
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Kérek mindenkit, olvassa el figyelmesen ezt a hozzászólást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Rimuru
veterán
"szeretném kényelmesé tenni" Nem akarom én helyettesíteni.
-
Rimuru
veterán
válasz
Bjørgersson #36873 üzenetére
Pontosan.
Nem lenne bajom ha kényelmesen lehetne használni. Mindjárt csinálok egy kis blogbejegyzést is a legutóbbi meglepődésem okán.
-
Rimuru
veterán
válasz
Bjørgersson #36871 üzenetére
Az még mindig hatalmas. Még jó lenne valami tiling window manager is de hát Windows...
-
ELECT
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulok hozzátok. Hogyan tudom eltüntetni a jobb alsó sarokban található "Asztal megjelenítése" gombot?
64 bites Windows 7 Ultimate-et használok.
Az én asztalom így néz ki, ha már erről szól a topik.Nem túl látványos, de nekem tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Levwi
aktív tag
-
ZoliZoli
csendes tag
válasz
pocokxx #36854 üzenetére
Közben sikerült részeben elérnem a célom, az általad linkelt paraméterek alapján, azonban még egy szépség hibája van a dolognak. Mégpedig az, hogy azt kéne érzékelnie, hogy az ablak előtérben van vagy sem.
Mert ha mondjuk a tálcára van rakva Firefox és mondjuk szeretnék közben egy másik progit egyidejűleg használni (idő közben váltogatni közöttük) ahol szeretném látni a skin által megjelenített értékeket, akkor a jelenlegi állás szerint ez nem történik meg míg a fox fut. Ennyi híja van, hogy tökéletes legyen számomra, ha még erre is tudsz esetleg valamilyen rainmeteres paraméter javasolni az nagyon jó lenne, ha nem mert nincs ilyen funkció a progiban az se baj, mindenképp köszönöm az eddigi segítségedet.
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
ZoliZoli #36853 üzenetére
Én úgy tudom a rainmeterben nincs bill. kombináció.
Lehet,hogy valami külső programmal megoldható, de az egér "mozdulatokat" már teljesen támogatja. Tehát pl, egy ilyen sor, elvileg bal klikkes duplakattintásra háttérbe küldi a skint:
LeftMouseDoubleClickAction=!ZPos "-1" "mappa\skin neve"[ Szerkesztve ]
-
ZoliZoli
csendes tag
válasz
pocokxx #36852 üzenetére
Köszi!
Meg is nézem amit belinkeltél. Még az jutott eszembe, hogy ha "nem lehet úgy automatizálni ahogy szeretném", akkor esetleg hotkey-t lehet-e hozzá rendelni az adott app-hoz, amivel gyorsan ki -be kapcsolható.?
Igazad volt a játékoknál tényleg látszik, a mindig felül opcióban, csak a játék indítása után valamiért egy alt+tabot kell nyomni, hogy az asztalról visszatérést követően már a játék ablaka fölött legyen (legalábbis nálam így sikerült előhozni, mert egyébként nem jelenik meg).
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
ZoliZoli #36851 üzenetére
Nekem van ötletem...
Bár lehet van egyszerűbb is.
Csinálsz két egyforma skint, és az egyikhez "legfelül" a másikhoz "normál" pozíciót rendelsz, majd az adott skinbe beillesztesz az adott parapcs után egy !!Show "config\normal.ini" !Hide "config\legfelul.ini"
sort, illetve a másikba ennek a fordítottját.Most nézem van egyszerűbb megoldás is: [link]
Sets the Z-position of a skin.
Position (required): -2 for On desktop, -1 for Bottom, 0 for Normal, 1 for On top, or 2 for Always on top.
Config (optional)Example: !ZPos "2" "illustro\Clock"
A másikhoz: Elvileg az "Always on top" játék közben is látszik.
[ Szerkesztve ]
-
ZoliZoli
csendes tag
Üdv újra!
Most egy olyan lehetőség érdekelne, hogy a rainmeter bizonyos kijelzőit rászeretném venni arra, hogy ha mondjuk egy bizonyos ablakot megnyitok pl: Firefox, akkor a legfelülre (always on top) helyezett rainmeter kijelző, vissza váltson legfleül-ről átlagosra elhelyezésre és ez által a háttérbe vonul. Vagy akár a fordítottja is jó lenne ha csak egyes kijelzők bizonyos ablakok megjelenésekor kerülnének az előtérbe. A másik, amit még szeretnék, hogy a játékok közben is látható legyen mondjuk a cpu, gpu terhelési és hőmérsékleti értékei, ha erre is tudna valaki valamilyen megoldást, természetesen ezt is rainmeterben, azt örömmel fogadnám.
-
RaZroX
addikt
válasz
Bjørgersson #36842 üzenetére
Akkor nincs gond
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #36826 üzenetére
Nem veszem amúgy magamra, hogy nem dicséritek agyon.
-
ZoliZoli
csendes tag
válasz
Joker_5x #36835 üzenetére
Na egy ilyet találtam, a 3.0-ás verzió leírásában, (We have added support for Unicode characters in Lua scripting. This means that you can use languages and alphabets in Lua other than those supported by standard "ANSI" in your text editor. See Unicode in Rainmeter for details on using Unicode in Rainmeter in general, and Lua in particular.) nem vagyok jó angolos, de szerintem akkor az ANSI-lett a megoldás az esetemben. 3.0.2 rainmeter verziót raktam fel de álmomba se gondoltam volna, hogy ez bármi "problémát" is fog jelenteni, (hát mégis jelentett...)
Köszönöm mindenkinek a segítségét!
-
karlkani
aktív tag
válasz
ZoliZoli #36834 üzenetére
Notepad++ az alapértelmezett szerkesztőprogramom ilyesmire. Ha a felületet megnyitod, beírod a honosított cuccot, majd mented, akkor VALÓBAN úgy néz ki, ahogy a képeden, ellenben ha megnyitod, átállítod ANSI kódolás-ra, majd úgy teszed bele a honosított cuccokat és mented, majd betöltöd a felületet, akkor a kívánt eredményt éred el...
-
ZoliZoli
csendes tag
válasz
karlkani #36833 üzenetére
Ebből a Serenity skin-ből [link] lett "kioperálva" én csak honosítani akartam mást nem piszkáltam az "eredeti forráskódban".
Egyébként most mi az alapértelmezett kódolása ezeknek, nekem mindegyiket (az eredeti fájlokat) alapból UTF8-BOM-nélküliben nyitja meg a Notepad++, esetleg a notepadom van rosszul beállítva, vagy ha nem akkor windwos-ot, hogy lehet megregulázni ezen a téren (ha ő a probléma forrása)?
[ Szerkesztve ]
-
-
ZoliZoli
csendes tag
Amit észre vettem, igaz ez nem segít a probléma megoldásban, de ha a Notepad++-ban a kódolást elkezdem állítgatni pl: ANSI-ra akkor ott is ugyanilyen "hülyén" írja ki a csütörtököt (CsĂĽtörtök), vagy is ezek szerint valamiért a rainmeter ANSI-t használ UTF8 helyet a, legalábbis én ezt a következtetést vontam le ebből.
Na következő történt, a fentebb leírt (véletlen) észrevételből, adódóan megpróbáltam a Notepad-ban ANSI-ban beírni a Csütörtököt és lás csodát most már az asztalon is Csütörtököt ír ki a progi és nem "Csákáláká-t".
Nem tudom hogy ez mennyiben jó megoldás hosszútávon, vagy hogy ez más rendszereken is ugyanígy működne-e (ha tényleg az én windowsomban van valami elbabrálva, ami tutira tudtom nélkül történt), vagy ott meg UTF8-ba kell akkor átnyomni a szöveget.?
[ Szerkesztve ]
-
ZoliZoli
csendes tag
válasz
atesz117 #36828 üzenetére
Hát ez szívás, akkor.
Pedig elég friss a rendszer, a területi és nyelvi beállításokat, megnéztem és minden magyarra van állítva ahogy kell (gondolom ez a helyes alap beállítás), a rainmeter is magyar nyelvre van állítva. Szóval gőzöm sincs, hogy mi az Isten befolyásolhatja a rainmetert. Esetleg kell ennek valami külső szoftver, java vagy valami hasonló? De gondolom a telepítéskor ezt kérte volna vagy felhívta volna rá a figyelmem, hogy mire van szüksége.
Köszönöm, hogy megpróbáltatok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
válasz
ZoliZoli #36820 üzenetére
Weblapokon kiíratott szöveg szokott ilyen szépségesen megjelenni, ha nincs beállítva a karakterkódolás. Nagyon rég foglalkoztam már a skinekkel, nem lehet ott is állítani ilyesmit? Esetleg ez? Csak átszaladtam rajta, nem tudom jó-e.
-
ZoliZoli
csendes tag
válasz
Bjørgersson #36821 üzenetére
Arial-al is próbáltam és formabeli változáson kívül nem hozott változást sajnos. Szerintem valami még hiányzik a scriptből, csak gőzöm sincs, hogy mi mert még csak 2-3 napja ismerkedünk egymással.
-
ZoliZoli
csendes tag
Üdv!
Egy olyan problémám van, hogy a napok substitute sorába beírt magyar megfelelői, amelyek ékezetes betűket tartalmaznak, hibásan íródnak ki, mindenféle karakterrel helyettesítve az ékezetes betűket.
Erre szeretnék kérni tőletek valamiféle megoldást, segítséget.
(U) Kép a hibáról: (/U)
A kód:
[Rainmeter]
Author=Falconer
Update=1000
AppVersion=1000000
[Metadata]
Name=Date
Config=Elementary | Date
Description=day, month, and date.
Instructions=
Version=beta
Tags=basic | elementary | clean | Century Gothic | Date
License=Creative Commons Attribution-Non-Commercial-Share Alike 3.0
[Variables]
@include=#RootConfigPath#\Datetime\Variables.inc
;--------Measures--------
[MeasureDay]
Measure=Time
Format=%A,
Substitute="Monday":"Hétfő","Tuesday":"Kedd","Wednesday":"Szerda","Thursday":"Csütörtök","Friday":"Péntek","Saturday":"Szombat","Sunday":"Vasárnap"
[MeasureMonth]
Measure=Time
Format=%B
Substitute=Substitute="January":"Január","February":"Február","March":"Marcius","April":"Aprilis","May":"Május","June":"Június","July":"Július","August":"Augusztus","September":"Szeptember","October":"Október","November":"November","December":"December"
[MeasureDate]
Measure=Time
Format=%#d
;--------Meters--------
[MeterDay]
MeasureName=MeasureDay
Meter=STRING
X=0
Y=0
FontColor=#Color#
FontSize=30
FontFace=#Font#